reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
ja jeszcze nie wiem die_perle. Póki co myślę o usg genetycznym. Jeśli się zdecyduję to będę mieć robione za tydzień w czwartek najprawdopodobniej. Badanie Dopplerowskie to badanie żył prawda? Przepływu krwi? Dobrze kojarzę? Ja jeszcze nie wiem. Ja miała robione badanie glukozy ale tylko takie z krwi a jeszcze się robi drugie co pijesz glukozę i się wtedy dopiero pobiera krew ale to właśnie jakoś później. Zobaczymy co to dalej będzie. Trzeba być dobrej myśli :)

Tak tak doplerowskie to badanie przeplywu kriw u dzieciaczka.
Ja sie zdecydowalam na badanie genetyczne- mam za 5 tyg - 5.04. - usg genetyczne- przeziernosc karkowa i tets z krwi (ppa i costam jeszcze)

ja miałam badanie z krwi na czczo ... i ok 24tyg bedzie badanie glukozy 50g lub 75g - okropieństwo... ale podobno mozna wkropic cytryne to lepiej wchodzi :p

Ja szczerze mówiąc to nie wiem, które badania będę robić. Pewnie ograniczę się do tych, które gin zleci.

Cześć dziewczyny, jak mija dzień? U mnie pogoda niesamowicie piękna, ale strasznie mnie muli, chce mi się spać. Chyba się zdrzemnę. Byłam dzisiaj na badaniach (zapłaciłam 155zł, bez zniżki byłoby 185zł ;/), wyniki mam po 17. Ale ja miałam tylko tarczyce, żółtaczkę, tokso, morfologie (to już sama sobie zrobiłam bez skierowania lekarza) i poziom glukozy. Miałam jeszcze sama sobie zrobić mocz badanie ogólne, bo nie wiem czemu mi nie zlecił, ale nie miałam pojemniczka :) i nie wiem czemu nie mam cytomegalii, kiły, hiv. Pewnie stopniowo będzie mi dawał skierowanie, ale na cmv wolałabym już mieć za sobą. Sprawdzałam cennik i cmv IgG+IgM 100zł :szok:
Zrobiłam karpatkę, czekam jak przestygnie żeby włożyć do lodówki i idę spać...

JESZCZE TYDZIEŃ I PODEJRZĘ MOJE MALEŃSTWO :-)!!!

Pannacota...zabilas ciwka mi z ta karpatka..lece zatem do sklepu polskiego po karpatke w proszku moze bedzie!!!!! :D

a czemu za wszytkie badania placicie?? one sa platne czy jak to jest?

reklama
Założyłam nowy temat * Nasze Brzuszki* Zapraszam.
Ja badania dopiero będę robić. Cytomegalie już przechodziłam i mam bardzo wysoki wynik, coś ponad 2 tys. ale do tego badałam Awidność CMV i mam 76,6 % więc jest ok. Toxoplazmozy nie miałam, więc się troszkę obawiam i uważam na każdym kroku. Mam te sama badania co wy i jeszcze odczyn Coombsa, widziałam że nikt o nim nie pisał.

Do góry