reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Dzieki Justys, moze cos sie znajdzie w koncu sensownego, choc widze jak reaguja na matki z malymi dzieciakami, szczegolnie w branzy reklamowej. Nie wiem, moze trzeba bedzie obnizyc oczekiwania?:sorry2:
Poki co siedze w domu i sadze, ze przez wakacje niewiele sie bedzie dzialo na rynku pracy.

Co do ulewania mam nadzieje, ze tez sie w koncu u nas skonczy, bo ciagle wycieram kaluze na podlodze.

No i tez mi sie do raczkowania nie spieszy, poki co pelza ostro w kazdym kierunku, a siedzi wciaz dosc niepewnie;-)

Czy Wy juz czytacie swoim dzieciom? Albo pokazujecie ksiazeczki z jakimis przedmiotami i je nazywacie?

Oli już siedzi stabilnie, raczkuje i wspina sie wszedzie gdzie sie da, szczegolnie na nas. Zeby sa 2 na dole ale od kilku dni marudzi slini sie wiec mysle ze ida kolejne. Dzis w nocy obudzil sie z krzykiem i dopiero po nurofenie zasnal. a rano całkiem inne dziecko bez marudzenia, spokojne i pogodne.

Ja czytam małemu juz od kilku tygodni przed snem, bardzo to lubi lezy w miare spokojnie i słucha, kopie sobie w ksiazeczke czasem:cool: usmiecha sie jakby rozumial co czytam. Mam ksiazeczki po angielsku i polsku.
A w dzien przegladamy ksiazeczki z autkami i zwierzatkami i opowiadam mu o danym zwierzatku wymyslam jakies historie i nasladuje odgłosy a on tak potrafi siedziec nawet poł godziny i słuchac co mama plecie. Uspokaja go to bardzo gdy jest rozdrazniony.

reklama
Trojanka, podziwiam:-)
Ja Kubie jeszcze nie czytalam, niedawno sie chlopak dopiero uspokoil i zrobil fajniejszy, ale chyba musze zaczac, choc nie wiem czy usiedzi w miejscu, bo wszystko dookola strasznie go fascynuje. Mam ksiazeczke z owocami i zwierzetami, wiec od tego zaczniemy i pozniej moze cos bedzie na dobranoc

ja czytam :) pokazuje kotka w ksiazeczce, a mala probuje go zjesc :sorry2:

elifit, ania gratuluje zeboli :) u nas nadal nic...
maggie wspolczuje ulewania, ale Kuba przynajmniej juz pelza... odetchnelas :) ?

Ostatnia edycja:
hej
Kasiadz zdrówka dla Was

Marysi wybiła się pierwszy ząbek :). Od kilku dni marudziła a dzisiaj w nocy przeszła sama siebie. Budziła się z 4x a na koniec o 4;30 pobudka :(. Na szczęście M pozwolił mi rano odespać.
M posadzona siedzi ładnie ale jakoś nie spieszy się do samodzielnego siadania za to jak dorwie stołek albo krzesło do karmienia po idzie przed siebie kilka kroków. Ciekawa jestem kiedy obczai, że sama może usiąść ;p.

Lecę obiadek dla młodszej przyszykować bo z moim duetem nie mogę długo siedzieć w kuchni.

Justyś powodzenia przy przeprowadzce bo to ciężka robota jest.

my od pierwszego miesiąca czytamy codziennie przed snem. Aktualnie jesteśmy w trakcie baśni andersena -chyba nigdy tyle bajek nie przeczytałam co przez te 7 miesięcy:tak:

młoda kaszle a ja czuję się bezradna. Lekarka powiedziała że słyszy że coś jej charczy ale gardełko ma czyste. Zasugerowała że jakieś dziadostwo z zatok może jej spływać lub to jakaś alergia. Dostaliśmy antybiotyk zobaczymy czy pomoże:( najgorsze że jak zaczyna kaszleć to nie może przestać:(

oj nie smęcę wam tu, miłego wieczoru życzę:tak:

jagmar gratuluje zabka, ale wspolczuje nocki... u mnie mloda planowala dzis wstac o 5.40, ale przekonalam ja cyckiem ze to nie najlepszy pomysl

kasiadz wspolczuje tego kaszlu, moze antybiotyk pomoze...

mala szaleje, a ja ledwo na oczy widze... klade sie razem z nia. niech juz ta 10.00 bedzie

Z tym ząbkiem to jakaś lipa. Wczoraj był biały punkcik a dzisiaj go nie ma. Zastanawiam się czy to nie była afta albo cuś takiego. Może mała się skaleczyła gryząc jakąś zabawkę. Wczoraj posmarowałam jej to tantum verde i przeszło.

Hej dziewczyny, myślicie już o wakacjach?
Ja sie wybieram w góry w sierpniu i już myślę bukować. Mało jest miejsc dla rodzin z takimi maluchami a popyt wieelki. Jak macie jakies sprawdzone miejsca to wklejajcie proszę.

No i przede wszystkim co zabrać, myślę o stworzeniu wyprawki wakacyjnej żeby nic nie zapomnieć. Może byśmy nowe tematy na bb założyły włąśnie o wakacjach z dzieckiem? :-)

Wiem że w górach pogoda sie szybko zmienia więc trzeba całą szafę ciuchów

reklama
Elfit, nie wiem czy BB przetrwa, a co dopiero nowy temat:sorry2:
Ja tez sie zastanawiam ciagle czy jechac z mlodym, a jesli tak to gdzie, zeby to nie byla udreka, zeby on odrobinke skorzystal (czyli zeby byla pogoda) i zebysmy my tez troche odetchneli (o ile to mozliwe);-) I faktycznie jest mega bryndza. Jak sie szuka kwatery z osobna sypialnia, zeby dziecko miec w drugim pomieszczeniu to ceny z kosmosu:baffled: Najbatrdziej sie oplaca wynajac caly domek, ale tylko jesli jedzie sie z druga rodzina z dzieciakami. U mnie znajomi juz poplanowali wyjazdy, wiec sie chyba nie zalapiemy:dry: No i caly czas sie nie moge zdecydowac co z tym fantem zrobic, a mielismy jechac pod koniec czerwca.

Herbata, hehe, no Kuba zszedl do poziomu podlogi i od 3 tyg jest cudownyyyyyy. Zajmuje sie soba, pelza sobie po pokoju, a ja mam czas dla siebie:tak: Musze sie nacieszyc tymi chwilami nim rozpocznie sie raczkowanie.
A u Was jak ? Bo piszesz, ze jestes wykonczona. Mala daje w kosc?

Kasiadz, zdrowka duzo dla Was

Co do czytania to u nas w dzien nie ma opcji, Kuba ma to gdzies:-D A wieczorem po butli chwile sie pokreci i zasypia. Wiec chyba sie wstrzymamy z czytaniem

Do góry