reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

elifit- gartki aaalllllllllllleeeeeeeee super !!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)
ania- ja miałam 2 razy wypalankę, na razie nie ma nawrotu;-)

U Nas lepiej coraz lepiej, chociaż rzadkie kupki się utrzymują ale nie tak często i nie w takich ilościach, ale są :-:)-(
M dziś wraca ahhhhhhhhhh :zawstydzona/y:;-)

reklama
Justyś1985 a jak miałaś wypalaną tą nadżerkę to przed zabiegiem miałaś robioną tylko cytologię czy kolposkopię też? bo tak właśnie czytam sobie o tym wypalaniu/wymrażaniu nadżerki i pisze, że żeby ją dobrze zdiagnozować to nie wystarczy cytologia i zwykłe badanie ginekologiczne ale właśnie kolposkopia.... mi moja gin nic o tym nie wspominała.... tylko, że żeby się jej pozbyć musimy mieć świeży wynik cytologi i tyle

tutaj fajny artykuł:
http://www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/

Ostatnia edycja:
19ania90 jeśli masz nadżerkę która generalnie nie daje żadnych niepokojących objawów ( krwawienie po stosunku, mocne krwawienie po badaniu, pobraniu cytologii, nawracające zapalenia) to wystarczy cytologia ale oceniana metodą Bethesda ( nie pamiętam czy tak się to pisze) a nie tylko Papanicolau ( czyli po prostu gr I, II itd). Jeżeli są jakiekolwiek podejrzenia robi się kolposkopię ( generalnie fajny widok zobaczyć siebie od środka :) ) ale tak normalnie nie trzeba robić.

elifit również gratuluję!Nareszcie egzaminy za Tobą.
A za mną komunia młodszego syna i bardzo się cieszę że mamy to z sobą. Wszystko wyszło ok. ale było szykowania. A przy małym szkrabie to dodatkowe obciążenie, ale mąż mi bardzo dużo pomógł, właściwie cały obiad to jego robota. Ja tylko sałatki, surówki, ciasta. No i pogoda dopisała, więc się wszystko udało.

Co do nadżerki to ja kiedyś miałam wymrażaną i na razie jest ok.

Justyś mąż już dotarł? Tym razem też jakieś specjalne meni na przywitanie? Fajne są takie powroty po dłuższej rozłące.:tak:

Dobrej nocki kobitki, nie tylko dla Justyś.;-)

Dzień Dobry !!

Elifit gratulacje, to jest dopiero wiadomość teraz jak się zdaje prawko po 5 i więcej razy!! Tylko od razu wsiadaj za kółko kiedy tylko możesz, mąż do tyłu z małym a Ty za kierownicę. Tyle moich koleżanek zdało prawko a potem jak gdzieś trzeba było jechać to tylko facet kierował i po jakimś czasie już się bały wsiąść i d...a blada prawko leży w szufladzie nie używane.

Justyś
super że Antek już prawie zdrowy, oby się szybko z kupkami unormowało !! a jaka zadowolona że mąż wraca ;-), będzie się działo :biggrin2:

Kasiadz niedługo wejdziesz w rytm i będzie lepiej! Ale faktycznie wieczorne siedzenie przy kompie już odpada jak się rano przed 6sta wstaje, ja 22 najpóźniej 23 do wyra i spać bo inaczej ziewam w pracy aż wstyd :sorry2: i każdy od razu komentarz " że mi moje chłopy spać nie dają tylko ciekawe który tym razem " :-D Najważniejsze, ze dzisiaj piątek!!!

Laski jutro większość z nas będzie obchodzić:-D:-D swój pierwszy Dzień Matki !!! Ciekawe jakie prezenty nam sprawią nasze pociechy :-) Ja bym się ucieszyła z pobudki o 9.00, zero marudzenia i samych uśmiechów no i pierwszego "mama" ;-)

u nas mama już jest od dawna:) ale z pobudki o 10 bym się nieziemsko ucieszyła;)

jewcia- super że komunia się udała i już z głowy:)

a ja wystukałam kolejnego ząbka, to już trzeci, tym razem górna jedynka. Druga górna jedynka też już wychodzi ale jeszcze nie stuka-daję jej 3 dni:)

młoda z nianią chyba ma dobrze bo jest szczęśliwa jak ją widzi. Powoli zaczyna raczkować, dwa kroki na czworakach i pełzanie i tak na zmiane.
musze kończyć bo Antosia klepie mi w klawiature i pisać nie daje
miłego wieczoru
i weekendu jakbym się nie odezwała

Elfit, super! Gratulacje!
Anek,a Tobie jak idzie z prawkiem?
Ja tez musze sie zabrac:sorry: Juz mialam sie tym zajac miesiac temu, ale oczywiscie wyszly nieprzewidziane historie po drodze i nadal nie dotarlam:wściekła/y: I mam pietra, bo nie wiem kompletnie z czym to sie je:-D A paradoksalnie samochody uwielbiam, a kiedys nawet sie tym pasjonowalam, prawie jak facet:tak: No musze sie za to zabrac!:tak:

Najlepszego dla Was z okazji naszego dnia:-)

reklama
Cześć dziewczyny,

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

Oczywiście mężowi zapowiedziałam że od razu jak plastik dostanę to ruszam w drogę.

A wy dziewczyny, która jeszcze nie ma prawka, niech robi w tym roku chociaż testy, bo od przyszłego będzie baaardzo trudno zdać.

Miłego dzioneczka i niech maluchy wam dziś odpuszczą hehe.. mój już mama od wczoraj gada :-D

Do góry