reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

hej ho
ale się objadałam blleee aż mi się ruszyć dupska z krzesla w pracy nie chce ...
Akasiel ja mam prawko już 8 lat i jeżdże ciągle na okrągło - uwielbiam jazdę autem nie cierpię siedzieć z boku.
Die - jak tam plamienie ? Ustąpiło ?
Joanna - zazdroszcze ci tych grillów ja chciałam robić teraz w sobotę ale mój mężuś w szkole ...
Ale mi brzuch wywala o jaaa ... a tak wogóle to ile kg już wam przybyło? Mamy taki watek bo nawet nie kojarzę. U mnie jakoś 0,5-1kg ale w pierwszej ciązy do 18 tyg. miałam 1 kg, a do 22 już +5 :/

reklama
Perle uwielbiam horrory :-), a do kina to my często jak maniaki. Chyba że faktycznie nie ma co wybrać to w sobie darujemy.

Sony dużo zdrówka
madziarena u mnie +2 :-)
Zazdroszczę tym co mają pogodę. Miłego dnia :-)

Cześć dziewczynki
Ja się zbieram powoli, bo o 11.30 mam USG genetyczne. Trzymajcie kciuki.
Nie wiem jak ja tam dotrę, bo od rana potwornie boli mnie żołądek, tak że się prawie zwijam z bólu. Zastanawiam się czy to może być z nerwów, bo nic takiego, co mogłoby mi zaszkodzić nie jadłam. No ale do tej pory nigdy nie miałam nerwowych bóli żołądka.
U nas też pogoda trochę gorsza, bo chłodniej o kilka stopni i słoneczko coś się przebić nie może. Ale na szczęście nie pada.

nula ja doszłam dziś rano do wniosku, że faceci to taki trening przed dziećmi. Ja też się dziś przez mojego denerwuję (dlaczego to już długa historia i nie będę jej teraz przytaczać). Ale u nich to wszystko bierze się z tego, że oni czasem nie myślą. Mój też nie chciał nic złego, tylko jakoś tak mu wyszło.

Deli to czekamy na fotki.

A co do prawa jazdy, to biję Was na głowę, bo mam od 15 lat :-)

madziarena zaskoczę Cię, u mnie 2,5 na minusie. Ale to u mnie rodzinne, że w ciąży się chudnie. Moja mama jak mnie urodziła, to ważyła mniej niż przed ciążą, siostra miała to samo z synkiem. :-)

[FONT=&quot]Deli ja też uwielbiam jeździć samochodem[/FONT] :-)

Witajcie kochane:)
czytam was od dwóch dni jak tylko nie śpię ale nie miałam sił odpisać. W wątku o dolegliwosciach pisałam co mi sie przytrafilo(w skrócie znowu krwawienie aż mnie w nocy obudzilo). Teraz sie uspokoiło, leże w domu i jestem w stałym kontakcie z panią doktor. Mam brać relanium na rozluźnienie mięśni macicy no a skutkiem ubocznym jest to ze cały czas śpię.
a wiec odpisze tak ogólnie:)

die strasznie współczuje bólu zęba. Sama na poczatku ciazy przechodzilam zapalenie dziasla przy zebie mądrości wiec była tragedia. Dentystka włożyła mi lekarstwo i przeszło... Plukalam tez szalwia i pomagało. Gratuluje tez zdolnej cory!!

co do lozkowych igraszek
my mamy calkowity zakaz i szczerze jestem tak psychicznie wyjechana przez te wszystkie plamienia i krwawienia ze nawet nie mam ochoty... Oczywiście co innego mój Sławek. Grrr czasami mam ochotę mu nakopac do dupy bo ma do mnie pretensje ze przecież "mogę sie nim zając w inny sposób". Chyba nie rozumie ze ja teraz nawet ruszać sie boje a co dopiero coś innego...
Sony ten twój to jest niemożliwy !!

co do troski mojego SlaEla
hmm my narazie w tygodniu na odległość wiec raczej reszta rodziny sie mną zajmuje, ale jak przyjeżdża to owszem opiekuje sie mną ale czasem sam z siebie nic nie zrobi tylko trzeba mu powiedzieć. Z jedzeniem jest tragedia bo pan sie zdrowo odżywia i jak ja mam apetyt na popcorn, chipsy, lody, słodycze to kręci nosem ze to śmieci bla bla bla. O jedzeniu z maca przy nim mogę zapomnieć wiec zazdroszczę wam normalnych partnerów jesli chodzi o kwestie apetytow i jedzenia!

co do nauki języka dzieci
ja jestem nauczycielka angielskiego do tego uczę sie hiszpańskiego i francuskiego i nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci nie miały kontaktu z językiem obcym. Ale jako nauczyciel mogę tylko doradzić ze sa pewne okresy gdzie jest za wcześnie na naukę i wyglada to tak ze jesli do maluszka prawie codziennie jeden z rodziców mówi w innym języku to super bo w tedy odrazu jest dwu jezyczne. Natomiast dwa razy w tygodniu po dwie godz to trochę za mało dla maluszka ktory nie posługuje sie językiem ojczystym i zaczyna mu sie mylić. Natomiast jesli maluch umie mówić po polsku wmiare dobrze to można mu wprowadzić dwa/trzy razy w tyg zajęcia z języka obcego bo w tedy nie będzie mu sie mylić a i umysł wiadomo chlonie bardzo takie wiadomości;) super rozwiązaniem sa przedszkola czy szkoły językowe;) sama mam w planach otworzyc dom dziecinny montrssoriansko językowy :)

hmm chyba takie główne wątki ujęłam, jesli o czymś zapomniałam to napewno doskrobie;)
milego dnia!

a juz wiem o czym zapomniałam:)
die twój kot jest nie możliwy:)
moje głupki tez wariuja i biegają po domu aż sie kurzy:) jako ze ciepło to zwiewaja na dwór i ost kotka która ma 6kg(syberyjczyk wiec one duże sa) włączyła na drzewo ale problem miała z zejsciem bo tyłek za ciężki i za szybko schodzila...haha pięknie to wyglądało;)
moja dachowa za to tak sie wczoraj wiercila na łóżku ze z hukiem zleciala a jak chciała wskoczyć to nie trafiła na łóżko tylko w rame:) a jej apetyty sa dziwne bo nawet naleśniki ze mną je;)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
A co do horrorów to lubie czytać i oglądać:) z książek polecam grahama mastertona(zaklęcia chyba najlepsza książka) a filmy coś typu"inni", "sierociniec", coś z napięciem bez krojenia sie... Mój Sławek mi teraz nie pozwala bo sie za bardzo stresująca czytając i oglądając :/ haha ale jak go nie ma to robię swoje ;)

Natalie dobrze że odpoczywasz w domku, lepsze to niż leżenie w szpitalu...

Madziarena mi doszedł +1kg

Antiope powodzenia!

Sony dużo zdrówka:)

U mnie ładna pogoda, właśnie jestem w trakcie przygotowania obiadu, bo z głodu już umieram ;)

reklama
Jak fajnie że tyle kociar się tutaj zebrało :) Dostałam dwa kociaki podobne do tego z reklamy whiskasa. Siwo - czarne, z przewaga czarnego a nie szarego jak ten kot z reklamy kociego jedzenia. Chłopak już dostał imię Puszek (typowe imie dla kota, wiem ze nie jest jakieś szczególne ale gdy do niego tak powiedzialam to podniósł głowe i zaczął skrzeczeć więc chyba mu się spodobało:-)) ale dla panienki jeszcze nie mam. Z reguły dawałam imiona ludzkie. W domu rodzinnym zostawiłam m.in. koty: Franka, Sylwka, Helenkę, Krysię, Tośka, Miecię i tak już nie mam pomysłu jak małej dać na imie. Macie jakieś propozycje prostego, krótkiego imienia aby mój N też go używał?

Do góry