reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Ewa - u mnie Milena nie planowana a Hela w 2 cyklu :tak: ale jak piszą dziewczyny różnie to bywa bo np. moja kuzynka córcię zrobiła za pierwszym razem a syna robili rok :tak:

reklama
przegłodzić??????

tak jasne ja próbowałam z Olą darła sie a za huuu nie chciała ani cyca ani mojego z butelki i co zostawić niech sie drze aż padnie ciekawe:angry: dobrze ze w nocy po omacku jeszcze pociągnie:-p

Ewcia- no u mnie nie było kolorowo bo Olcia to moje 1 dziecko staralismy sie 3 lata w tym 2 intensywnego leczenia w klinicie niepłodności ja mam pco.

Nam sie udalo w pierwszym miesiacu bez antykoncepcji, w sumie porzadnie sie nawet nie staralismy :-p

Bylismy obejzec zlobek dzis i jestem zadowolona. Fajny budynek, ladne pomieszcenia i ogrodek, jak sie postaram do pracy dojade z niego w 5 min ;) Do 2 roku zycia na 1 pania jest 3 dzieci, max 9 dzieci w grupie,dieta dostosowana do dziecka - czyli jak nadal bedzie miala nietolerancje na mleko to bedzie miala jedzonko bezmleczne. Minus (oprocz ceny ;) ) to to ze w 1 grupie bedzie do 14 miesiaca, czyli tylko kilka miesiecy a potem sie bedzie musiala do nowej sali/pan/dzieci przyzwyczajac.

Podawalam malej dicoflor przez ostatnie 3 dni, 1 dzien 5 kropel, potem po 3 i chyba zmniejsze jeszcze dawke bo kupy fajny kolor maja ale tyle ich produkuje ze nie nadazam ze zmienianiem :baffled: jutro sprobuje dac tylko jedna krople.

siemanko,

moje dziecie nadal troche zepsute... dzis nauczylo sie do tego jeszcze piszczec. Wszystko na nie, mimo ze rano budzi sie z szerokim usmiechem na buzce, to kolo 12-13 zaczyna sie cyrk. Wczoraj i dzis. Wczorajszy jeszcze dalo sie jakos ukojic, ale dzisiaj trzeba bylo zastosowac metode skin2skin, zasnal w pol minutki i spal 2h :tak:,
calkiem zapomnialam o zastosowaniu obwijania dr Karrpa czy jak mu tam, wczesniej chyba 2 razy stosowalam i dzialala. ale ta s2s tez iec jest ok, warto zapamietac.

My zaskoczylismy z Olim w 2 cyklu, z czego sie ciesze, bo miesiac wczesniej bylam zmuszona do brania mocnych antybiotykow na infekcje w palcu :-D. I mialam nadzieje ze wtedy nie zaskoczy.

Tez musimy zakupic kubek kapek czy niekapek bo butelka beee.

I Oli tez ma krzywa czache, byl wysysany ssawka przy porodzie i od tego czasu ma krzywa, staramy sie to korygowac i mysle ze powoli sie to ksztaltuje. choc strasznia to wyglada jak w nocy obraca glowa na boki i nie moze utrzymac jej na lewej stronie, bo mu spada na prawa :-D. staram sie tez podkladac pod glowe rozne podkladki ale zawsze sobie z nimi poradzi:crazy:. Niby lekarze mowia ze to sie samo 'naprostuje' jak maly bedzie siadal ale i tak duzo sie turlamy i podchodzimy do niego od 'tej' drugiej strony.

masakra z tą Madzią...

my byłysmy u lekarza i Emi chyba ma uczulenie na proszek,. Przechodzimy na białego jelenia i łykamy wit c i wapno.

A ja mam problem ze sobą- mam straaaaaaaaaaasznie usta spierzchnięte pękają mi skóra schodzi i opanowuję to balsamem tisane, bepanthenem miodem itd ale jak na chwile nie posmaruje to już są do du*y;/ macie coś extra?

i to samo z rękami skórki na paznokciach mi pękają i twarde sie robią- to chyba od pogody i mycia naczyń. Chyba zamówie potem parafine i spróbuje tego zabiegu, ale może polecicie jakiś mega dobry krem na takie wyjątkowo okropne dłonie bo zamierzam sobie nałożyć w rekawiczki na noc.

jagmar
ojjj to bys miala małe domowe przedszkole:)

ja z mężem wstępnie rozmawiałam co z nami i nasza rodzinką i w związku z kończącą sie w grudniu umową musimy sie postarać o dzidzia do konca tego roku:p chyba że mi ten pomysł odejdzie przez ten czas. Dziewczęta które zaszłyście w ciążę planowaną, w którym cyklu się udało? robie ankiete bo nie wiem jak szybko zacząc próby jeśli chcemy zajśc pod koniec roku. Bo pierwsza ciąża była z zaskoczenia a nie z planów:p

uuu wy juz nastepne?! to cię podziwiam, mnie przeraża sama myśl że mogłabym mieć 2 malutkich dzieci na raz...
My Amelke za 2 razem, myslałam że nam to dłużej zajmie, bo z Oliwką było z zaskoczenia :-p

Coś maruda mała jest dzisiaj, bawić się nie chce sama tylko z nią siedzieć cały czas trzeba i gugać bo piszczy i stęka.

dziewczyny dzieki za informacje- nawet nie wiedziałam że tyle z was miało problemy z zajściem... ja to chyba stworzona do tego jestem bo niespodziewanie zaszłam a po porodzie 1,5 m-ca i płodność wróciła :p hehe
no to jak w grudniu koncze umowe to chyba po wakacjach zaczniemy sie bzykolić na potęgę i tyle... :p
sivi
myślałam o dłuższej przerwie aby znaleźc prace itd ale teraz to jest tak że i tak jak nawet dostaniesz umowę o prace a zaciążysz to potem problem żeby przyjeli spowrotem, kilka moich koleżanek tak poleciało ze stanowisk w dobrej pracy, wiec doszłam do wniosku że może lepiej najpierw mieć tą dwójeczkę a potem sie postarac o prace.

A swoją drogą że ten wychowawczy mi sie kończy w grudniu i jeśli do tej pory zaciążę to choć przez ciążę pieniążki będą i macierzyński, a tak to mi przepadnie wszystko... a i tak chcieliśmy tą dwójeczkę mieć.

hej mi zeszło 3 cykle, po duphastonie zafasolczyłam.

na ręce używam neutrogeny a na usta wazelina. A z ustami zawsze miałam problemy. Non stop suche i non stop obgryzam :(

mam tak samo też obgryzam i dlatego szukam ratunku;/ bo już mnie pieką całe!!!!

Co za horror z tą robotą w Pl!!! być kobietą i to jeszcze młodą to prawie jak piętno! albo się musisz poświęcić rodzinie albo robić kariere, na inną opcje nie dadzą ci szansy!

A tak w ogóle to mam pytanko, jest jeszcze jakaś której nie odwiedziła jeszcze armia czerwona??? bo u mnie nadal nic!! aż zaczynam się martwić!

reklama
dziewczyny dzieki za informacje- nawet nie wiedziałam że tyle z was miało problemy z zajściem... ja to chyba stworzona do tego jestem bo niespodziewanie zaszłam a po porodzie 1,5 m-ca i płodność wróciła :p hehe
no to jak w grudniu koncze umowe to chyba po wakacjach zaczniemy sie bzykolić na potęgę i tyle... :p
sivi
myślałam o dłuższej przerwie aby znaleźc prace itd ale teraz to jest tak że i tak jak nawet dostaniesz umowę o prace a zaciążysz to potem problem żeby przyjeli spowrotem, kilka moich koleżanek tak poleciało ze stanowisk w dobrej pracy, wiec doszłam do wniosku że może lepiej najpierw mieć tą dwójeczkę a potem sie postarac o prace.

A swoją drogą że ten wychowawczy mi sie kończy w grudniu i jeśli do tej pory zaciążę to choć przez ciążę pieniążki będą i macierzyński, a tak to mi przepadnie wszystko... a i tak chcieliśmy tą dwójeczkę mieć.

mam tak samo też obgryzam i dlatego szukam ratunku;/ bo już mnie pieką całe!!!!
musisz być co najmniej 3 miesiące w ciąży przed ustaniem umowy, aby otrzymywać dalej kase:tak: . też myślałam o takim rozwiązaniu, ale jeśli nie znajdę pracy do czerwca, to rozpocznę starania, bo umowa w obecnej pracy do końca października

Do góry