reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
witam poświatecznie,

Szybko mineło i tyle phii jak co roku :dry: teraz 1,5 kg do przodu a było juz na minusie czyli znów jestem w punkcie wyjscia:-p

Ola chce mi juz siadac i skubaniec tak sie rwie ze mnie szał bierze bo nie umie trzymać piony zgina sie w scyzoryk ale nieeeee chce siedziec z leżaczka to juz skubaniec mi wyłazi:-p

Maggie- ja tez dzis myslałam ze udusze Olke jeczy jeczy i jeszcze raz jeszczy mysle sobie wyjde na spacer a na spacerze tak jeczała i wierzgała ze az chodził cały wózek wiec cudownie sobie pospacerowałam:wściekła/y: teraz jeszcze ma nie byc M przez 3 dni wiec juz mam mokro w gaciach i normalnie szacun dla tych z nas co wiekszosc czasu sa same.

Dzis Ola miala akcje w nocy nakarmiłam ja położyłam do łózeczka a ona słuchajcie cos sie jej przyśniło czy jak normalnie płacz, krzyk nie wiem co to było az mi serce mało nie wyskoczyło:confused: potem wziełam ja utuliłam i było okey zasneła i spała juz ze mna do rana. Wogóle śpi tez jakos po chińsku sa noce ze spi jak anioł a sa że wierzga po całym łóżeczku i cholerka wie o co chodzi :confused:
Ostatnio mam takie dni ze bym gdzies wyszła poszła zrobiła cos dla siebie poszalała do pracy bym poszła odmóżdżyła sie jakos :zawstydzona/y:

Byłam u gina po jakies anty dał mi jaśminelle ciekawa jestem czy beda dla mnie okey kiedys brałam jasmin i było okey ale ostatnio przeczytałam artykuł ze te tabletki sa wycofane chyba w Belgi ze wzgledu na smiertelnośc kobiet i sie kuzwa wystarszyłam :szok:

Ostatnia edycja:
cześć kochane
wszystkiego dobrego z okazji śwąt- spóźnione ale szczere
nie mam jak nadrobić, ale napisze że u nas w miare ok. tlyko Emilka coś niejadek sie zrobiła.
wasze dzieci też nie chcą jeśc i przy tym płaczą i stękają?

Widze Marti, ze mamy podobne nastroje;-)
Ja ostro sle CV, mam nadzieje ze cos z tego wyniknie.

A co do tego naglego ryku w nocy - czy to nie zęby? Pare znajomych mi mowilo, ze tak ich dzieci mialy kiedy szly zeby. Postukaj lyzeczka, moze cos tam sie czai;-)

Dziołchy, orientujecie sie jak mozna obejsc wpisanie do swiadectwa pracy wychowawczego? Czy w ogole mozna to jakos obejsc? Bo od 10 maja jak nie znajde pracy(a nie znajde, bo rekrutacje trwaja), bede miala wpisany wychowawczy, a pracodawcy srednio na to patrza:dry: No i wtedy juz nie ukryje, ze mam male dziecko, a wiadomo jak potencjalny pracodawca moze spojrzec na swiezo upieczona matke:sorry2:

Ewa, moj stęka cały dzien:-p i marudzi przy słoikach, trzeba sie napocic, zeby polowe zjadl

Witam po świetach.
Oj widzę,że nie tylko u mnie marudzenie,jęczenie i złości.Kurde kiedyś jak spał mogłam odkurzać teraz nawet za przeproszeniem pierdnąć nie można bo juz wyspany.Chwili sam sobą sie nie zajmie,a ja mam tylko dwie ręce.A do tego stary wqurwia bo mu bałagan w domu przeszkadza-tylko nie rozumie,że sie nie rozdwoję,zresztą kto ten bałagan robi?? Nikt nie odłoży nic na miejsce,gary do zlewu,nawet jak zmywarka pusta,a ty się martw,bo do tego służysz.Sorki,ale już nie wytrzymuję.
Co do lotów naszych dzieci z lóżek-mój też zaliczył glebę,ale z wózka.Zuzia usypiała go w wózku i jakoś tak ,nawet nie wiem jak, przeleciał,a raczej ześlizgnął się i spadł,dzieki Bogu najpierw spadły jego kocyki,a potem on.Na szczęście nawet guza nie miał,ale teraz zwracam uwagę na to aby był zawsze zapiety,a jak wstaję gdziekolwiek to mały ląduje w łóżeczku.
Co do jedzenia mój nie chce mleka i już.W nocy budzi sie 5 razy na cycek,a w dzień zapomnij odpycha mnie i krzyczy.Je kaszkę na mm,i inne rzeczy,ale martwi mnie to,że nie chce mleka.No i niestety żródełko pomału wysycha,mam coraz mniej pokarmu i nie wiem czy pobudzać laktatorem,czy jak.
To moje trzecie dziecko,a ja nie wiedziałam,że dziecko może byc takie trudne w obsłudze.;-)Uwielbiam go,szaleje za nim,ale czasami mam ochotę uciec na koniec świata.Wyobrażcie sobie,że od momentu urodzenia nie wyszłam nigdzie sama.
Juz się drze pa pa...

Ostatnia edycja:
Cześć Wam dziewuszki
Święta i chrzciny już za Nami i święty spokój :-D Pierwszy dzień Świąt u teścia i u mojej babci i jakby mnie z łańcucha spuścili ja nie jadłam ja żarłam !!! Nie mogłam się opanować :zawstydzona/y: No i na drugi dzień już były tego skutki z kibla nie schodziłam do godziny 11tej rano a na 12tą chrzciny:szok: wziełam smekte i stoperan i dzięki Bogu przeszło , myślałam że życie skończe :wściekła/y::wściekła/y: Nigdy więcej :tak:
Chrzciny super goście zadowoleni, mały był mega grzeczny troche popłakał przy laniu wody na główkę ale potem zasnął mi na rękach , a potem na imprezce był super, śmiał się i był grzeczniutki . Dostał super pamiątki i troszkę kaski tak więc jesteśmy zadowoleni :-D

I od dziś znów Tammile w ruch hahaha

Marti- a jakie tabletki wycofali Yesminelle czy Yasmin ?? Ja biorę Yaz i moje libido na tym ubolewa bo jest równe 0 :-(

Ostatnia edycja:
hej :)
u nas dzisiaj pogoda marna i siedimy w domu caly dzien ...

widze humorki troche nie takie:cool2:
oby przeszly szybko :)))

Justs fajnie , ze juz po chrzcinach :)

Asionek31 próbowałam dawać jej obiadki ale nie chce jeść.... odrazu ma odruch wymiotny. Ugotowałam jej też sama zupke i niestety jest to samo....

a moze odstaw na jakis czas slodkie ?? czasami dzieci jak poznaja smaki owockow to nie chca warzyw juz jesc
dlatego niby powinno sie zaczynac rozszerzanie diety od warzyw

Dzień Dobry !!

Asionek melba to taki sernik na zimno, gotuje się 2 litry mleka z dużą śmietaną i 6 jajkami (trzeba to dobrze wymieszać) na wolnym ogniu aż wyrobi się z tego taki serek. Studzi się go, miksuje z dobrym masłem, dodaje np rodzynki i do formy wlewa . Potem do lodówki niech stężeje. Na to idzie galaretka z owocami do wyboru, najlepiej banan, kiwi bo się dobrze kroi potem. I gotowe :tak: Ja zaraz idę po kawałek.

5 zabkow ?? wow :)))
a moglabys wkleic na przepisy doklady przepis ?? moze bym zrobila , bo wsumie wyglada , ze prosty jest i chyba nawet skladniki wszystkie bym tutaj dostala :)

Opowiem wam dziewczyny co mi sie przytrafiło w piątek w nocy. Znużona po całym dniu stania w kuchni położyłam się z małym do karmienia na łóżku. Chciałam go odłożyć do łóżeczka ale zasnęłam. W nocy budzi mnie krzyk małego, ja patrzę a jego nie ma koło mnie!! Spadł mi z łóżka!!!! Dobrze że dywan miękki zamortyzował. Podskoczyłam do niego i patrzę a on buzią w dywanie leży. Szybko na ręce przytuliłam i jakoś się uspokoił ale dopiero przy cycu przestał płakać. Taka na siebie zła byłam :-:)zawstydzona/y: Zazwyczaj śpię czujnie i kładę go tak by nie spadł a teraz po prostu padłam i nawet nie słyszałam jak spadał :-:)-( W każdym razie małemu nic nie jest, obserwowałam go i nawet guza nie ma. A spać śpi teraz w środku. Mąż średnio zadowolony ale lepsze to niż ciągłe wstawanie po małego do łóżeczka szczególnie teraz jak budzi się co godzinę.

o kurcze biedak , dobrze , ze sie nic nie stalo !!
moj jak spi z nami to albo miedzy nami , albo od brzegu , ale zastawione jest lozeczkiem wiec nie spadnie , co nie zmienia faktu , ze i tak spi jak zajac , bo sie boje
Nat lazikuje sobie i przez sen tez :/
rano za to budzi mnie lapaniem za nos , albo usta i drapie skubaniec mocno hehe

cześć kochane
wszystkiego dobrego z okazji śwąt- spóźnione ale szczere
nie mam jak nadrobić, ale napisze że u nas w miare ok. tlyko Emilka coś niejadek sie zrobiła.
wasze dzieci też nie chcą jeśc i przy tym płaczą i stękają?

moj jak narazie je i nie wybrzydza , chociaz danie z ryba nie powiem zeby mu jakos mega smakowalo :)

reklama
aaa czyli nie jestem sama z niejadkowym problemem...

19ania90
ja czytałam dziś, że jeśli wybrzydza, to warto na początek mieszać z mlekiem- twoim jeśli karmisz cycem lub MM jeśli MM i wtedy powinno zjeść
u mnie dziś się sprawdziło.

Tylko Emilka mleko pije litrami, z biszkoptem też zje i kaszke, ew. klei od biedy, ale nie pasują owoce i warzywa... dałam jej dziś jabłko i odrobinka mleka w nim była, ledwo było czuć i wtedy zjadła.... WTF???

cieszę się dziewczyny że już po chrztach, w sumie to dobrze że już macie "z głowy".

co do libido to musze powiedzieć, że moja metoda antykoncepcji, a raczej jej braku zbawiennie na nie działa:D

kupiłam dzisiaj też wózek dodatkowy- spacerowy przerabiany na gondolę, bo nie mam już siły wozić go do rodziców za każdym razem wiec ten co kupiłam zostawie. Kosztował jedyne 150 zł używka, ale w dobrym stanie naprawdę.

asionek
jaką rybę podajesz?

Do góry