reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
O tym macierzyńskim to nie wiem czy do końca ta ustawa jest już podpisana. Wczoraj w wiadomościach mówili, że od 17 marca będzie obowiązywać, ale dopiero coś we wrześniu wejdzie w życie, ale będzie działać wstecz:)
To prawda roczny macierzyński, w końcu coś pomyśleli o mamuśkach.
Mnie też dziś głowa boli, chyba jest niskie ciśnienie. Ja zamiast kawy czasami piję cappuccino.
Jutro mam wizytę, jak ja się cieszę.

Ja miałam więcej, ale to dlatego, że latałam do znajomych lekarek.
Odkąd wybrałam lekarza to miałam tylko raz, no i jutro na wizycie zobaczymy:-)

Ja mialam 3. Ja pierwszej wizycie nie bylo widac bijacego serduszka wiec mialam przyjsc za tydzien to bylo drugie. Trzecie mialam 2 tygodnie temu gdy mialam robiona cytologie. i teraz w srode bedzie czwarte plus genetyczne w next wtorek, a potem juz co miesiac.

Przepis o urlopie macierzyńskim do wyboru rok lub pół roku wchodzi dopiero w życie z dniem 1 września 2013 roku, urzędnicy jednak wprowadzili udogodnienie które mówi, że każda kobieta która urodzi po 18 marca 2013 ma prawo do dłuższego urlopu macierzyńskiego.

reklama
Takhisis uważam, że wcale nie przesadzam, jest założony wątek pt.: I trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości i może tam warto by pisać na taki temat. (...) I mi nie chodziło o to, że nie można pisać o swoich obawach bo to wiadome, że takie się pojawiają ale może na innym wątku a nie głównym...

Ot mniej więcej o to mi chodziło :)

Któraś napisała, że dużo tych wątków i ciężko jest je przeszukiwać. Wątków jest jedna strona jak narazie, a stron na wątku głównym 220:szok:

Ja chciałabym Was lepiej poznać. I na ogólnym zdarzają się wypowiedzi, które mi zapadają w pamięć i jak chcciałabym je sobie przypomnieć, przytoczyć, zacytować, odnieść się do nich, przypomnieć sobie kto był ich autorem, to przekopanie 200 stron staje się czymś mało realnym, a na samą myśl mi się odechciewa. Jeśli trzymałybyśmy się tematów to mogłabym zaglądać do tych, które mnie szczególnie interesują. Jeśli wiem, że w temacie zakupów znalazłam link do świetnego łóżeczka, to po prostu tam wpadnę i bez problemu odpowiedniego posta odnajdę. Też bym sobie podyskutowała na temat tego jak wyobrażam sobie pierwsze dni z maluszkiem (to będzie moje pierwsze dziecko), czy wyobrażam sobie spanie z nim czy nie. Ale wypowiedzi na ten temat na ogólnym rozprzestrzeniły się pewnie na jakieś 30, a może więcej stron. Jak znaleźć wypowiedź, która mnie zainteresowała? Ciężko, a tak wiem chociaż, w którym temacie szukać.
Pewnie na ogólnym mogłam poruszyć temat zwierząt. Przecież idealnie by się na ogólny nadawał (jak sama nazwa wskazuje - ogólny). Takie pytanie jak - macie jakieś zwierzęta? Idealne nie? Można się lepiej poznać. Ale wiem, że dla niektórych wątek może się rozwinąć za jakiś czas. Wątpliwości jak wprowadzić maluszka do domu gdzie są zwierzęta, czy pozwalać d razu na bliski kontakt między nimi...
Mam wrażenie po prostu, że naprawdę wiele cennych wypowiedzi ginie! A szkoda :(

Widać mamy zupełnie inne oczekiwania względem forum...
Ja oczekuję rzeczowej wymiany zdań, informacji i poglądów, uporządkowanej merytorycznej dyskusji na WYBRANY TEMAT. Uporządkowanej dlatego, że to pozwoli mi zawsze wrócić do tego co moją uwagę przykuło, co może na początku było bez znaczenia, ale po jakimś czasie go nabierze...

Nie oczekuję natomiast, że forum będzie czatem.
I dla mnie nie będzie niczym dziwnym i złym jeśli się okaże, że przez pól dnia nikt nic nie napisał. Będzie to znaczyło, że widocznie nie miał o czym. Czat to ja, mam z koleżankami przez telefon, albo na żywo i wtedy sobie skaczemy po tematach...

Przede wszystkim jest mi szkoda, że wiele wartościowych wypowiedzi (będących tłem do dalszej dyskusji na temat...) po prostu tutaj ginie!!!

Ja wiem, że od słowa do słowa tworzy się nowy temat, ale uwierzcie można przerwać wypowiedź słowami: o przypomniało mi się coś na temat porodów, ale to już nie będę tworzyła off tpiców tylko dalszą część znajdziecie w temacie...

No nic ale nie będę Was na siłę przekonywała do swojego toku rozumowania forum. Trudno ja będę się udzielała w konkretnych tematach. Najwyżej moje wypowiedzi będą pozostawiane bez odpowiedzi, bo o wszystkim i o niczym będziecie pisać tutaj.

Do góry