reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
kasiadz gratulacje !!! Bo jeszcze nie mialam okazji :) Odwazni estescie z mezem ze tak szybko zdecydowaliscie sie na kolejna dzidzie.

Dziewczyny poszukujace sukni slubnej - ja mam do sprzedania tani ok 600 zl z welonem, bolerkiem i butami jak ktos chce :) zdjecia sobie na fb mozna poogladac. Rozmiar cos pomiedzy 38/40, z tylu wiazana wiec mozna regulowac :)))

Ja wracam do pracy w przyszlym tygodniu a Ania zaczyna zlobek, jutro idziemy na pierwsza wizyte i mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

jestem, jestem
dzieciątko ma 4,5 mm i serduszko już biję:) ale coś tam się odkleja (nie wiem dokładnie co bo lekarz kazał sie na razie nie martwić), dostałam duphaston, i L4 mam powiedział że jak zależy mi na dziecku to pracę mam sobie wybić z głowy i mam tośki nie dźwigać:szok: nie wiem jak ja to zrobię?
co do L4 to postanowiłam że w pracy nie pokaże, idę na cały miesiąc na urlop a potem na L4 będę ciągnęła

miłego wieczoru życzę

jestem, jestem
dzieciątko ma 4,5 mm i serduszko już biję:) ale coś tam się odkleja (nie wiem dokładnie co bo lekarz kazał sie na razie nie martwić), dostałam duphaston, i L4 mam powiedział że jak zależy mi na dziecku to pracę mam sobie wybić z głowy i mam tośki nie dźwigać:szok: nie wiem jak ja to zrobię?
co do L4 to postanowiłam że w pracy nie pokaże, idę na cały miesiąc na urlop a potem na L4 będę ciągnęła

miłego wieczoru życzę

Grstulacje! łooo to już realne.. serduszko, usg i znowu przeżywanie ciąży! Zazdraszczam :tak: Czekamy na suwaczek :)

No i dobrze że l4, mądry lekarz. To który to tydzień? Ale powiem ci że w drugą stronę, tzn najpierw l4 potem urlop, to byś 1 miesiąc więcej kasy dostała.

Kasiadz
gratuluję ponownie :) fajnie, że serducho bije- jestem spokojniejsza. Musisz sie zatem troche ograniczyć w cięższych pracach i dbaj o siebie

moja koleżanka urodziła pare dni temu... w 31 tc, dziś był pogrzeb małego :( także kasiadz- uważaj na siebie, na was!

kręgosłup i nogi mi w tyłek włażą, wiec musze sie położyć... Pracowity dzień miałam i jutro też kolejny bo trza porządnie sprzątnąc żeby weekend mieć pełen luz.

wizyta u gastrologa-luz. Powiedział ze mam zagęszczać, podawac dicoflor i ew. SINLAC... a tak to luzik... aż mi szkoda że pół dnia straciłam na tą wizytę... za to druga część dnia zdecydowanie prayjemniejsza- spacer z jagmar po Starym Rynku, moje dziecko wyszalałe i wyjątkowo dzisiaj radosne spi jak suseł:D czas więc i na mnie- dobranoc.

Gratulacje Kasiadz:-)
I sluchaj lekarza i sie oszczedzaj:-)

Ewa, a ten Diclofor jak ma dzialac? Bo jesli chodzi o zageszczenie mleka to Sinlac to nie najlepszy wybor moim zdaniem, bo jest w nim cukier, poza tym najtanszy nie jest (22 zl za paczke). To juz wydaje sie lepszy po prostu Bebilon Nutriton (ktory jest na ulewanie wlasnie).
Czyli poki co nie jest potrzebne USG?

hello
Kasia gratuluję jeszcze raz. Uważaj na siebie i odpoczywaj ;p o ile to możliwe przy dziecku.

Ja mam dzisiaj lenia, może po wczorajszym spacerze z Nabawe. Od przyszłego tygodnia muszę się ogarnąć i lepiej czas organizować bo już 12 a ja w czarnej d... .

Ja chętnie od czasu do czasu zostawiłabym dziecko (dzieci) albo mamie albo teściowej ale niestety żadna nie ma czasu na to i do opieki się nie garnie ;(. A chwila wytchnienia czasem by nie się przydało. Najlepiej jak do nich pojedziemy i siedzimy razem z dziećmi u nich.

heeeey

kolejny dzień bez wytchnienia...
ale za to troszke się opaliłam na łączce (szkoda tylko że jakiś rolnik przyjechał z szambowozem i obornik rozlewał, bałam sie że mi sie EMilka od smrodu obudzi :p) a poza tym chata ogarnięta, zaliczone 2 spacery, jedzonko poszykowane, pierwsza kapiel w mini baseniku na balkonie zaliczona... dumna jestem z siebie :)
a od paru dni piję magnez i żelazo i przyznam że mam więcej siły i wigoru

maggie
źle zrozumiałaś
miałabym dawać nutriton aby zagęścić, dicoflor dla regulacji flory bakteryjnej a sinlac gdyby słabo na wadze przybierała aby ja "podtuczyć"
w efekcie- nie bede jej podawać nic z tego co zalecił, bo uważam to za zbędne i poczekaż aż samo przejdzie...
USG nie trzeba było.

jagmar
fakt że wczorajszy wypad był męczący, a Ty przy 2 dzieci masz prawo nba odpoczynek
ale też dzień był ciązki, bo tak gorąco.A widzisz z teściowymi czy mamami to tak źle i tak niedobrze...

Dziewczyny obiecuję ,że będę bardziej na bieżąco, ale robilismy remont u rodziców i dwa razy po kilka dni mnie nie było a tak to odpale fb i czasami cos skrobne i mi szybciej tam sie czyta.

Kasiadz gratuluje fasolki ;) Oszczędzaj się kochana, teraz jesteście najważniejsze/najważniejsi. A czemu L4 nie chcesz dac? Nie szkoda Ci urlopu? Lepej później wykorzystać albo kasę za niego dostać. Wasze dzieci też zaczęły sie tak na cyca częściej budzić
? Moja pierwszy sen miała zawsze minimum 3 godziny a teraz 2 i potem co 1-1,5 nawet potrafi. O co chodzi?

reklama
ja dzisiaj powinnam być na l4 i schowałam je do kieszeni a o godz. 13 już tego żałowałam, ale trudno muszę dotrwać do przyszłego piątku bo wtedy idę na urlop, dzisiaj udowodniłam kierownikowi, kadrowej i dyrektorowi że sie nie znają na kodeksie pracy:ninja2::rofl:

ewa dobrze że z tym ulewaniem to nic poważnego

Do góry