reklama
Normalnie nie wytrzymam, przeczytajcie sobie artykuł z interii i te komentarze poniżej. Tragedia.
Ciąża sprawia, że czują się jak proste ssaki! - Dziecko w interia.PL
Komentarze gorsze niż artykuł. Dla mnie nie ma nic tragicznego w samym artykule. Jest tylko napisany w przewrotny sposób skłaniający do dyskusji. Sama bardzo cenię osoby, które potrafią tak przedstawić sprawę, że stanie się ona tłem do zaciętej wymiany zdań. Znaczy, że słowa wywarły jakiś wpływ na czytelniku. Jedyny zarzut autorki tekstu jaki dostrzegam to to, że nie czuję się że jest w "stanie błogosławionym" - i nie zgadza się tylko samą nazwą, a nie tym co za tymi słowami idzie.
A ostatnie słowa autorki dokładnie wyjaśniają jej stosunek do ciąży "W jakim stanie w takim razie jestem? W jak najzupełniej normalnym i nie wyobrażam sobie, żebym mogła być teraz w jakimś innym. A każde dwudziestominutowe stanie w kolejce umila mi stuku puku w brzuchu, do którego nic mnie nie zniechęci."
Dlatego jak czytam komentarze typu: "to po co się pier-do-lisz z facetem?", "trzeba sobie było jajniki podwiązać!", "dziecko można adoptować" śmiem twierdzić, że ich autorzy nie zostali wyedukowani w zakresie czytania tekstu ze zrozumieniem.
Antiope
Fanka BB :)
MartOocha , Pannacota kciuki będą jutro zaciśnięte.
Sony różnie ludzie mają podejście. Ja nigdy nie zrozumiem tego jak można nie chcieć mieć dzieci, ale to szanuję, natomiast nie podoba mi się lekceważenie z jakim część komentujących wypowiedziała się na temat kobiet, które na ciążę się decydują. Ja znam kilka dziewczyn, które obrzydza sama myśl o ciąży, ale tak jak one akceptują moje podejście, tak ja akceptuję ich (co nie zmienia faktu, że czasem mi ich żal). Część z nich może kiedyś dojrzeje i zdecyduje się na dziecko (znam takie przypadki), część może jednak dojrzeć, kiedy będzie już za późno. Podejrzewam, że bardzo niewielka grupa to te, które nigdy o dziecku nie zamarzą.
Komentarz, że niechęć do ciąży mają kobiety bardziej wrażliwe i świadome strasznie mnie rozbawił.
[FONT="]O tych boginiach podoba mi się natomiast bardzo, jest zbliżone do tego jak ja to odczuwam.[/FONT]
Sony różnie ludzie mają podejście. Ja nigdy nie zrozumiem tego jak można nie chcieć mieć dzieci, ale to szanuję, natomiast nie podoba mi się lekceważenie z jakim część komentujących wypowiedziała się na temat kobiet, które na ciążę się decydują. Ja znam kilka dziewczyn, które obrzydza sama myśl o ciąży, ale tak jak one akceptują moje podejście, tak ja akceptuję ich (co nie zmienia faktu, że czasem mi ich żal). Część z nich może kiedyś dojrzeje i zdecyduje się na dziecko (znam takie przypadki), część może jednak dojrzeć, kiedy będzie już za późno. Podejrzewam, że bardzo niewielka grupa to te, które nigdy o dziecku nie zamarzą.
Komentarz, że niechęć do ciąży mają kobiety bardziej wrażliwe i świadome strasznie mnie rozbawił.
[FONT="]O tych boginiach podoba mi się natomiast bardzo, jest zbliżone do tego jak ja to odczuwam.[/FONT]
Dobre, tak daleko ja się nie zapuściłam
To ja pantofelek jestem
Antiope
Fanka BB :)
Dobre, tak daleko ja się nie zapuściłam
To ja pantofelek jestem
Ja najwidoczniej też jakiś pierwotniak jestem :-)
Dziewczyny pisałam do administratorki mogę zostać moderatorem i przy okazji rozbić kilka rzeczy dzięki temu np połączyć wątki i takie tak. Czy wyrażacie zgodę bym została moderatorem watku paździerikówek??
Ostatnia edycja:
reklama