reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

ati - kazda z nam ma w wiekszym lub mniejszym stezeniu takie myslenie, ja nieraz sama ana siebie jestem zla , bo sie nakrecam i mysle o roznych nieszczesciach, doszukuje sie objawow itp moze autosugestia pomoze - powtarzac sobie,ze nic zlego sie nie stanie, ze robimy wszystko co w naszej mocy,zeby dzidzia byla zdrowa - ale pewnych rzeczy nie jestesmy w stanie uniknac.. wiec od dzis tylko POZYTYWNE MYSLENIE :-)

dziewczyny , zalamalam sie,ze wy juz tyle rzeczy macie dla malucha - ja mam narazie ubranka (ciagle cos dostaje), wczoraj zaczelam zagladac na tutejsze aukcje,ale mi jest ciazko przez neta kupic np wozek , bo ja to musze z bliska poogladac, podotykac, zobaczyc jak sie bedzie "wozilo" itd wie wczoraj napisalam pare wiadomosci do dzieciatych kolezanek,ze jka znaja kogos z naszego miasteczka kto chce sprzedac "sprzety" roznego typu dla malucha - to ja jestem chetna zobaczyc. Zobaczymy co z tego wyniknie.

tu dzis chlodniej, slonce nie swieci, czuje ,ze znow moge oddychac. Wczoraj taka wielka burza chodzila wokolo, ale nie spadla ani kropla deszczu :/

ogolnie to melancholijnie u mnie, nie wiem juz czy to hormony czy cos...ale jakos malo co mnie cieszy..

jak tam u Was po weekendzie?

reklama
Witam. Zaraz was poczytam i nadrobię...
ogólnie mam smutny dzień... właśnie mamę z bratem na busa odprowadziłam...
do Niemiec na dwa tygodnie wyjechali...
... a ja się tak martwię o podróż... oby szczęśliwie dojechali... bo jadą aż pod Frankfurt nad Menem....
Anita, ...cierpliwość chyba jedynie pomoże,
dziecko też czuje że coś nowego się w domu dzieje i na swój sposób odreagowuje.
Nie wiem co za bardzo poradzić, bo dziecko dopiero pierwsze noszę...

ati, nie ma sensu czytać bo się potem tylko myśli o tym.
Ja na początku ciąży, od razu właziłam na internet jak coś mnie niepokoiło...
a lekarz mi powiedział... na czas ciąży internet, fora wyłączyć...
bo pani osiwieje a dziecko przy okazji też....
laugh.gif
i to prawda... jak czegoś nie wiem jest od tego
mama, teściowa, ciotka która jest też w ciąży .

monika, ja też na razie aby ciuszki mam... i tam parę kosmetyków na targach dziecięcych dostałam.
o pieluchach jeszcze nie myślę... takie rzeczy to i mi mąż kupi ja będę już rodzić...

Ostatnia edycja:
Ati ja tez mam takie mysli. W dzien staram sie wtedy zrelaksowac albo pogadac z mezem. Ale niestety juz kilka razy mi sie snilo ze dzidzius sie urodzil wczesniej - na szczescie w snach wszystko bylo dobrze z malenstwem :)

Ja dzis do pracy po tygodniu wolnego - ale mi sie nie chce!!!!! Za to mam dwie wizyty dzis: jedna akupresure na moje nocne bole a druga jakies warsztaty z fizjoterapeuta, wiec w sumie spedze w pracy tylko pol dnia.

Moj brzuszek urusl jeszcze bardziej i mam ubaw z kota... On sie strasznie lubi przytulac, najbardziej tak ze kladzie sie na brzuchu i klatce piersiowej, a glowe na ramieniu. No ale u mnie sie tak juz nie da ;) Wiec kot wskakuje na kolana i patrzy na moj brzuch, dotyka lapa, probuje sie ulozyc i widac ze mu nie wygodnie. Patrzy na mnie jakby chcial zapytac o co z tym brzuchem biega. A potem sie poddaje i wskakuje na meza.

Mariolciaaa szczesliwej podrozy dla mamy i brata!

Pogoda taka, że aby w domu siedzieć i na forum pisać :-)
cytryna, dzięki.. ahh sama bym pojechała też, mieliśmy w planach to...
... ale lepiej się nie wybiera w tak długą drogę w 6 miesiącu.

witam.
U nas parno, ale gruba warstwa chmur, a od środy ma być to co w Pl a w Pl od czwartku to co jest teraz :-D pogoda już do was idzie.
Dziś w podstawówce do której pójdzie moja od września jest dzień zapoznawczy i miałam ją odprowadzić (na 9) a dopiero wstałam...

U nas taka pogoda do czwartku ma się utrzymać, najgorsze jest to ,ze człowiekowi nic się nie chce i jest taki nie do życia, odkąd jest taka pogoda to i maleństwo dużo mniej się rusza :tak:

reklama
Do góry