reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
hej :)

dawno mnie nie bylo , ale wakacjujemy sie z mama :)
opalilam sie ladnie , poplywalam sobie , ale troche dziwnie z brzuchem tak :)
bylam u ginka na wizycie wzielam mame widziala buziaka malego nawet fote ginek jej zrobil w 3D , slyszala serduszko tez :)
14 czerwca ide na USG genetyczne , a od 16 zaczynam szkole rodzenia :) ciesze sie bardzo , bo moj S zielony hehe to moze cos mu sie rozjasni w glowie ;))

witajcie kobietki
ja już byłam spuścić krew i oddać siuśki :tak:
miałam nie przyjemne zdarzenie na klatce schodowej. Sąsiedzi mają psa, młody chyba jest ale strasznie się na wszystkich rzuca i osoby które go wyprowadzają nie mają siły go utrzymać. pies zawsze jest bez kagańca i zaczął się na mnie rzucać, wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz jak mam zostać matką nie wyobrażam sobie żeby się na mnie rzucił jak będę wychodziła z dzieckiem na spacer. powiedziałam tej dziewczynie która go wyprowadzała że jak jeszcze raz go zobaczę bez kagańca to wezwę policję!
czy wiecie jak wygląda prawo w takich sytuacjach, czy psy mają obowiązek mieć kagańce, czy też nie?

dobrze , ze uwage zwrocialas !! z tego co wiem smycz i kaganiec to trzeba miec , a tym bardziej jak pies agresywny , albo rzuca sie na ludzi :/ lepiej niech uwazaja ,bo to roznie moze byc , a zreszta wy nie musicie sie stresowac bez potrzeby przechodzac kolo nich ..

Rudson a mi się zgodzilo z tym kalendarzem chińskim :zawstydzona/y:
Wy tu o glukozie, a ja się boję już na samą myśl....:-)

mi sie tez zgodzilo :)
ja juz dostalam skierowanie na glukoze , ale poczekam z nia troche jeszcze , chociaz te 2 tyg. hehe , bo jak pomysle , ze mam to wypic to mi slabo sie robi , bo ja nawet slodyczy nie jem prawie

Marti mnie tez cala noc jakos brzuch dziwnie bolal :/ az magnez pilam i troszke przeszlo , ale mialam stresa
na szczescie maly sie rusza wiec chyba jest ok

pozdrawiam was wszystkie :))

justys mnie kluje tak bardziej podbrzusze własnie i też mam nadzieję ze to macica się rozciaga a nie szyjka się skraca boję się tego jak nie wiem :-(

mnie od wczoraj kuje i wkurza mnie to bo co jakiś czas muszę robić przystanki jak gdzieś idę. 15tego mam kontrole u ginka to się zapytam co to za cudo .

no co Ty :-) jak dziecko będzie z Tobą współpracować do końca to czeka Cię SN :-D

No mam nadzieje :)

niunia a czemu boisz się cc? Ja kiedyś też deklarowałam że wyłącznie naturalnie (i rodziłam naturalnie ale wcale "rechabilitacja" nie trwała u mnie przez to krócej-nie każda po sn tał szybko do siebie dochodzi jak mówią), a teraz choć nie planuję cc chyba że będzie wskazane, to jednak wcale bym się nie wzbraniała.

Witam ranne ptaszyny :)
Ja już po kawce i zastanawiam się co by tu zjeść??????
Może jajecznice???????? Nie mam pojęcia.
Od wczoraj mam takie dziwne ukłucia między szyjką macicy a pępkiem w tych okolicach, nie jest to przyjemne i zdarzyło mi się pierwszy raz:(( Przeczytałam jeszcze na moich wynikach badań : łożysko ułożone na przedniej ścianie. To dobrze czy to coś w rodzaju przodującego łożyska??
nie denerwuj sie, lozysko na przedniej sciance macicy to nie przodujace,
normalnie lozysko jest albo z przodu albo z tylu, ja mam teraz z przodu a z Jasiulem mialam z tylu
teraz rzeczywiscie slabiej odczuwam ruchy i to raczej po bokach niz po srodku

justys mnie kluje tak bardziej podbrzusze własnie i też mam nadzieję ze to macica się rozciaga a nie szyjka się skraca boję się tego jak nie wiem :-(
ja czasami tez panikuje jak cos gdzies zakluje ale przypominam sobie jak to z Jasiem bylo, wtedy ciagle cos mnie klulo, bolalo, ciagnelo itd. a nie mialam zadnego zagrozenia
oczywiscie na wizycie lepiej wspomniec o tym lekarzowi i poprosic o badanie waginalne zeby sprawdzil szyjke
w ciazy to tak juz jest ze sie steka i narzeka
sivi bo ja nie mam zadnych wskazan do cc wiec bede natiralnie rodzila:)
asionek31 a jak sie czujesz?? no to masz fajnie ze sie opalilas i po plywalas:)
no jak twoj synus bedzie rosl jak do tej pory to juz masz wskazanie, chyba od 4 kg robia
nie ma sie czego bac tylko trzeba na siebie uwazac

Asionek jak tak ciebie czytam to zielenieje z zazdrosci (ale tak pozytywnie), plywanie, opalanie, mama przy tobie, super:-)

dzisiaj sa pierwsze urodzinki mojego syncia, naprawde jak ma sie dzieci to czas nie leci szybko tylko zapiernicza
nawet nie wiem kiedy to zlecialo, jeszcze niedawno kruszyna a teraz kawal chlopa co zaraz chodzic sam bedzie
objadlam sie torta, ale wlasnorecznie robiony z owocami to jakos sie rozgrzeszylam:tak:

reklama
Do góry