reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Bożena w pierwszej kolejności to mleko może zabić przynajmniej moje dobre samopoczucie. Mała ilość do mleka czy do ciasta ujdzie ale szklanka niet.

Asionek
połknęłam wczoraj no-spe i mi skurcze przeszły. Po całym dniu chodzenia i stania przy desce do prasowania to chyba normalne ;)

reklama
A ja sie nauczylam prasowac na siedzaco!I to sie da.:szok:
U mnie dyskoteka ,muzyka na fulu (ciekawe co na to sasiedzi?),A ja na miotle latam.

hej :)

zaczynam dzisiaj troche ogarniac mieszkanie przed sobota i przyjazdem siorki z rodzinka :)
na raz nie dam rady juz nie ta forma hehe
dzisiaj popiore co trzeba :)
a pozniej se wloski machne :)

Czesc Mamusie :-)
Widze ze jestem dzisiaj pierwsza na forum ;-)
Wczoraj nie moglam byc na necie po poludniu bo moj wrocil z pracy i on uzywal neta cale popoludnie...(Mamy neta z USB).
Maz wrocil wczoraj z pracy, kupil jedzenie na wynos i zamknal sie w salonie na caly wieczor bez zadnego slowa...
On nie zamierza sie zmienic...a ja juz nie zamierzam zostac z nim dluzej!
Nawet sie nie zainteresowal jak poszla wizyta u poloznej wczoraj...a dobrze wiedzial ze mialam spotkanie:-(
W kazdym razie...staram sie nie zalamywac i myslec tylko o mojej malutkiej ksiezniczce :-D

P.S. Czy Wy tez tak dlugo spicie ?:-D

tu nawet ne chodzi o to , ze on nie zamierza sie zmienic , bo to to napewno nie nastapi :/
on cie wykancza psychicznie takimi zagrywkami .... chce cie zlamac , zebys to ty na kolanach przypelzla do niego blagajac o wybaczenie :/
szkoda takiego zycia , poki mozesz to ratuj siebie i coreczke , bo w takiej rodznie jakby zyla to co ona bedzie miala za wzorce ?? :/
masz racje ne ma co sie zalamywac !! bedzie dobrze , a nawet jeszcze lepiej bez niego :))

ja spie bardzo malo .... w nocy boli mnie wszystko , ciagnie , wiere sie krece , laze sikac itd.
jestem wiecznie niewyspana ....

Dzien Dobry,
Wasze maluchy tez tak szaleja po glukozie ?
Ja mam wrazenie ze moja jakby speeda dostala!Czuje ja prawie przez caly czas.
Musze jakis obiad wykombinowac z resztek w lodowce.Nie mam auta dlatego nie mam jak na zakupy.A wczoraj o tym zapomnialam!
Bozena ja bym chetnie spala duzo ,ale nie moge bo sie budze .Chce mi sie siusiu ,bola biodra itd itp
No i dobrze ze dotarlo do ciebie ,ze jednostronne uczucie nie wystarcza ,zeby z kims zyc.Masz zamiar sie wyprowadzic?

moj po glukozie malo z brzucha nie wyszedl :)) i mu to juz zostalo , bo szaleje non stop :)
ciagle go czuje chyba nie spi nic to moje dziecie ...
w nocy mam to samo :/

Asionek[/B] połknęłam wczoraj no-spe i mi skurcze przeszły. Po całym dniu chodzenia i stania przy desce do prasowania to chyba normalne ;)

kurcze ja od poczatku ciazy to jeszcze nic nie wizelam z tabsow ... nie to , ze sie boje , ale jakos nie chce mi sie wsumie nie widze potrzeby , a moze trzeba by cos zapodac ja brzucho pobolewa ?? juz sama nie wiem
mi karza brac magnez .. jako zloty srodek na wszystko hehe

Byłam na krzywej cukrowej, dla mnie masakra, byłam kuta 3 razy przed wypiciem, 1 godzina po i 2 godziny po :/ po wypiciu było mi bardzo niedobrze i ledwo co dotrzymałam do 1 godziny, później siły i humor już wrócił więc spoko. Da się przeżyć, ale dobrze że już mam to za sobą
yes2.gif
Szkoda, że zapomniałam cytrynki :/ wyniki w poniedziałek, ale powinno być oki
a mała myślałam, że będzie po takiej dawce szaleć, a ona dzisiaj jest tak spokojna, że aż się martwię :/

Marti, Karolina, Asionek to ja wam zazdroszczę bo moje dziecie jak tylko ide do gina albo na badania zamiera i nawet 75g glukozy nie pomaga, trochę się powierciła i finito, a może ona jest chora??

Ostatnia edycja:
witam kobietki :)

a ja tam dopiero z łóżka się zwlekłam:) a długość mojego snu to 10-12 godzin:tak: w nocy pobolewa mnie tu i ówdzie ale nie jest najgorzej - dzisiaj mała napierdzielała mnie po żebrach że aż oddychać nie mogłam ale chwilę pobolało i przestało, a na siusiu jak na razie wstaję 1 raz a dzisiaj to nawet nie wstawałam - bynajmniej nie pamiętam:-)

hej Mariolcia odezwij się do nas, co tam u Ciebie ???

Właśnie próbuję znaleźć jakiś nocleg w Kołobrzegu lub okolicach i nie mogę :(

witam kobietki :)

a ja tam dopiero z łóżka się zwlekłam:) a długość mojego snu to 10-12 godzin:tak: w nocy pobolewa mnie tu i ówdzie ale nie jest najgorzej - dzisiaj mała napierdzielała mnie po żebrach że aż oddychać nie mogłam ale chwilę pobolało i przestało, a na siusiu jak na razie wstaję 1 raz a dzisiaj to nawet nie wstawałam - bynajmniej nie pamiętam:-)

No to widze ze jestes taka szczesciara jak ja :-) Ja tez czuje sie swietnie i nie musze caly czas do toalety latac w nocy :-):-D

P.S Moj maz wzial klucze zebym nie mogla wyjsc z domu!!! (Mamy tylko jedna wspolna pare kluczy) A ja i tak sie wybieram do mojej przyjacioleczki :-D Wroce jak on wroci z pracy...

Hejka! Ojej nadrabialam was chyba z godzine jak nie wiecej!

Zrobie zrobie zdjęcia, ale jak opuchacieją :-D bo na razie jak małe mokre szczurki wyglądają

O tak tak czekamy na kociaczki! :-)

odebrałam wyniki krwi no i mam hemoglobinę i hematokryt w dolnych granicach no i mam podwyższone P-LCR ponad normę nie wiem co to oznacza :-(

Ja tez mam hemoglobine i Ht w dolnych granicach normy ale lekarz powiedzial mi ze jak sie utrzymuje na tym poziomie to nie ma problemu. P-LCR to nie wiem co znaczy wysokie.

Mi położna mówiła, że jak wszystko dobrze i nie ma żadnych przeciwwskazań to od 37 tygodnia można się przytulać bo po tym czasie można rodzić i łatwiej jest urodzić przed 40 tygodniem bo dziecko nie jest duże. I mówiła jeszcze, że z jej statystyk wynika, że więcej porodów jest po 40 tc. Co do tych statystyk to wydaje mi się, że to zależy też od szpitala. Jak jest szpital typowo położniczy to tam jest więcej babek z problemami to i statystyki inaczej wyglądają.
pysia a ja właśnie sobie kilka stron wyszukałam i tam pisze, że od 25 tc licząc od @

Tez mi sie wydaje ze od 37 tc mozna sie spokojnie tarmosic ;-) w koncu to juz sie jest wtedy w terminie i mozna rodzic spokojnie. My na razie mamy zakaz pewnie juz do konca bo szyjka mi sie troche skrocila :/

Haha:-D No ja spie jakies 9 - 10 godzin dziennie :szok:
Pracowalam do zeszlego tygodnia wiec nie moglam sie wysypiac to teraz sobie nadrabiam :-D

Ja tez ostatnio takie spanie mam ze hej! Bozena21 przeczytalam twoja historie, dobrze ze sobie przemyslalas wszystko. Rodzice na pewno ci pomoga a nie ma sensu meczyc siebie i coreczki zyjac z takim tyranem. Bedzie dobrze, musisz byc teraz silna dla dziecka i zmienic swoja sytuacje, zobaczysz ze wszystko sie pouklada. Fajnie ze w UK jest taka pomoc ze str panstwa :-)

hej :)

zaczynam dzisiaj troche ogarniac mieszkanie przed sobota i przyjazdem siorki z rodzinka :)
na raz nie dam rady juz nie ta forma hehe
dzisiaj popiore co trzeba :)
a pozniej se wloski machne :)

Do nas w sobote tesciowie wpadaja i tez wlasnie juz po trochu sprzatam bo syf nieziemski sie nam ostatnio zrobil!

Byłam na krzywej cukrowej, dla mnie masakra, byłam kuta 3 razy przed wypiciem, 1 godzina po i 2 godziny po :/ po wypiciu było mi bardzo niedobrze i ledwo co dotrzymałam do 1 godziny, później siły i humor już wrócił więc spoko. Da się przeżyć, ale dobrze że już mam to za sobą
yes2.gif
Szkoda, że zapomniałam cytrynki :/ wyniki w poniedziałek, ale powinno być oki
a mała myślałam, że będzie po takiej dawce szaleć, a ona dzisiaj jest tak spokojna, że aż się martwię :/

Marti, Karolina, Asionek to ja wam zazdroszczę bo moje dziecie jak tylko ide do gina albo na badania zamiera i nawet 75g glukozy nie pomaga, trochę się powierciła i finito, a może ona jest chora??

Nie martw sie moj maly tez spokojny jakis. Wczoraj bylam na glukozie i tez jakos specjalnie nie wariowal a dzis to leniwiec straszny. Puknie mnie raz na jakis czas i tyle. Dobrze ze chociaz jakkolwiek daje o sobie znac.

reklama
Do góry