reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny ale wam zazdroszczę tych kwiatów i owoców w ogródku. Mój na razie to kupa nierównej ziemi, zeschniętej trawy, starych sznurków na bieliznę i nieporządku :/ Wprowadziłam się obok wujka w październiku, który nie dba o nic a mi na razie brak funduszy na podwórko poza tym on jest ciężki do jakichkolwiek zmian :/ ale póki co chociaż jakiś leżak i na słonko da się wygrzewać z książką albo lapkiem:) grilla kupić i będzie na początek :p

reklama
Nula kochana trzymam kciuki za cale badanie i za płeć:) niech sie ujawni:)

Joanna- ja mam niewielki balkonik- i to wynajmowanym mieszkaniu- wiec to namiastka tego o czym mi sie marzy..no ale za jakis czas moze bede mogla pochwalic sie ogrodem:) narazie mam zwykły balkon:p

Ja wam zazdroszczę balkoników. Mieszkam teraz w ciemnym mieszkaniu bez balkonu i nie za bardzo mi się to podoba. Uwielbiam słońce i ciepło, a tego nie mam. 26 lat mieszkałam w domu i nie umiem się teraz przyzwyczaić, chociaż już tu mieszkam 5 lat.
Co tam na obiad robicie?? Ja mam smak na pieczonki z jogortem.

pieczonki z jogurtem??? co to??

u nas dzis mielone miesko w ciescie francuskim:) pyszne i szybkie- ło z tego przepsiu :) MIĘSO MIELONE ZAPIEKANE W CIEŚCIE FRANCUSKIM - Pingerowa książka kucharska - smakolyki.pinger.pl
A co do mieszkan..wlasnie problem jest taki jak mieszkasz cale zycie w domku albo wielkim mieszkaniu a potem blok..ja tak mam wychowalam sie wielkim prawie 200 metrowym mieszkaniu w starej zabytkowej kamienicy- piekne mieszkanie z wielkim tarasem..ech...a teraz mieszkanie w nowym budownictwie niecale 75 metrow kw ...nie jest zle..no ale czasem brak mi przestrzeni :(

JA mam tylko 48 m2.

Pieczonki to są duszone ziemniaki pokrojone w plasterki z cebulką, kiełbasą lub boczkiem, do tego marchewka, liść laurowy, ziele angielskie i maga, sól i pieprz, jak kto woli vegetta i dusić. Można je robić na ognisku w żeliwnym garncu wyłożonym liściem białek kapusty. No i osobno do tego maślanka, kefir lub jogurt. Różne są sposoby tego dania. Mój chłop ze śląska pochodzi i go nie znał;-) Ja znów z zagłębia i odkąd pamiętam mama zawsze to robiła.
Te pieczonki to coś takiego
https://www.google.pl/search?q=piec...YqoKcmtO9_4gLAE&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=649
Te mielone z ciastem francuskim też niezłe.

Cholercia ależ ja kicham i smarkam. Może to alergia.
No nic idę robić obiad.

Ostatnia edycja:
die_perle wszystko jest kwestią przyzwyczajenia, ja 24 lata mieszkałam w 3 pokojowym mieszkaniu ok. 60 m i jak rodzeństwo się wyprowadziło to było bardzo przyjemnie jak dla mnie :) teraz jestem w 34m kawalerce i jakoś trzeba dać radę, rozbuduje poddasze dopiero za kilka lat, a mój D. mieszkał również w kawalerce mając 6 rodzeństwa i dawali radę :)

die fajnie wygląda to danie :) muszę kiedyś spróbować. Powiedz mi tylko czy wszystkie plastry ciasta francuskiego kroisz jak na zdjęciu czy tylko połowę a połowę tylko na kwadraty bez tych nacięć? nacięcia mają być tylko na górze tak a od spodu ma być cały kawałek ciasta żeby farsz nie wyleciał?
sony ja tą potrawę znam pod nazwą prażone ziemniaki.
Ja od zawsze mieszkam w domu z ogrodem. Najpierw z rodzicami a teraz po ślubie z teściami. I powiem Wam, że w bloku bym się chyba udusiła... ale to kwestia przyzwyczajenia jak dziewczyny pisały. Ja nie musiałam się na szczęście wyprowadzać do bloku i na pewno z mężem nie zamierzamy ale gdyby nie było wyjścia i np trzeba by było wynajmować to mówi się trudno i żyje się dalej :)

Ostatnia edycja:
reklama
die to jest taka giełda tzn. dokładnie to się nazywa car boot ludzie przyjeżdżają i sprzedają różne rzeczy z domu ciuszki, zabawki, agd, meble dosłownie wszystko co kto chce :-) Ja przed porodem Maciusia obkupiłam go na karbudach w ubrania że połowy nie ubrał.

Idę zaraz małego położę spać i też się kładę bo padam ze zmęczenia.

Do góry