Martoocha ja bałam się kapusty, ale poszłam z Nelką ostatnio na obiad i do ziemniaków i mięsa były surówki- biała i czerwona kapusta. Jeju, jakie pyszne były! Zjadłam wszystko
Tomkowi nie było nic. Śledzi nie jem, ale jak zjesz trochę to małej nie powinno zaszkodzić.Powiem Ci z własnego doświadczenia że nie warto się katować i trzeba jeść wszystko, a później obserwować.
Agitatka tak, te 5 i 6 w 1 mają krztuśca oczyszczonego, a ta szczepionka na nfz ma pełnokomórkowego po którym ponoć najwięcej jest problemów. \
Agnieszkaala my nie szczepilismy jeszcze, żadnego wezwania nie dostaliśmy bo my sami musimy umawiać się na szczepienia, a mamy zaplanowane 30.12, na które nie pójdę. Tomek ma katar i kaszle, Nela chora więc nie chcę ryzykować (hehe jakby szczepienie nie było samo w sobie ryzykowne). STOP NOP to ja nawet lubię koleżanko sympatyczna
A Filip dostał wzw b i bcg w szpitalu? Bo Tomek tak, ale wzw kupiliśmy Engerix. Swoją drogą jak można podawać noworodkowi Euvax z rtęcią zaraz po narodzinach? Ten kraj oszczędza na wszystkim, a wymogi stawia.
Wiesz, ja ciagle myślę i myślę co by było, jakby Tomek zachorował na coś, na co go nie zaszczepiłam. Wiem, że lekarze teraz z ospy robią śmiertelnie straszną chorobę żeby tylko zaszczepić, nam pani neonatolog przedstawiła na oddziale ospę jako coś tak straszliwego że chyba sama w to nie wierzyła
A cebulę to ja wcinam, w ciąży jadłam więc synek smak zna.
Wenus witamy ponownie
Jak tam młodszy synek i jego starszy brat?
Aniula my w wigilię idziemy do teściów, a w pierwszy dzień świat do mojej mamy i jej partnera. Chociaż zobaczę jak będzie z dzieciarnią, jak mi nie wydobrzeją to zostanę z nimi w domu (huraaaa). Ja świąt nie lubię, wierząca nie jestem, jako dziecko nie mialam udanych świąt i jedyne co jest w nich fajne to dni wolne i jedzonko. Mój Tomek ważył tyle 2 tygodnie temu
Szatsa najdłużej dziecko siedzi chyba w pieluchach 4, przynajmniej Nela tak miała