reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Die_perle dziękuję za życzenia i wzajemnie. :-) Hehe, masz rację, wielkość nie ma aż tak dużego znaczenia jak ergonomiczność. ;-)

Pietrucha to my śpimy przeważnie mocno wtuleni, więc 1,6 by się sprawdziło. O tym 1,8 pomyśleliśmy, gdyby w przyszłości dziecku zachciało się nad ranem do rodziców przyjść, to byłoby wygodniej.

reklama
Takhisis mi sie nic nie otwiera dodatkowego przy wchodzeniu na forum:p
A męzowi powiedz ze od tego go masz ze jak zawirusujesz to ona ma odwirusowac:p od tego są mężowie:D

Deli jestes boska!!! :D az se pomyslam ze moglabym sie z Toba umówic na całodniowe zaleganie w łóżku...:D

Pietrucha
myslisz ze z kefirem nie ebdzie pasowac??? kurde w sumie sama nie wiem- ale Groszek chcialby z kefirem:p ja tak nigdy nie próbowałam:D

Takhisis otwiera mi się tylko okienko jak dostaję PW :-).
Dobrze, ze ja mam swój mój swój komputer i nikt nie ma pretensji, że ktoś siedzi na czymś.

Perle zapraszam do mnie :-) choćby zaraz i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA DZIEŃ MAMY

hej :) ja tylko krótko bo jakoś nie mam weny do pisania... rano zaliczyłam zajęcia, później kościółek no i zasnęłam... mąż mnie obudził bo miał smaka na jakieś bara :) kolacyjke zrobiłam i teraz odpoczywam... coś mnie głowa zaczyna pobolewać także chyba się znowu położę... miłego wieczorku wszystkim :) ja jutro pewnie będę później bo rano idę do sąsiadki żeby jej synka popilnować :) maluszek ma 4 miesiące i jest Kochany :) także jutro się będę sprawdzać w roli cioci :-)

Deli poszłaś się kąpać- a ja jeszcze wody nalewam do wanny- i podczas przegrzebywania neta znalazlam takie cos- z dedykacją specjalnie dla Ciebie:* slimol.jpg

Załączniki

• slimol.jpg
    slimol.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 22
hej dziewczyny! nie mam sily nic odpisywac, bo strasznie zmeczona jestem u nas w domu dzisiaj wielka impreza bo babcia m. konczy 90 lat. przez caly dzien przewinelo sie u nas mase osob. babcia ma 3 dzieci zyjacych, jeden z jej synow nie zyje no i 16 wnukow z tego 13 ma juz swoje rodziny. i 17 prawnukow, a 3 w drodze;-) wszystkiem mamy termin na koniec wrzesnia i poczatek pazdziernika, z tym ze tylko u mnie ciazy nie widac:zawstydzona/y:

noga dalej spuchnieta, chociaz nie boli, ale za to cholerne spojenie nadrabia za wszystkie mozliwe bole. jutro napisze cos wiecej, a teraz zmykam do lozka
pozdrawiam:-)

Perle dziękuje ci bardzo :-*.
Mnie dzieciaczek po 40 minutach wyrzucił z wanny. Trzeba było się ewakuować, bo o 21 najpóźniej ma być w łóżku.

Witajcie, witajcie!

Wpadłam na chwilkę by się przywitać i dać jakiś znak życia :)
Wczoraj, jak juz chyba pisałam, mieliśmy Gości...Siostra Męża z Narzeczonym :) Posiedzieliśmy, pogrillowaliśmy do późna w nocy...a dziś późne śniadanko, gadka szmatka i tak chyba o 16:00 się zebrali...ogarnęliśmy chałupkę i nim się obejrzeliśmy wieczór i ooo, po weekendzie ! Ech, szkoda gadać, jak ten czas pędzi...wrrr

Natalie: Trzymaj się i staraj się nie denerwować gniewoszami...mam nadzieję, że pogadacie jakoś szczerze i wszystko wróci do dobrej normy...tego Ci życzę :)

A co do łózia, to też mi się wydaje, że nie tyle wielkość, co dobry, ( jak dla mnie ) twardy materac jest podstawą :) Ja kocham nasze łóżko i nigdzie, ale to nigdzie nie śpię tak jak w naszym domku :)

Die Perle: Uświadomiłaś mi, że w sumie już w tym roku mogę świętować Dzień Mamy :) Kurcze..szoking :)

Dobra, uciekam do wyrka...będziemy oglądać jakiś film a rano przecież do pracy :)

Miłego wieczorku!

Fajna opowieść, wiersz, nie wiem jak to nazwać. Dawno temu już to czytałam, ale za każdym razem się wzruszam.

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

reklama
No to ja wlasnie wylazlam z wanny:p az mi sie skóra zmacerowala:p poczytalam niemiaszkową gazętę o wdzięcznym tytule "hurra jestem w ciązy" w międzyczasie moje dziecko samo poszło się połozyc a męzulek mieli w Skyrima na ps pijac piwo pół na pól ze spreitem z kufla ktrego podwędziłam z oktoberfestu (litrowy kufel)- wasadzilam go pod dirndla i cichaczem wyszlam z namiotu:D i mam pamiątkę:p

Do góry