reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Witam wszystkie mamuśki październikowe i serdecznie gratuluje!
Wczoraj 2 porządne kresy, dziś też także nie ma raczej wątpliwości, według moich wyliczeń 6tc, a termin na 9.10, zobaczymy co powie lekarz, wizytę zaklepałam na 12.02 :-) Cieszę się strasznie!!
Pozdrawiam cieplutko ;-)

reklama
Hej :)

Witam nowe dziewczyny i gratuluje Wam :) Fajnie,że Nas coraz więcej :)

anna gratuluję bety :) ładnie rośnie :) jestem ciekawa co usłyszę od lekarki w środę :) mam nadzieję,że same dobre rzeczy :D

Jak się dziś czujecie? bo ja jestem zmęczona :happy2:

Gucha a dlaczego tak późno wybierasz się na wizytę? Nie wiem czy wiesz ale żeby dostać becikowe (w sumie małe pieniądze ale zawsze się przydadzą) to trzeba się zgłosić do lekarza przed 10 tygodniem ciąży. Dziwię Ci się, że tak późno chcesz iść bo wtedy zaczyna się już 2 trymestr... ale zrobisz jak uważasz.
lussia ja od jakiegoś czasu mam tak, że w dzień potrzebuje drzemki a dzisiaj mi się niedobrze zrobiło, w sumie pierwszy raz. To pewnie te mdłości.... mam nadzieję, że uniknę wymiotów ale zobaczymy

serdeczne gratulacje dla wszystkich przyszlych pazdziernikowych mam :) i rowniez z lezka w oku wspominam swoj test, kazda wizyte u gina i to oczekiwanie na narodziny. Zycze Wam spokojnych i bezproblemowych ciaz i slicznych okraglych brzuszkow :) Mama z pazdziernika 2012 :)

Nula ja mieszkam w Szkocji, więc becikowe i tak mi się nie należy, a idę tak późno do lekarza bo oni nie uznają ciąży do 12 tygodnia, jak tylko będę miała potwierdzoną ciążę dwoma mocnymi kreskami to idę do lekarza i zgłaszam ciążę, ale na wizytę u położnej bo u nas chodzi się do niej i tak muszę czekać do 12 tygodnia, wtedy dopiero będę miała robione badania i ustaloną wizytę na usg. Nie mam wyboru, a prywatnie jest tutaj bardzo drogo.

Ja dawno temu kupiłam " W oczekiwaniu na dziecko" i jest dużo fajnych informacji, ale w gruncie rzeczy wiecej rzeczy dowiedziałam sie z internetu. Po prostu jak czegoś potrzebowałem sie dowiedzieć to wpisywalam to do netu i od razu wyskakiwalo mi co trzeba, w książce czasem trudno znaleść to czego szukasz.

Ostatnia edycja:
hey dziewczyny...no to ja też zapisuje sie do was:) teścik pokazał mi dwie grube kreski 29 stycznia...według moich obliczen to termin powinien być na 12-13 październik...no ale na wizytę u ginekologa muszę poczekać do 18 lutego... fajnie że jest takie forum, bo ja jestem pierwszy raz w ciąży i jestem ciagle cała w obawach czy wszystko jest ok, czy tak powinno być... ja jak narazie jestem ciąglę zmęczona, nic mi się nie chce....nie wspomnę już o tym że chyba poznałam już wszystkie toalety w supermarketach:-Dno i lekkie pobolewanie w brzuszku czasami...

reklama
Beatka ja tez mam wizytę 18.lutego :) ale teraz sie zastanawiam, czy mi pielęgniarka dobra datę wyliczyła. Mam sie zgłosić na wizytę w 6 tygodniu. Jutro skończy mi sie piąty tydzień. Więc 18go to będzie mój 6tydzień i 6dzień, więc właściwie 7 tydzień. Chciałam mieć wizytę w walentynki, ale z drugiej strony jeśli by było za wcześnie na serduszko to bym sie bardzo rozczarowała.

Do góry