reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

hej
my na jutro umówieni do pediatry-alergologa z podejrzeniem AZS (wg mnie) a do tego młoda kaszleć dzisiaj przez nocny sen zaczęła:/

a tak poza tym to wszystko dobrze, młoda coraz sprawniej porusza się na czworakach, jeszcze się chwieje i przewraca, ale sobie radzi.

reklama
Tutaj ciągle pustki i już chyba lepiej nie będzie, ale dobrze że jeszcze kilka z nas tu zagląda. Nie wiem ale na fb nie zauważyłam że byśmy tak pisały fajnie o wszystkim i o niczym, o życiu, jak tutaj na bb. Tam tylko krótkie pytanka i odpowiedzi, tu jest taka inna atmosfera. No może powinnam napisać była, bo teraz pustki:-(. Też podobnie odczuwacie czy tylko mnie naszła taka refleksja.

My w dalszym ciągu jesteśmy na etapie pełzania i czołgania i zastanawiam się czy to się kiedyś przerodzi w raczkowanie, czy będzie to pominięte. Od paru dni jemy truskawki i póki co oznak uczulenia brak, więc się cieszymy, bo bardzo truskawy lubimy. Przymierzamy się do rybki, tylko nie wiem w jakiej postaci to zaserwować? Może któraś podpowie.

Hej

jewcia nie tylko tobie sie tak wydaje.. ja za fb powoli nie nadążam, i tak jest rzeczywiście tak anonimowo.. i jak jest dużo postów to sie zwijają i nie ma suwaczków i powiem ci że nawet mi sie nie chce odpisywać:-( a tu jakoś moge nabazgrać co mi leży na sercu, tam jakoś nie umiem.. jedno zdanie czy pytanie to tak ale żeby streszczenia pisać to nie za bardzo.

Rybkę gotować i tak jak cytryna mówi rozgniatać.. moje dziecko zawsze woła jeść jak my jemy i zawsze dostaje ziemniaki bo reszty nie może. Od kiedy dziewczyny można pieczone rzeczy dawać?

Chcę kupić tanią do 300zł spacerówkę, i pojęcia nie mam co wziąć, za duży wybór:-( moi sąsiedzi mają milly mally venus i wydaje sie dobra.. chyba muszę pożyczyć

Asionek małemu cienkie skarpetki bo on się rozkrywa zawsze musi mieć nogi wywalone na wierzch :)

jewcia ja jak gotuję to podstawą każdego dania jest u mnie marchew pietrucha, por, seler i wywar z tego. Do tego dodaję mięsko lub rybę, ziemniaka albo ryż biały lub brązowy i jakieś warzywko typu kalafior, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, brukselka, burak. RYbka ( dawałam dorsza i łososia) najlepiej smakuje młodemu z cukinią. Zawsze daję też natkę pietruszki albo koper. Ja się pilnuję i młody jada rybę raz w tygodniu :)

mój młody początkowo wahał sie pomiedzy raczkowaniem a czołganiem ateraz nawet nie próbuje raczkowania tylko smiga po chacie jak komandos :) też jestem ciekawa czy w ogóle będzie raczkował

Rzeczywiście pustki.
Ja nadal nie mam czasu...

wczoraj mieliśmy szczepienie, nawet spokojny Oliwier był.
Kasiadz,jak wizyta ?

magnusik u nas podobnie, Kuba czolgac mi sie zaczal i tak sie zastanawiam czy w ogole w zwiazku z tym bedzie raczkowal;-)
I w ogole cale dnie spedza na brzuchu i potrafi mi ulac nawet 1,5h po jedzeniu:-( Wszystko brudne, on pozniej w to rece wsadza jak nie zdaze zetrzec, albo sie po tym przeczolga;/ Wiec usnosi sie smrodek zsiadlego mleka w domu, a ja pozniej z mopem latam. Ciuchy po paru godzinach nie nadaja sie do niczego. Eh, mam nadzieje ze to minie. Pediatra mowi, ze jak zacznie siedziec, bo niby faktycznie wali tym brzuchem czesto po ziemi. U Was tez bylo takie ulewanie? Dodam, ze Kuba ulewa od urodzenia i przestal tylko dzieki zageszczaczowi.

Poza tym jutro mam rozmowe o prace, ale nie napalam sie, bo wiadomo jak w naszym cudownym Polandzie jest:sorry: W koncu mloda matka to samo zlooo i problemy, nie warto jej zatrudniac:wściekła/y:

Aaa i nie moge sie doczekac az Kuba w koncu sam pewnie usiadzie:rofl2:

Hej
Jestem i ja :-)
M w domu na dniach przeprowadzka więc nie mam czasu, ale codziennie czytam Was kobiety moje:tak:
U Nas wszystko dobrze, jak już pisałam kupa przeszła to od wczoraj gile do pasa:wściekła/y:Masakra jakaś- mam dosyć:wściekła/y: Nie mam zielonego pojęcia od czego , ubieram go normalnie, nie przegrzewam ani nic z tych rzeczy:angry:
A tak poza tym to wszystko oki, mały podpiera się na łapkach i kolankach i gibie się raz do przodu raz do tyłu haha fajnie to wygląda;-)

Buziaki :-)

maggie moja Ola też ulewa od urodzenia do teraz, ale lekarka mówi żeby się nie martwić bo ładnie przybiera na wadze. Dzięki zagęszczaczowi ulewanie się tylko zmniejszyło i w dalszym ciągu jest...... och jak ja się modlę żeby to ulewanie już ustąpiło

reklama
witam,
my po wizycie u lekarza, i tak:
1. antosia warzy 7800 - przybrała 250g w ciągu miesiąca
2. plamy na rączce -ciężko powiedzieć co to, nie ma co panikować bo to normalne u dzieci i mogą być różne przyczyny, jedyne co mogę zrobić to kupić specjalne mydełko i krem -może ma alergie na kosmetyki, i spróbować dawać mniej mm
3. kaszel który ją męczył w nocy i ciągłe spanie w dzień to najprawdopodobniej zęby, kaszel od śliny
4. antosia powinna już siedzieć samodzielnie-nie siedzi
5. Jest mocno ruchliwa-wręcz za mocno na ten wiek
6.ma nieco napięte mięśnie nóg i skrzywione stopy -ale narazie się tym nie przejmować, powinno ustąpić
7.ostatnio zaczęła ulewać, wcześniej nie było tego problemu-może to być nie przyswajanie mm, bo ulewa po posiłkach na mm, może to być też przyczyną tej niby alergii
8. za mało przybrała, ale lekarka zwróciła uwagę że jest bardzo ruchliwa więc nie musi dużo przybierać, bo wszystko spala
9. na raczkowanie ma jeszcze trochę czasu
ogólnie lekarka powiedziała że młoda ładnie wygląda i nic poważnego jej nie jest. Idzie swoim indywidualnym rytmem i widocznie tak ma być

to się napisałam......

ale dzisiaj śpiąca jestem od samego rana i zmęczona

no to teraz podam wam przepis na kawę wg mojej wersji (dzisiaj w pracy sobie taką zafundowałam):
-zagotować wodę
-wrzątek wlać do kubka
-dodać śmietankę
-wymieszać
taką kawę dzisiaj zrobiłam i prawie się napiłam:szok: czegoś wam brakuje w tym przepisie??? tak-zapomniałam o kawie!!!:rofl2: ale zakręt ze mnie

no to się napisałam-to tak żebyście miały co czytać bo posmutniało i ucichło tu ostatnio

miłej nocki życzę:tak:

Do góry