reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hello,

Pogoda w miare. szaro ale jeszcze nie pada.
I niech tak zostanie.

Wstaliśmy śniadanie wmysiłam na siłe. Ale co tam... trzeba jeść dla brzuszka:p i zaglądam do was.

Villa jak skończysz ksiażeczki daj znać jaka twoja opinia.
Mam nadzieje ze ci sie spodobają. Ale zaglądaj do nas.

żabcia oj Maciejka dała Ci do wiwatu. Maciejka żabeńka... rechotka:p

dzaga:) ja mam dosc lego jak na cały dzień układania. Moze wróce do tego za jakis czas. Miłego sprzatania:)
Mnie dziś czeka prasowanie i robie placek dla chłopaków.

Kamea nie przejmuj sie ze beksa jestes... to tylko hormony. Ja ostatnio ryczałam 3 dni z rzedu bez powodu...
Mój tez mówi ze zdazymy z zakupami. Ale trzymam swoje zdanie ze chce na polowe wrzesnia miec juz wszystko porobione i naszykowane.
Grunt ze przemalował nasza sypialnie na pokój dla małej i Mata.

A reszte zamówie przez internet jak nie bede mobilna.
U mnie nospa na porzadku dziennym..

Madziarena miłego dnia w pracy:) nie przemeczaj sie zabardzo.

Pietruszka faceci juz tak maja z zakupami.
Najlepiej zrób mu liste z linkami do sklepów internetowych i niech idzie z lista do sklepu...

Deli napewno wszystko ok. trzymaj sie i przyklejaj sie na stałe do łózka.
Dasz rade:) trzymam kciukaski.

bosmanka ale wiersze...

Jak nigdy - wykompałam sie, ułozyłam włosy. Zrobiłam pazury... i do tego wystroiłam jak "strórz w boze ciało". Zaraz sie do sklepu zbieram na zakupu - chleba trzeba kupić... w lodówce mamy tylko małokaloryczne światło.

reklama
nnatali kciukasy za wizytę &&& z dziewczynkami obiema na pewno wszystko ok :-)
Jajnik dzisiaj nie boli za to coś mnie ciągnie w dole brzucha jakoś mi ciężko się robi no i jak wejdę po schodach to łapie mnie lekka zadyszka i serce wali jak szalone.
Maciuś jak się budzi to już u nas w łóżku bo w nocy standardowo ma zakodowane że robi pobudkę sekundową żeby wpakować tyłek do nas i K go przynosi wtula się we mnie albo M i śpi :-)

Landrynka kochana coś Ty się tak odpicowała na te zakupy :-) Jak tam statek skończony ??

M poszedł do pracy Maciuś śpi a ja poukładałam pieluchy tetrowe i popakowałam śliniaczki itd w worek bo się warlały w szufladzie a Maciuś już nie używa zostawiłam tylko 1 taki foliowany w razie W :-)
Miałam segregować ciuszki ale mi się nie chce leń mnie dopadł i najchętniej bym poszła spać więc nie wiem czy się nie położę na sofie a Maciuś jak wstanie to mnie obudzi.

bosmanka moja babcia zawsze lubiła tak rymować i na prawdę miała do tego talent:)

villandra nie mam zawrotów głowy, ale jednak cały czas jestem słaba. Mam dużą ochotę "coś" zrobić, ale ciało odmawia posłuszeństwa ;/ ciśnienie mierzę codziennie, a czasami nawet 2razy dziennie. Chodzenie po schodach jest dla mnie bardzo dużym wysiłkiem fizycznym. Mam tylko 11 schodków, ale jak już wejdę na górę to serce wali mi jak młot i muszę dobre 3 min posiedzieć bez ruchu, żeby się uspokoić:szok:

pietrucha jak dziecię szczęśliwe to matka też powinna:-D Moja maleńka to ma bardzo bogatą listę żądań jeśli chodzi o menu, a mama nie protestuje i spełnia wszystkie zachcianki. Nawet Tomak się ostatnio ze mnie śmiał, że o 23 piekę jagodzianki:tak:, no ale co poradzę jak córa chciała?

nnatalie dzisiaj czuje się dobrze. U mnie piłka odpada...w chwili bólu nie jestem w stanie się poruszyć, każda próba wyprostowania się paraliżuje mnie i w tym samym momencie się kulę. Już kilka razy po schodach schodziłam na tyłku z kolanami podkulonymi do brzucha. Z piciem to już dużo gorzej hehehe ale łyka wody zrobiłam jaki o tym napisałaś :)
Powodzenia na badaniu! Mam nadzieję, że druga córa jest jakoś bardziej w środku ułożona i dlatego jej nie czujesz :tak:

O niee , zaczęło lać!!!!!! A już miałam zbierać się na zakupy do sklepu buuu

Cześć Mamusie , bardzo długo mnie tu nie bylo... sporo mi sie na glowe zwalilo... Zmarł moj ukochany dziadek i musiałam wyjechac na troche pomóc babci :( tak sie cieszył na prawnuka... ehhh czasem tak w życiu bywa. Mam nadzieje że teraz juz bedzie lepiej i bede sie meldowac czesciej.
Uwaga , uwaga po USG połówkowym potwierdzilo sie że w brzuszku mieszka chłopczyk (reszte opisze w odpowiednim watku)!!! :-)

przeczytalm was - ale tak z grubsza- przepraszma..nie moge sie skupic..jestem jaks osrana rozbita...wkleilam troche fotek z wgrzebansow piwnicznych..jutro mam te wizyte połowkowa i chyba zaczynam miec ogromniasty stres:( wybaczcie ze nie odpisze ...poprawie sie ale nie dzis/
trzymajcie jutro za mnie kciukaski dziewczynki :*

ps. kolezanka jest w ciazy- po obsikaniu kilkudziesieciu testow paskowych na ktorych zawsze wychodzily 2 kreski przestala miec watpliwosci:p

Malta przykro mi z powodu dziadka i gratuluję synka.

Die_perle kciuki zaciśnięte. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze.

Że też niektórym potrzeba aż kilkudziesięciu testów. Ta ciąża to wpadka, że koleżanka tak niedowierzała, czy może na odwrót, tak długo się starała, że ciężko uwierzyć, że w końcu się udało?

Sony do Bytomia nigdy więcej. Nawet rodzić mogę w aucie jak nie dojadę do Rybnika, a nawet na łące, ale nigdy więcej Bytom.

Antiope nogi zaciskam i mam nadzieję, że z szyjką OK.

Natalii
no niestety u nas polska rzeczywistość. Jak mojemu powiedziałam to aż go zatkało i powiedział, ze jak chce to mogę do Rybnika on da znać kolegą i zrobią mi badania które potrzebuje, ale póki co jestem w domu, bo to znów na 3 dni do szpitala bym musiała. Muszę wytrzymać do wtorku.
Natalii trzymam mocno kciuki na pewno wszystko w porządku, a po wizycie udanych zakupów.

Landrynka staram się leżeć ile wlezie, ale wiesz jak czasami jest. Miłych zakupów nie tylko spożywczych.

Die
ty i stres, nie wierze. Z Grochem dobrze na pewno i się jutro ujawni panicz J.

Malta moje kondolencje

Napisałam posta i zapomniałam wysłać, chyba powinnam się przewietrzyć, ale po zrobieniu pierogów z moim znów mnie boli ... No nic może pójdę na tarasik z córeczką, bo słoneczko ładnie świeci.

reklama
koleznka sie strala- zaczela miesac temu..i chyba niedowierzala ze tak szybko sie udalo...bo z pierwszym synkiem sie troszke starali :p

malta- przykro mi z powodu dzidka - najszczersze kondolencje:(

Do góry