Charlene - to bez czapki to hartowanie?
To Dawid hartowany od urodzenia jak tak
W ogóle nie używamy czapek w domu. Nigdy. Temperaturę mamy ok. 20-21 stopni. I w domu ubieramy go najczęściej w body z krótkim lub długim rękawem i pajacyk na to i już.
Angnieszkaala - kurcze, współczuję tego niespania. Dawid też tak miał jakiś czas temu, że w dzień nawet chwili nie spał, w nocy pobudka co chwilę, ale tak jak nagle zaczął niespać tak i zaczął spać. Może jakiś skok rozwojowy? Na pewno Filipkowi to minie. Mój Dawid taki śpioch teraz się zrobił, że szok. Pewnie z 17-18 h na dobę przesypia.
Carla - wyobraź sobie, że już dwa razy do kauflandu po bebiko się wybrałam na drugi koniec miasta i za żadnym razem nie było! Wszystko wykupione. Dziś zagadnęłam babkę kiedy będzie, a ona, że nie wiadomo, bo nie ma w magazynach i cięzko dostać. Ehh. Nie było wyjścia, kupiłam w biedronce za 16,49 dwa kartony. A już tylko 2-3 razy dziennie dostaje moje mleko, więc coraz więcej idzie bebiko i te głupie 2,5 zł na kartonie strasznie zaczyna się liczyć.
Przy kąpieli dziś za tego siusiaka się wzięliśmy, bo też nie odciągaliśmy nic, ale już tak po jak tam wymyty został, to Robert stwierdził, że skoro lekarze mówią, żeby nie odciągać to nie będziemy, bo tylko gorzej może się narobić, bo podrażnimy czy coś. No i już nie wiem czyja racja. Zapytam pediatry, bo za 2 tygodnie się widzimy.
Wczoraj byłam u gina w końcu na wizytę po porodzie i jak gadaliśmy o tabletkach to powiedział, że póki odciągam mleka chociaż trochę to żeby tabletek nie brać. Hmm. A okres już miałam i tak czuję, że zaczyna się znów, bo jakieś plamienie delikatne mam od południa. Czyli cykl wraca do normy, to nie wiem o co mu chodziło z tym odciąganiem. Trudno, ja tam szczerze mówiąc nie byłam przekonana, żeby je brać. Więc zostaje nam UWAŻAĆ
A jak tam Szczęściara? Ciąża się potwierdziła?