reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
kasia pamiętaj o cytrynce do tego soczku z glukozy.

U mnie na burzę zbiera się od kilku godzin. Teraz jest wietrzysko i przyjemnie się zrobiło.
Ja te skurcze poprzednio miałam bardzo wyraźne teraz tak ich nie czuję.

Witam, ja też miewam te skurcze. Nie są bolesne, ale za to nieprzyjemne. Trochę o nich poczytałam, bo się tym zaniepokoiłam, a w poprzedniej ciąży w ogóle ich nie miałam. Okazuje się, że to skurcze przygotowujące macicę do porodu i zaczynają się już po 20 tygodniu ciąży. Nie należy się nimi martwić, bo to podobno normalne i w każdej ciąży się zdarzają, tylko że ponoć w pierwszej nie są wyczuwalne. Tak sobie poprostu macica ćwiczy. Więc jeżeli nie ma przy tym jakichś innych objawów to się tym nie martwmy.

Hej :)
U mnie wporządku, dziś kolejny dzień załatwiania opieki nad dziadkiem, jeszcze tylko piątek i dziadek bedzie miał piękne łóżko rehabilitacyjne na pilota :)To dużo ułatwi.
Synuś lata po brzuszku a najbardziej jak zjem loda :) Wiecie mam taką ochotę na zupkę chińską wiem że nie zdrowa ale zjem bo mi język do dupska ucieknie :)

Hejka dziewczyny.
Ja dzis prawie caly dzien w pozycji lezacej.Dobrze ze maz z pracy wczesniej wrocil to sie mala zajmowal.Znowu mam dosc czeste skurcze i twardnieje mi brzus.tak ze chyba wiekszosc z nas to przechodzi tylke ze ja to chyba juz od 10 tc.I wlasnie ten bol i igly w pipce tak jak Ty Marti.
Ale juz za 2 tyg bede miec w koncu usg polowkowe i moze w koncy sie dowiem czy to cora czy synus.Wiekszosc z Was juz wie a ja nie i jest mi smutno :(Na pewno bedzie chlopczyk a ja i tak marze o corci.

Sivi ale masz fajnie jak polozna zrobi polska szkole rodzenia.Ja wlasnie u poloznej w pierwszej ciazy poznalam kilka mam polek.Fajna sprawa.

a ja jestem ciekawa czy u nas w ogole robi sie glokoze??
moj byl dzisaij u lekarza z ta przepuklina i dostal skierowanie na usg..ciekawe tylko na kiedy-ma przyjsc list...

a ja sie obzeram caly dzien dzisiaj :D dobrze,ze owocki :) kurde pok kilo winogron zjadlam i teraz poprawiam czeresniami :-D mniamm,ale juz mi w brzuch sie nie miesci,a ja sie nie moge powstrzymac i dalej zre :-D

dobra,lece dalej na serial bo mi sie reklamy koncza zaraz :-)

Witam !!!

moje dzieciątko kończy dziś 7 latek!!!!!!
agadaria - wielkie gratulację, mój bart też ma dziś urodziny kończy 28 latek ;-)
mój małż też ale nie 7 latek tylko 24 :-D

A więc Wszystkiego Najlepszego dla Dzieciątka i Mężów :tak::-)

mnie dziś krzyż bolał ale rozchodziłam.. chciałabym tak żeby ktoś mi tę poduchę sprezentował :-( sama sobe nie kupię :-(

Ja też o niej marzę ale też szkoda mi kasy :sorry:

Kobitki tak dla żartu zerknijcie czy wam się zgadza płeć z kalendarzem chińskim :-p:-D:-D:-D kurde jakbym poczekła 2 miesiące to bym kobitke do końca roku mogła robić :-p:-D
Planowanie płci dziecka- kalendarz chiński

Mi się zgadza ale kilka miesięcy temu wróżyła mi mama mojej szefowej,
nie wiem czy to wróżba czy taki układ który zawsze się sprawdza,
mi się sprawdziło na całej rodzinie i znajomych ...
można zaplanować płeć Dziecka ...

Witam się po kilku dniach nieobecności,
ja się kiepsko czułam ...
Wystawiłam się na słońce na 1.5h i źle się to skończyło ...
dostałam gorączki, drgawek, boleści, jestem mega spieczona ...
Jeszcze jestem na apapkach i maściach :zawstydzona/y:
Wstyd mi było iść do przedszkola do Młodej bo wczoraj
występowała z okazji Dnia Dziecka- musiałąm tam być,
nie mogłam jej zostawić ...
Ech głupota moja, teraz choruję ...

Tak piszecie o ciastach :-) ja też dziś zrobiłam pleśniaka,
mała swojego oczywiście na swojej blaszce :-D
jak zrzucę zdjęcia to Wam wkleję i z wczorajszego festynu
i z pieczenia ciasta :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki

Dziś chciałam urlop ( bo jutro mąż wyjeżdża)...ale nie dostałam :-(...audyt i musze być...zła jestem

mnie też twardnieje brzusio....lekarz na to mi dał magnez ASMAG forte 3 razy dziennie...no i fenoterol ale u mnie to inna sprawa:)....ale magnez polecam....:)

Mnie też kazał brać magnez z B6

kasiadz tak wcześnie robisz glukoze?? przeciez robi sie ją chyba jakoś koło 26tc?

ja mam zalecenie zrobić w 24 tyg. od razu ten z 75g glukozy 2 godzinny, lekarz powiedział mi że godzinny i z 50g glukozy to jest tylko przesiewowy i jeżeli wyjdzie podwyższony to i tak nie wiadomo czy jest obciążenie cukrzyca czy nie, więc od razu mam zrobić 2 godzinny

Tak piszecie o ciastach :-) ja też dziś zrobiłam pleśniaka,
mała swojego oczywiście na swojej blaszce :-D
jak zrzucę zdjęcia to Wam wkleję i z wczorajszego festynu
i z pieczenia ciasta :-)

No monysiu twój pleśniak to jeszcze z USA "przywiozłam" i do dnia dzisiejszego króluje na moich imprezach :-D:-D:-D:-D

Zdrówka

Do góry