reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Rudson moja mama też mnie na tetrówki próbowała namówić bo to niesamowita oszczędność itp. ale zapytałam sie jej czy podejmie się prania pieluch codziennie i wygotowywania ich bo przecież trzeba te wstrętne bakterie jakieś tam zabić i temat się skończył. Może zgódź się ale powiedz, ze codziennie rano chcesz widzieć 10 świeżutkich wyprasowanych pieluszek

Rudson moja mama też mnie na tetrówki próbowała namówić bo to niesamowita oszczędność itp. ale zapytałam sie jej czy podejmie się prania pieluch codziennie i wygotowywania ich bo przecież trzeba te wstrętne bakterie jakieś tam zabić i temat się skończył. Może zgódź się ale powiedz, ze codziennie rano chcesz widzieć 10 świeżutkich wyprasowanych pieluszek
10 to mało

Kochane nie wiem po co ale naczytalam sie o porodach przedwczesnych itp w dziale poronienia i nie wiem po co. Juz w drugim trymestrze czułam sie tak pewnie,że wszystko co złe z pierwszego mnie ominęlo a teraz zaczynam sie obawiac porodu przedwczesnego. Moja koleżanka tydzien temu, podczas rutynowej wizyty dowiedziała sie ze ma rozwarcie na 1cm i załozyli jej szew i lezy teraz do końca ( 28 tydzien ciązy u niej). A nie miała żadnych objawow, szyjka długa była. Jedynie jak stala mówiła,że czuła sie jakby jej coś tak napierało na dół. No i cholera teraz jak moja mala sie mniej rusza to sie martwie, czy aby sie pępowina nie obkręciła albo co . Wy nie macie czasami obaw o takie rzeczy.

no to wtedy oczywiście usłyszę że toja jestem matką i mam prać i prasować bo ona to jest aktywna zawodowo :-p:-p no i oczywiście jakby juz była na emeryturze to ona bez reszty poświęciłaby się wnukom :-p

Ati każda z nas ma te same myśli...może nie cały czas ale nachodza nas takie chwile kiedy martwimy się żeby nic sie nie wydarzyło...żebyśmy czegoś nie przeoczyły ...tak już jest...nie da się wyluzować do reszty. ALe nie każda rodzi przed czasem...spoko kobitek wręcz odwrotnie...poza tym medycyna jest tak rozwinięta że większośc porodów jednak są lekarze w stanie powstrzymac i "dotrzymać" ciężarną do bezpiecznego czasu :tak::tak:

asionek aa to od jednego sprzedawcy?? jakieś fajne ceny?? może dasz namiary bo ja właśnie takie rzeczy muszę kupić

no wiec tak , sprzedawca Crazyseashell ma tylko kilka rzeczy , ale mega tanio ma podgrzewacz i sterylizator TT i termoopakowania !! prawie polowe ceny u innych , juz zamowilam u niej doszlo po pol dnia !! szok hehe

a u tych zamawiac bede jutro
tutaj kocyki najbardziej , bo ma duzo firmy Bobas i ceny ok Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
stad tez kilka bralam rzeczy , bo taniej Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
tutaj ma ogromny wybor i tez jutro zamawiam stad sporo Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ( ale np. zestaw startowy TT ma bardzo drogo !! 20zl. drozej niz u Bajka)
tutaj skromnie , ale ceny oki Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

u tych juz zamawialam , albo bede to robic jutro :)

Asionek -wspolczuje sasiadow... mam nadzieje ze nadrobisz anem dzisiaj :)

Tak sobie czytam napis pod moim suwaczkiem, gdzie jest napisane ze dzidzius ma 500-700g a moj ma ponad 900. Ile wasze malenstwa waza?

tylko , ze to nie sasiedzi :/ u nas cale miasto tak szaleje !! a sasiedzi to luz raczej :)
te suwaczki to jakies lewe sa :/ moj w 22 tyg. i chyba 5 dniu czy jakos tak mial juz 557g

no taka oszczednosc srednia
proszki , pralka , prad , prasowanie , no i najwazniejsze twoj czas :) a to najcenniejsze :)

Kochane nie wiem po co ale naczytalam sie o porodach przedwczesnych itp w dziale poronienia i nie wiem po co. Juz w drugim trymestrze czułam sie tak pewnie,że wszystko co złe z pierwszego mnie ominęlo a teraz zaczynam sie obawiac porodu przedwczesnego. Moja koleżanka tydzien temu, podczas rutynowej wizyty dowiedziała sie ze ma rozwarcie na 1cm i załozyli jej szew i lezy teraz do końca ( 28 tydzien ciązy u niej). A nie miała żadnych objawow, szyjka długa była. Jedynie jak stala mówiła,że czuła sie jakby jej coś tak napierało na dół. No i cholera teraz jak moja mala sie mniej rusza to sie martwie, czy aby sie pępowina nie obkręciła albo co . Wy nie macie czasami obaw o takie rzeczy.

dlatego lepiej nie czytac !! po co ?? poki jest dobrze nie ma co sobie glowy zawracac
kazda ma stresa normalne , ale trzeba wierzyc , ze bedzie ok :) zreszta napewno bedzie !!!

Rudson olej kobiecinę bo szkoda nerwa
każdy niech robi po swojemu

Ati nie czytaj za dużo na necie, ewentualnie wchodź na pozytywne stronki z bajkami dla dzieci, zasypiajkami , bo oszalejesz. I tak co ma się zdarzyć to się zdarzy, ale po co do głowy sobie wciskać takie rzeczy. Ciesz się bobasem i ciążą i odganiaj negatywne myśli

no to wtedy oczywiście usłyszę że toja jestem matką i mam prać i prasować bo ona to jest aktywna zawodowo :-p:-p no i oczywiście jakby juz była na emeryturze to ona bez reszty poświęciłaby się wnukom :-p

Ta jasne...jakbym moją mame słyszała (przed porodem córy oczywiście), a jak przyszło co do czego to pampersy pierwsza zakładała bo kto by to gotował i prał 10 razy na dzień.

Ati weź daj spokój sobie z głupotami. Jak poczytamy i się nastrachamy to to nas od nieszczęścia uchroni? Lepiej nawet nie wiedzieć o niektórych rzeczach.

Ale było zarombiście nad morzem, pogoda genialna, wiaterek, tylko woda jak zwykle cholernie zimna i ludzi kupa. Zjarało mnie do czerwoności wreszcie.
Na autostradach koszmarne korki, co chwila stłuczka albo rozkraczone auta na poboczach. Wszyscy chyba wpadli na ten genialny pomysł żeby wykorzystać łikendowe ciepełko. Spowrotem jechaliśmy półtorej godziny, a normalnie nam to godzine zajmuje, a ja niestety, do godziny w aucie jestem w stanie wytrzymać potem rzygu rzygu było...jeszcze ta jazda żółwia - jedź hamuj, jedź hamuj, jak na karuzeli...jeszcze do siebie dochodze...ostatni raz pewnie morze w tym roku zobaczyłam.

reklama
Ja wiem dziewuchy, ja sie mocno w pierwszym trymestrze stresowałam i chuchałam na siebie. Teraz wszystkie złe mysli poszły, nawet polówkowe robiłam na ostatnia chwilę bo powiedziałam gin,że czuję,że wszystko jest si i nie myślę o aborcji z powodu jakis tam wad i chorób, bo ich nie bedzie. Ale ta moja koleżanka z tym rozwarciem mnie jakos tak zdołowała. Ale nic to. U niej tez bedzie pewnie dobrze. I tego musimy sie wszystkie trzymać :-)

Do góry