reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Malutka szklaneczka coli za mną mniam :-)

Maciuś siedzi znowu mi na kolanach już się wyciszył więc liczę na to że uśnie za chwilkę to skoczę umyć głowę bo normalnie w tej ciąży mi strasznie włosy się przetłuszczają i do tego mam pełno pryszczy na twarzy aż wstyd.

Mam nowe powiedzenie DAJESZ DZIECKU SMOCZEK A TEN CHCE CI PALCA ODGRYŹĆ heh na przykładzie mojego syna ja mu kulturalnie podaję smoczek a ten mnie cap za palca zębiskami i się cieszy :-D

reklama
Wiitajcie.
Ja po laryngologu i ucho czyste. Przypomniałam sobie że w niedzielę jak byłam u teściowej, tak sypał śnieg, że szybko wsiadałam do auta i miałam kaptur założony, niestety nie zauważyłam że za mało się nachyliłam i przytrąbiłam głową (okolice skroni) w dach. Troszkę bolało, ale szybko przestało. W poniedziałek zaczęły się te bóle za uchem, ale jakoś tego nie skojarzyłam. Dopiero dr mi dziś mówi że pewnie się krwiak zrobił i mi to zeszło koło ucha, dlatego tak cholernie boli
unhappy.gif
no albo to zapalenie wyrostka sutkowatego, ale na to raczej się choruje po zapaleniu ucha, a ja nie byłam chora.
To jest własnie baba w ciąży, rozkojarzona i teraz mam za swoje, boli jak cholera i głową mało co ruszam. Oby to szybko przeszło.

Sony mam nadzieję ze ból szybko minie.

No Maciulek poszedł spać o 21 a ja skoczyłam do wanny i doprowadziłam się do człowieczeństwa chociaż troszkę :-) Teraz siedzę i czekam na M a to jeszcze godzinka może nie padnę :-)

Żabcia ja od czasu do czasu pozwalam sobie na cole, bo ja uzależniona :-). Ostatnio nie pije, bo od razu mnie mdli, ale wcześniej co jakiś czas sobie pozwoliłam na szklaneczkę zimnej przyjemności.

Die_perle z chopami na zakupach w większości to masakra. Mój by najlepiej wszedł kupił i nawet nie mierzył co mnie doprowadza do szały, bo i po co!!!

Rajani zupka chińska pycha. Dawno w sumie nie jadłam, ale swojego czasu jadło często.

Ziewa mi się, a zasnąć nie mogę. Głodna byłam to zjadłam i teraz mnie zgaga męczy i lekko mdli. No cholercia jasna :wściekła/y:. Chyba zaraz kibelek będę tulić :angry:.

Dzień dobry witam się z rana :)

Deli Wariatko :p nie masz spania???o 4 rano postujesz:) szalona:)

Żabcia
- ja też czasem kole wypije- jak mnie najdzie ochota sredni raz na 2 tygodnie jakoś, kawy nie pijam w ogóle ale wczoraj napiłam się takiej mlecznej- pół na pół z mlekiem - ale niepicie kawy to dla mnie zaden problem bo ja nie kawiasta, gorzej mi poszło z redukowaniem herbatki- zwłaszcza zielonej bo tak jak Paulinek mogłabym wiadrami...ale znalazlm złoty środek i popijam roiibiosa:)
A Maciulek chyba testuje swoje uzębienie :) mały Gryzoń:) ale ze zdjęcia wygląda na takiego małego Gryzaczka Zębaczka:)

Rajani z tymi zupkami chinskimi to mi sie studia przypomniały:) na obiad zupka chinska a jako snaksy surowy makaron z tych zupek:p ale to były czasyyyyy :D

Sony - zdrowia życze- dobrze że diagnoza ustalona , a co do rozkojazenia...mogę Ci podać rękę...w ostanim czasie mi sie przytrafiaja takie historie ze az wstyd....ubranie kurtki do góry nogami np....zorientowałąm sie dopiero jak mi kaptur zaczął się plątać między nogami!!!!! nie wspomnie już o tym że w galerii handlowej nagle zachciało mi się przeokrótnie siku i pognałam jak szalona do galeryjnej szalety...wpadłam zdjęłam gacie i z roskoszą nasikałam na..deske- bo jakoś niezauważyłam że niepodniesiona...

Ja musze dzis sie kopyrtnąc na poczte wysłać list do krankenkassy bo pytają czy ja dalje zamężna:p musze co roku oświadczenie im składać...U nas dzis sie troszku zachmurzyło ale widze że słonko nie daje za wygraną i z całą mocą swą próbuje przebić sie przez chmurki! mam nadziejej ze mu sie uda.
Siędzę i myśle co by zjeść na sniadanie...a moje myśli niebezpiecznie krążą w okół słoiczka ze smalcem z cebulka i jabłkami..przywiozłam sobie z Polski - zakupiony w mojej ulubionej biedronce...jem ten smalec i dostaje orgazmów podniebienia...pewnie to niezdrowe i dupsko mi urośnie..ale skoro nie mogę mieć normalnego orgazmu to chyba powinnam zadbać chociaz o taki podniebienia...tak sobie to tłumacze i zjem na śniadanie ciemny chclebek ze smalcem!

Haha die perle rozbawilas mnie tym orgazmem :p
Ja juz nie spie od 6 bo chlop wrocil z pracy i rumoru narobil. Gardlo przeokropnie boli a kaszel meczy... Herbate w chorobie pije litrami mam nadzieje ze nie zaszkodzi i mam nadzieje ze dzidzia w porownaniu ze mna dobbrze sie czuje.

Za 6 dni dopiero wizyta...

Sniadanie... Nie mam sily wstac a na stoliku leza tylko maslane buleczki wiec wyboru za duzego nie mam :-(

Olcia w przedszkolu. Ja po małym śniadanku czekam na dokładkę, ale coś mąż nie chce mi się z łóżka ruszyć :wściekła/y:. Zaraz stracę cierpliwość. Idę dzisiaj na zakupy. Może coś kupię, choć znając życie we wszystkim będę się czuć źle :rofl2:.

Rajan dużo zdrówka życzę. Teraz to ty obudź męża i przeproś niech wie jak to jest :-p. Moja wizyta za ok 1,5 tygodnia jeszcze nie umówiona.

die_perle jakoś od 2 - 6 nie mogłam spać :wściekła/y:.

Rajani, jeśli mogę Ci dordzić to mnie na ból gardła pomaga wyszorowanie języka szczoteczką do zębów z odrobiną pasty. Bakterie kochają nasze ozorki:tak: Polecam też herbatę owocową, a nie czarną czy zieloną, bo one podrażniają śluzówkę i gardło boli mocniej. Pomagają mi też kwaskowe landrynki, ich ssanie pobudza wydzielanie śliny.

Hej dziewczyny ;)

Ja na razie rozpoczynam dzień od herbatki.. Ostatnio ciągle bym jadła na śniadanie i kolację bułkę z masełkiem i serem żółtym;)
11.04 mam wizytę, już się nie mogę doczekać.. matko,tyle czasu bez Gigancika i już za nim tęsknię :tak:

reklama
Rajani kochana zdrówka Ci życze- oby przeszło jak najszybciej! ja sie męcze z takim gruźliczym kaszlem- ale oprócz tego nic innego mi nie dolega ani katar ani ból gardła- tylko jak zaczne kaszleć to serio jakbym gruźlice miała...ale ja to zawsze choroby na przeczekanie biore i zadnych lekow nie biore:(

Zrobiłam sobie dobrze smalcem..a teraz jem kukułke:D moj durnowaty mąż który mi zabrania wszytkiego teraz- powiedził ze moge jeść jedną kukułke dziennie- bo tam jest alkohol! durny:p

Ja odkąd wrócilismy do domu sypiam jak niemowle- bo całe dwa tygodnie wpolsce to nic spac niemoglam- w nocy co chwila sie budzilam, i o 5 rano juz bylo po snie ;/ budze sie teraz o 8-jak mąż daje buziaka na dowidzenie i wychodzi do pracy...Mloda wtedy już dawno w drodze do szkoły a ja się w wyrku kutwasze:p ciesze sie ze moj maz zadba o wsyztko da jej sniadanko naszykuje kanapki do szkoly i wszytko- bo jakoś jakbym miala o 7 wstac...leniwa krowa ze mnie jest:p

3 kukułka siup!

Ja jutro mam sądny dzien- i skręca mnie w żołądku na samą mysl ;/ 5 tygodni się z Groszkiem nie widziałam:( nie wiem nawet czy on tam jeszcze jest...ale jest napewno! musi być zdrowy piękny i duży- dziś dostał statut PŁODU- strasznie to brzmi:p

Ostatnia edycja:
Do góry