reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Ja dałam marchew parę dni przed tym jak skończył 4 mies i od tego czasu jedzenie mleka też mu dobrze idzie, a tak był tylko płacz. Dziś dostał pierwszy raz lekarstwo antyrefluksowe, jest pomarańczowe, więc to dla niego nowy smak i chyba mu się spodobało :)

Byliśmy na spacrku. Pogoda cudna. Dawid był w samym sweterku, nie mogłam znieść tych spojrzeń i krytyki szeptem, jedna pani powiedziała cytuję: 'o Jezu'. Chyba lepsza bylejaka kurtka, niż ciepły sweterek, bo w koncu kurtka to kurtka i zamkną paszcze ze swoimi głupimi komentarzami. Wkurza mnie to.

Agitatka ja bylam ostatni raz w Polsce w czerwcu zeszlego roku. Teskni mi sie. Jestesmy juz w Uk 5 lat, nie wiem czy chce tu zostac na stale, raczej nie. U siebie to zawsze u siebie :-)
Moj syn w nocy nie spal, teraz tez kimnal sie 15 minut, kreci się i steka i po spaniu. Oczy jak chinczyk a spac nie chce.
Agnes nie przejmuj sie komentarzami, ubieraj tak jak czujesz. To Twoje dziecko i Twoj wybor :-)

Dzięki Dziewczyny za życzenia :) Przekazałam Krzysiowi :)

Aga_Agi: Wiem o czym piszesz z tym "szarpaniem się" podczas przewijania :) U nas od jakiegoś czasu jest dramat na przewijaku :) Krzychu się tak wierci, przewala na boki, wyczynia przeróżne figury, byle tylko nie leżeć spokojnie! Nałożyć mu pieluchę to prawdziwy wyczyn :D

Carla: Życzę sprawnego remontu łazienki! Oby poszło jak najszybciej :) No i czekam na efekty :D

Cześć
Doczytuje was na szybko jak mam chwile żeby być na bieżąco :-)
I tak apropo ubierania dzieci. .. ja nadal w Berlinie i siedzę sobie dziś z małą w parku moj
Dzieć ubrany tylko w jeansy i polarową
Bluzę z kapturem bez czapki bo leżała w wózku a na dworze z 20 stopni i słonko piękne i co widzę. .. niemieckie matki jedna z dzieckiem w gondoli i nakryty puchową kołderką drugie w zimowym kombinezonie i grubej czapce masakra jakaś :-)

Aniula właśnie tak sobie pomyslałam na spacerze, że zasugerowałaś się suwaczkiem. A mój suwaczek się wziął i zbuntował i nie działa, czasami go ustawiam ręcznie :) Już poprawiłam ale pewnie jutro będzie to samo. Ikula skończyła już 4 miesiące 24 lutego :)
Martwi mnie to karmienie bo nigdze nie ma odpowiedzi na to jak wprowadzać nowości przy jedzeniu mieszanym, no ale skoro ma mm to wdrożyłam plan dla mm. Jednak nadal mam wątpliwości, a moja p. doktor jest dziwna i mi w niczym nie pomogła. Mam tylko nadzieję, że dziecku żadnej "krzywdy" tym nie robię :)
Agnes Ika też dziś w sweterku. Tylko, że u nas zauważyłam już w ubioru dzieci poprawę, zresztą u nas było tak ciepło, że starsze dzieciaki na krótki rękaw biegały :)

co do skazy to lekarz nam powiedzial ale tak jak mowisz na dworze jest mniej i przy kapieli robi sie to bardziej czerwone ;]
ja malemu marchewke tez podalam 2 dni po tam jak skonczyl 4 miesiace karmilam tylko mm i jest dorze wcina ma apetyt ;)

IMG_20140314_101634_0.jpgIMG_20140314_101652_0.jpg

Załączniki

• IMG_20140314_101634_0.jpg
    IMG_20140314_101634_0.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_20140314_101652_0.jpg
    IMG_20140314_101652_0.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
U Nas spokojna noc, Daniel ladnie spal. Do tego od 6 dni mamy regularne kupy :-) Co u Nas jest naprawde sukcesem.
Mamy ladna pogode wiec codziennie spacerujemy po 2 godziny.
Dzisiaj idziemy do lekarza bo Danielowi wyszly liszajowate plamy na klatce piersiowej i ma bardzo,suche wszystkie zgiecia tzn kostki, lokcie, kolana. Probowalam kremy nawilzajace, natluszczajace, kapiemy w oilatum i nic nie pomaga.
Daniel zaczal sie nocy obracac przez sen na brzuch co go budzi.
Milego dnia kobiety :-)

Hej. Przyjechałam na wieś do mamy. Dawid wczoraj super dzień miał, nie marudził wcale, spacerek, sporo drzemek, a na noc zasnął znów ok. 18. Obudziłam go na jedzenie o połnocy, bo poprzednie było o 15.00, zjadł i zasnął od razu, spał do 6.30, zjadł i dospał jeszcze od 8 do 10.20. W szoku byłam. Tyle godzin spokojnego snu. Za to ja podarłam się z R, bo miał propozycję dobrej pracy, a odmówił, bo się wcześniej zapisał na kurs z PUP. Woli kurs dla bezrobotnych niż normalną pracę i to taką jak zawsze chciał - na wywrotkach. A był na rozmowie w sprawie tej pracy, dostał się i odmówił! Jakby nas było stać na odrzucanie jakichkolwiek ofert. I kłociliśmy się do 4 rano... Zasnęłam przed 5, a po 6 wstałam do Dawida i już się nie położyłam jak dosypiał, bo musiałam się pakować. Także mam za sobą niecałe 2 h snu, R pojechał do brata pomagać na budowie, a ja dopiero chwilę temu dojechałam do mamy. Dobrze, że Młody w miarę ok dziś, bo bym chyba nie wytrzymała tego dnia.

reklama
Ja w przyszłą niedzielę mam 27 urodziny, rocznik 87 jestem, zapomniałam wcześniej napisać :)

Agnes a
le Twój Dawid ma spanie :) Ja się pochwalę że Tomek mi drugą noc przespał :)
A zachowanie Twojego R. uważam za nieodpowiedzialne, mając rodzinę na utrzymaniu praca zarobkowa powinna być ważniejsza niż jakiś kurs, tym bardziej że na pewno nie zarabiałby mało. Ja też na Twoim miejscu zrobiłabym awanturę, bo odrzucać ofertę fajnej pracy na poczet kursu to dla mnie zupełnie niezrozumiałe... I pewnie bym nie wróciła od mamy dopóki nie zmieniłby zdania :)
Mi teściowa też zwróciła uwagę na temat ubierania Tomka, stwierdziła że "jest zaniepokojona że młody nie ma czapki". Hmmm przy 17 stopniach?? Zdanie innych mam w nosie, ja gotować dzieci nie lubię. W domu mamy zimno więc od małego dzieciaki są hartowane :)
MłodaMama współczuję skazy, oby się poprawiło w tej kwestii. Ja ubieram Tomka tak jak siebie plus mam cieniutki pled bawełniany do nakrycia i tak jest jemu dobrze. Fajny ten Twój synek :)
aniula Wy też juz w spacerówce? Kurcze, ja się zastanawiam czy już Tomka przełożyć. Mamy oparcie w gondoli podnoszone, ale to jakaś lipa jest, młody się zsuwa, a spacery czasem są koszmarne bo młody drze się jak opętany. Może w spacerówce byłoby mu lepiej?? Hmmm we wtorek przeprowadzamy się do teściów więc już u nich zmienię na spacerówkę i zobaczymy.
Szatsa ja tabletek nie biorę a czasem jestem jak bomba, ale ja nerwus jestem z natury :)
Agitatka Nela tez była bardziej wyrywna, Tomek to leń i już :) Ale niech się rozwija w swoim tempie, Nela chodziła w wieku 10 miesięcy, dokładnie 2 dni przed skończeniem 10 miesięcy poszła i przez to miała krzywe kolana. Za szybko to też nie zawsze jest dobrze.
Brawo dla synka, jeszcze troche i bedzie płynnie mówił po angielsku :)
Aga Agi karm jak uważasz za stosowne, lekarze czasem gadają dziwne rzeczy, np. nam mówiła że trzeba koniecznie dopajać wodą z glukozą :/ A na cholerę dopajać dziecko na piersi?? Tomek od tygodnia je warzywa, na noc dostaje w butli mm z dodatkiem kleiku i jest ok, nie ma żadnych problemów ani nic. Chciałam jeszcze poczekać z wprowadzaniem nowości, ale on zaczął patrzeć za jedzeniem i mlaskać jak my jedliśmy (bo obiady jemy zawsze razem i Tomek siedzi tam z nami), więc uznałam że jest gotowy.
Ja też karmię piersią i mm, w dzień tylko pierś, na noc dostaje jedną flachę z mm.
Tulipania porobiłam zdjęcia mojej "pięknej" obecnej łazienki, za jakieś 3 tygodnie pokażę przed i po remoncie :)
Karoola bo jak zima w kalendarzu to dzieciom pewnie też zimno, nawet przy 20 stopniach ;)

Do góry