reklama
Klementinka
Fanka BB :)
ja na Jaska musialam czekac prawie 3 lata, takich prawdziwych staran bylo kolo roku
a z Jeremkiem poszlo nie wiem kiedy
a z Jeremkiem poszlo nie wiem kiedy
Marti_1984
przegłodzić??????
tak jasne ja próbowałam z Olą darła sie a za huuu nie chciała ani cyca ani mojego z butelki i co zostawić niech sie drze aż padnie ciekawe dobrze ze w nocy po omacku jeszcze pociągnie
Ewcia- no u mnie nie było kolorowo bo Olcia to moje 1 dziecko staralismy sie 3 lata w tym 2 intensywnego leczenia w klinicie niepłodności ja mam pco.
Nam sie udalo w pierwszym miesiacu bez antykoncepcji, w sumie porzadnie sie nawet nie staralismy
Bylismy obejzec zlobek dzis i jestem zadowolona. Fajny budynek, ladne pomieszcenia i ogrodek, jak sie postaram do pracy dojade z niego w 5 min Do 2 roku zycia na 1 pania jest 3 dzieci, max 9 dzieci w grupie,dieta dostosowana do dziecka - czyli jak nadal bedzie miala nietolerancje na mleko to bedzie miala jedzonko bezmleczne. Minus (oprocz ceny ) to to ze w 1 grupie bedzie do 14 miesiaca, czyli tylko kilka miesiecy a potem sie bedzie musiala do nowej sali/pan/dzieci przyzwyczajac.
Podawalam malej dicoflor przez ostatnie 3 dni, 1 dzien 5 kropel, potem po 3 i chyba zmniejsze jeszcze dawke bo kupy fajny kolor maja ale tyle ich produkuje ze nie nadazam ze zmienianiem jutro sprobuje dac tylko jedna krople.
Bylismy obejzec zlobek dzis i jestem zadowolona. Fajny budynek, ladne pomieszcenia i ogrodek, jak sie postaram do pracy dojade z niego w 5 min Do 2 roku zycia na 1 pania jest 3 dzieci, max 9 dzieci w grupie,dieta dostosowana do dziecka - czyli jak nadal bedzie miala nietolerancje na mleko to bedzie miala jedzonko bezmleczne. Minus (oprocz ceny ) to to ze w 1 grupie bedzie do 14 miesiaca, czyli tylko kilka miesiecy a potem sie bedzie musiala do nowej sali/pan/dzieci przyzwyczajac.
Podawalam malej dicoflor przez ostatnie 3 dni, 1 dzien 5 kropel, potem po 3 i chyba zmniejsze jeszcze dawke bo kupy fajny kolor maja ale tyle ich produkuje ze nie nadazam ze zmienianiem jutro sprobuje dac tylko jedna krople.
trojanka
Zaciekawiona BB
siemanko,
moje dziecie nadal troche zepsute... dzis nauczylo sie do tego jeszcze piszczec. Wszystko na nie, mimo ze rano budzi sie z szerokim usmiechem na buzce, to kolo 12-13 zaczyna sie cyrk. Wczoraj i dzis. Wczorajszy jeszcze dalo sie jakos ukojic, ale dzisiaj trzeba bylo zastosowac metode skin2skin, zasnal w pol minutki i spal 2h ,
calkiem zapomnialam o zastosowaniu obwijania dr Karrpa czy jak mu tam, wczesniej chyba 2 razy stosowalam i dzialala. ale ta s2s tez iec jest ok, warto zapamietac.
My zaskoczylismy z Olim w 2 cyklu, z czego sie ciesze, bo miesiac wczesniej bylam zmuszona do brania mocnych antybiotykow na infekcje w palcu . I mialam nadzieje ze wtedy nie zaskoczy.
Tez musimy zakupic kubek kapek czy niekapek bo butelka beee.
I Oli tez ma krzywa czache, byl wysysany ssawka przy porodzie i od tego czasu ma krzywa, staramy sie to korygowac i mysle ze powoli sie to ksztaltuje. choc strasznia to wyglada jak w nocy obraca glowa na boki i nie moze utrzymac jej na lewej stronie, bo mu spada na prawa . staram sie tez podkladac pod glowe rozne podkladki ale zawsze sobie z nimi poradzi. Niby lekarze mowia ze to sie samo 'naprostuje' jak maly bedzie siadal ale i tak duzo sie turlamy i podchodzimy do niego od 'tej' drugiej strony.
moje dziecie nadal troche zepsute... dzis nauczylo sie do tego jeszcze piszczec. Wszystko na nie, mimo ze rano budzi sie z szerokim usmiechem na buzce, to kolo 12-13 zaczyna sie cyrk. Wczoraj i dzis. Wczorajszy jeszcze dalo sie jakos ukojic, ale dzisiaj trzeba bylo zastosowac metode skin2skin, zasnal w pol minutki i spal 2h ,
calkiem zapomnialam o zastosowaniu obwijania dr Karrpa czy jak mu tam, wczesniej chyba 2 razy stosowalam i dzialala. ale ta s2s tez iec jest ok, warto zapamietac.
My zaskoczylismy z Olim w 2 cyklu, z czego sie ciesze, bo miesiac wczesniej bylam zmuszona do brania mocnych antybiotykow na infekcje w palcu . I mialam nadzieje ze wtedy nie zaskoczy.
Tez musimy zakupic kubek kapek czy niekapek bo butelka beee.
I Oli tez ma krzywa czache, byl wysysany ssawka przy porodzie i od tego czasu ma krzywa, staramy sie to korygowac i mysle ze powoli sie to ksztaltuje. choc strasznia to wyglada jak w nocy obraca glowa na boki i nie moze utrzymac jej na lewej stronie, bo mu spada na prawa . staram sie tez podkladac pod glowe rozne podkladki ale zawsze sobie z nimi poradzi. Niby lekarze mowia ze to sie samo 'naprostuje' jak maly bedzie siadal ale i tak duzo sie turlamy i podchodzimy do niego od 'tej' drugiej strony.
sivi
masakra z tą Madzią...
my byłysmy u lekarza i Emi chyba ma uczulenie na proszek,. Przechodzimy na białego jelenia i łykamy wit c i wapno.
A ja mam problem ze sobą- mam straaaaaaaaaaasznie usta spierzchnięte pękają mi skóra schodzi i opanowuję to balsamem tisane, bepanthenem miodem itd ale jak na chwile nie posmaruje to już są do du*y;/ macie coś extra?
i to samo z rękami skórki na paznokciach mi pękają i twarde sie robią- to chyba od pogody i mycia naczyń. Chyba zamówie potem parafine i spróbuje tego zabiegu, ale może polecicie jakiś mega dobry krem na takie wyjątkowo okropne dłonie bo zamierzam sobie nałożyć w rekawiczki na noc.
jagmar
ojjj to bys miala małe domowe przedszkole
ja z mężem wstępnie rozmawiałam co z nami i nasza rodzinką i w związku z kończącą sie w grudniu umową musimy sie postarać o dzidzia do konca tego roku chyba że mi ten pomysł odejdzie przez ten czas. Dziewczęta które zaszłyście w ciążę planowaną, w którym cyklu się udało? robie ankiete bo nie wiem jak szybko zacząc próby jeśli chcemy zajśc pod koniec roku. Bo pierwsza ciąża była z zaskoczenia a nie z planów
uuu wy juz nastepne?! to cię podziwiam, mnie przeraża sama myśl że mogłabym mieć 2 malutkich dzieci na raz...
My Amelke za 2 razem, myslałam że nam to dłużej zajmie, bo z Oliwką było z zaskoczenia
Coś maruda mała jest dzisiaj, bawić się nie chce sama tylko z nią siedzieć cały czas trzeba i gugać bo piszczy i stęka.
NabAwe
mamusia Emilki :)
dziewczyny dzieki za informacje- nawet nie wiedziałam że tyle z was miało problemy z zajściem... ja to chyba stworzona do tego jestem bo niespodziewanie zaszłam a po porodzie 1,5 m-ca i płodność wróciła hehe
no to jak w grudniu koncze umowe to chyba po wakacjach zaczniemy sie bzykolić na potęgę i tyle...
sivi
myślałam o dłuższej przerwie aby znaleźc prace itd ale teraz to jest tak że i tak jak nawet dostaniesz umowę o prace a zaciążysz to potem problem żeby przyjeli spowrotem, kilka moich koleżanek tak poleciało ze stanowisk w dobrej pracy, wiec doszłam do wniosku że może lepiej najpierw mieć tą dwójeczkę a potem sie postarac o prace.
A swoją drogą że ten wychowawczy mi sie kończy w grudniu i jeśli do tej pory zaciążę to choć przez ciążę pieniążki będą i macierzyński, a tak to mi przepadnie wszystko... a i tak chcieliśmy tą dwójeczkę mieć.
mam tak samo też obgryzam i dlatego szukam ratunku;/ bo już mnie pieką całe!!!!
no to jak w grudniu koncze umowe to chyba po wakacjach zaczniemy sie bzykolić na potęgę i tyle...
sivi
myślałam o dłuższej przerwie aby znaleźc prace itd ale teraz to jest tak że i tak jak nawet dostaniesz umowę o prace a zaciążysz to potem problem żeby przyjeli spowrotem, kilka moich koleżanek tak poleciało ze stanowisk w dobrej pracy, wiec doszłam do wniosku że może lepiej najpierw mieć tą dwójeczkę a potem sie postarac o prace.
A swoją drogą że ten wychowawczy mi sie kończy w grudniu i jeśli do tej pory zaciążę to choć przez ciążę pieniążki będą i macierzyński, a tak to mi przepadnie wszystko... a i tak chcieliśmy tą dwójeczkę mieć.
hej mi zeszło 3 cykle, po duphastonie zafasolczyłam.
na ręce używam neutrogeny a na usta wazelina. A z ustami zawsze miałam problemy. Non stop suche i non stop obgryzam
sivi
Co za horror z tą robotą w Pl!!! być kobietą i to jeszcze młodą to prawie jak piętno! albo się musisz poświęcić rodzinie albo robić kariere, na inną opcje nie dadzą ci szansy!
A tak w ogóle to mam pytanko, jest jeszcze jakaś której nie odwiedziła jeszcze armia czerwona??? bo u mnie nadal nic!! aż zaczynam się martwić!
A tak w ogóle to mam pytanko, jest jeszcze jakaś której nie odwiedziła jeszcze armia czerwona??? bo u mnie nadal nic!! aż zaczynam się martwić!
trojanka
Zaciekawiona BB
mnie jeszcze tez nie odwiedzila:-) i mam nadzieje ze jeszcze dlugo jej nie bedzie.
moja bratowa dostala pierwsza miesiaczke po ok 9 miesiacach od poroodu,
reklama
kasiadz
musisz być co najmniej 3 miesiące w ciąży przed ustaniem umowy, aby otrzymywać dalej kase . też myślałam o takim rozwiązaniu, ale jeśli nie znajdę pracy do czerwca, to rozpocznę starania, bo umowa w obecnej pracy do końca październikadziewczyny dzieki za informacje- nawet nie wiedziałam że tyle z was miało problemy z zajściem... ja to chyba stworzona do tego jestem bo niespodziewanie zaszłam a po porodzie 1,5 m-ca i płodność wróciła hehe
sivi