reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry dziewczynki. Ale dziś pospałam, do 10.30!

Pannacota, Kamcia
gratuluję ruchliwych fasolinek!

die_perle, Kate dzięki za kciukasy.

die_perle te zachcianki Twoje, to coraz bardziej mnie rozwalają. Ale mój D i tak jakoś niezbyt chętny do spełniania moich, pomimo, że nie jakieś bardzo dziwne. Wczoraj mi się po raz pierwszy chciało czekolady z orzechami z okienkiem, a on powiedział, że nie pójdzie, bo zimno. :-(

Dzaga, nula to widzę, że jutro dzień wizyt mamy. :-) Trzymam za Was kciuki.

Paulinek zdrówka dla synka

Sony ja akurat kawy nie jestem w stanie sobie odmówić. Jedyne co byłam w stanie zrobić, to ograniczyć się do jednej, bardzo słabej dziennie. Może na późniejszych etapach sukcesywnie mi się uda, ale na razie nie umiem z tego zrezygnować.

Ostatnia edycja:
reklama
Antiope Ponoć dwie słabe kawy z mlekiem można na dzień wypić. Mnie jakiś leń chwycił, chciałam się zabrać za sprzątanie, ale jedną półkę starłam i znów do kompa na kanapę. Jak tak dalej pójdzie to przytyję 30 kg. Niech już będzie ciepło i spacerki będą i trochę więcej ruchu.

ja na szczęscie nie mam parcia na kawe :) czasami lubiłam wypić dobra kawe z mlekiem a od kiedy jestem w ciazy to generalnie zapach i smak kawy nie pasuje mi :)

Ja kawowa nigdy nie bylam- wiec z kawa nie mam zadnych problemów- za to musialam ograniczyć herbate- bo tą piłam w ilościach nieograniczonych...ale pije sobie roibiosa bo bez teiny:)

co do ciast- zwłaszcza tych z kremem- prześladuje mnie karpatka- ale jeszcze 4 dni i jak w sobote wpadne w Polsce do ciastkarniej niedaleko domu moich rodzicow....ptysie, eklerki, karpatka, wuzetka i omlety podą w ruch!!! na dzien dzisiejszy:p

teraz mam ochotę na nektarynki ale nie widziałam w sklepie... swoja drogą moje zachcianki nie sa jakieś wielkie- tyle tylko ze "musze chciec" to czego zazwyczaj nie jadałam wcześniej.... ogolnie jem tez raczej malo....pol buleczki na sniadanie, potem do 16-17 jem owoce- jabłka grejfruty, kiwi...czasem jak mnie najdzie to opyle jogurt- ale koniecznie bananowy z chrupkami czekoladowymi....potem ok 17 zjadam obiadek z moimi ludkami- bo późno wracają ze szkoły i pracy więc czasem jemy cos na styl obiadokolacji....a z kolacja różnie bywa- raz zjem cos a innym razem nie mam ochoty....MoNż mów ze jem za mało...ale zmuszać sie nie bede...jem tyle ile mi potrzeba chyba- no i czasem mam napad na coś troszkę dziwnego...

teraz czekam az mi się rozmrożą maliny- cała miska....aż mnie korci że jeść mrożone ale gardło mnie troche boli wiec sie wstrzymam:p

Witajcie w ten zimny dzien:)
tyle napisalyscie przez jeden dzien ze masakra ;) mi jak na złość popsula sie ladowarka od laptopa i czytam was na telefonie (co bardzo utrudnia porozumiewania sie z wami):(

gratuluje wszystkim po wizytowym mama slicznych dzieci;)!!!
ja sama czekam na poniedziałek bo mam wizyte u lekarza i mam do niego bardzo dużo pytań związanych z moja ciaza...

moje apetyty sa naprawdę rożne ;) tak jak codziennie pilam świeży sok z pomarańczy tak teraz sam zapach pomarańczy sprawia ze Kwasno mi sie robi:/ McDonalda mam obok szkoły wiec jak przechodzę a mam apetyt to loda albo jakaś kanapkę zjem;)coli tez mi sie chce pewnie dlatego ze nie pije juz tyle kawy co przed ciaza;)

mnie troche martwi ze moje dzieci troche mało urosły przez ten czas od ost usg do zeszłego czwartku:/ ale ciaza jest żywa wiec moze dlatego ze to blizniaki i wolniej rosna...

Dziewczyny,,mam pytanie -bo troszkę się od wczoraj denerwuję..
Od 3 tyg wymiotowałam praktycznie codziennie..i było mi masakrycznie mdło całymi dniami..
A wczoraj było mi lekko mdło rano..i to wszystko- bez wymiotów.. i dziś na razie też jest ok..
Czy miałyście tak czasem? Trochę się martwię:-(.
Zaraz pewnie nudności z nerwów dostanę..

nnatalie- pamiętaj,że ciąże bliźniacze rozwijają się zupełnie inaczej..

Ostatnia edycja:
Sony ja też mam wizyty co miesiąc, na ostatniej Groszek miał 3,6mm... zobaczymy ile będzie teraz :) jakiś mnie niepokój dopadł w związku z tą jutrzejsza wizytą i mam nadzieję, że mój pan doktor mnie uspokoi

martoocha- tkwimy przy koncu 1 trymestru, wiec najwyzszy czas, by mdlosci poszly w odstawke, a mysmy sie mogly nacieszyc pieknymi brzuszkami :)

Szkoda, ze nie dotyczy to mnie :p Od poczatku nic mi nie dolegalo, za to nadrabiam ostatnimi dniami :( A do pracy trzeba isc :( Mam mocna nadzieje, ze to sie niebawem skonczy!

Milego dnia! :D

reklama
Dziewczyny,,mam pytanie -bo troszkę się od wczoraj denerwuję..
Od 3 tyg wymiotowałam praktycznie codziennie..i było mi masakrycznie mdło całymi dniami..
A wczoraj było mi lekko mdło rano..i to wszystko- bez wymiotów.. i dziś na razie też jest ok..
Czy miałyście tak czasem? Trochę się martwię:-(.
Zaraz pewnie nudności z nerwów dostanę..

nnatalie- pamiętaj,że ciąże bliźniacze rozwijają się zupełnie inaczej..

nie martw sie tez czasem tak miałam to normalne...

mysle ze zawsze przed zblizajaca sie wizyta bedzie duzo mysli/nerwow itd :) ale spokojnie napewno jest dobrze !!!

Do góry