reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

agnieszkaala witaj. Ale macie supcio. U nas bez śniegu i ciepło. Moja Madzia spała całą noc... :-)
Witaj:) Mój Filipcio zazwyczaj budził się co godzine, dwie więc dla mnie 5 godzin snu to rarytas:) No tak u Was cieplutko, moja mama mieszka w Nowym Sączu więc niedaleko i mówiła, że u Was jesiennie.

reklama
A ja w pl z okolic Tarnowa, wiec mamy do siebie rzut beretem. Gdybysmy tylko obie w pl mieszkaly.;-) A pogoda u mnie tez nienajgorsza. Przestalo wlasnie padac wiec wybieram sie na spacer. A na dworze 7 st.

dziewczyny..czy Wasze maluchy tez są r o z k o s z n e z rana..lubia sie same bawić itp..i im później tym maja gorszy humor? wieczorami to ja praktycznie ciagle musze malą nosić..M kupił huśtawkę wczoraj-zobaczymy jak sie sprawdzi..

Druga rzecz: mala ma czerwone krostki na brzuszku i plecach..troche tez na nozkach..i taka jakby sucha skora sie wydaje.. dermatolog mowi ze to potówki..ja jakos nie jestem przekonana..;/ mialyscie takie cos?

Ostatnia edycja:
Martocha mój Filip rano jak się budzi to oczywiście z uśmiechem na twarzy i wtedy gada jak najęty. Marudny jest jak jest śpiący albo głodny, a tak to cały dzień ma dobry humor chyba, że przegapie jego porę spania to wtedy jest marudny i płaczący. A co do drugiego pytania to może to jakieś uczulenie? Może spróbuj posmarować jakimś emolium?

Martoocha: Coś w tym jest. U Krzysia też można zaobserwować spadkowy nastrój...nie ma dramatu, ale im później, tym szybciej się nudzi zabawą, jest bardziej marudny...a rano - boskie, przeszczęśliwe dziecko :)

Co do krostek, nie pomogę, bo póki co ( odpukać ) Krzyś gładki jak aksamit :)

Mój Dawid już od jakiegoś czasu ładnie śpi i nawet coraz wcześniej zasypia. Wczoraj koło 21.00 już spał jak suseł i była jedna pobudka o 1.00 na jedzonko a potem o 7 i jeszcze drzemka do 9.30. I rano super humor ma, gada jakby opowiadał co mu się śniło :) Dziś to z takim przejęciem gadał
jakby coś tłumaczył :) Śmieszne to :)

reklama
dokładnie..moja tak samo- z uśmiechem gada jak najęta..pięknie trzyma główkę na brzuszku (chociaż nie mogę szybko pojedzeniu bo zawsze ulewa). I potem im później tym szybciej nudzi się zabawą..sama już średnio chce sie bawić, itd.. nie mamy stałych drzemek w ciągu dnia- może jednak je wprowadzę.. jest tylko jedna stała drzemka.. 2 godziny po obudzeniu rano…a potem to różnie..np. Dziś spała do 10:20, potem drzemka godzinna od 12:30-13:30 (zazwyczaj jest krótsza), no i teraz zasnęła o 16:30..pewnie na 30 min ale zobaczymy.. no i kładziemy ją o 20:00..może po prostu powinna troszkę wiecej spać w dzień..bo w ostatnim czasie rzadko spi więcej niż 2 godzinny od 10:30 - 20:00

Do góry