reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

ps. Do mieszkajacych we Wrocławiu - ja rodzilam własnie tam na KLINIKACH- 10 lat temu- mieli świetne warunki do porodu w wannie oraz rodzinnego, plus naturalne metody wywolania i łagodzenia boli porodowych w ofercie- nie wiem czy tak jest dalej- ale na tamte czasy polecam Kliniki we Wro.

reklama
La Mari jesteś wielka. Dzięki. Cały problem w tym, że ja nie znam nikogo, kto by w domu rodził. Kolegę kiedyś miałam którego żona w domu rodziła i bardzo sobie zachwalali, ale niestety kontakt nam się z kolegą urwał i nie mam kogo zapytać.

cherry jak się cieszę, że mas więcej!

[FONT=&quot]Ja jeszcze staników nie zmieniam, ale w jeden, najmniejszy, to nie ma mowy, żebym weszła.[/FONT]

Moja położna nikogo nie zna z krk ale obiecała, że popyta.
W między czasie szukam w necie i znalazłam takie info o porodach domowych:

Kraków

Anna Jastrzębska - pracuje w szpitalu Rydygiera
Jolanta Łaszczyk - pracuje na Ujastku

Dobrze Urodzeni - Niezależna Inicjatywa Rodziców i Położnych
z tej listy możesz napisać do tych innych miast z prośbą o pomoc w znalezieniu kogoś z Twojego miasta.

U nas porody w domu sa bardzo popularne. Jednak wolalabym rodzic w szpitalu. Chcialabym tez rodzic naturalnie. Bardziej od porodu sn boje sie znieczulenia zewnatrzoponowego. Pierwszy porod mialam szybki i prawie bezbolesny, pomimo ze bylam caly czas podpieta do ktg, czego nie dalo sie uniknac przy porodzie przedwczesnym. Sam fakt parcia nie wspominam najlepiej, ale cala reszte chcialabym rowniez tym razem. teraz bede rodzic w innym szpitalu wiec planuje sie tam przejechac i obejrzec oddzial.

A wogole to czuje sie jakby to byla moja pierwsza ciaza i pierwszy porod. 6 lat to jednak spora roznica. No i czekam az bedziemy w drugim trymestrze, aby moc chodzic z glowa w rozowych badz niebieskich (niepotrzebne skreslic) chmurkach.

Pssssss- to odgłos spuszczanego przeze mnie powietrza. USG OK! Serducho bije, 2,33cm, 9t1d czyli gra.
Mam w planie nawalić się herbatą! Na razie zimuję z synem u mamy bo zapomniałam klucza od domu.
Dzięki za kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-)

Gaga P fantastyczne wieści :)

Ja dziewczynki oprócz kwasu foliowego i swoich radosnych leków tarczycowych biorę właśnie SlowMag - czyli magnez. Lekarz się śmieje,żebym nie zapomniała go odstawić przed terminem porodu, bo fajnie byłby mieć skurcze :-D

Co do porodu, ja będę rodzić w najbliższym szpitalu u siebie - czyli w Tychach. Mam nadzieję,że naturalnie i również mam nadzieję, że dostanę znieczulenie :))))) Skoro już jest:) Nie powiem - zawsze marzyłam, żeby rodzić w wodzie, w Tychach istnieje właśnie taka opcja...ale tylko na papierze z tego co się zorientowałam :)
No i z nowości - w sensie oprócz fotela -mają koło porodowe. Wygląda kosmicznie, ale pozycje są na pewno lepsze:)

Gaga gratuluję!

Julianna super! Umówiłyśmy się wstępnie na koniec przyszłego tygodnia. Jak coś, to pisz na pw.

reklama
Do góry