reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Jak tam dzionek mija?
U nas dzisiaj chłodno 20st. i słoneczka nie ma.

Właśnie wstawiłam zupkę kalafiorowo brokułową (z mrożonek), a teraz siedzę i oglądam pierwszą miłość. Mówię wam przez to l4 oglądam chyba wszystkie seriale: m jak miłość, pierwsza miłość, na wspólnej, linia życia, ostry dyżur, brzydula – chyba można powiedzieć że jestem maniaczką serialową hi hi :-D

Odnośnie twardnienia brzucha to też tak mam, wiec jak będziecie coś więcej wiedziały na ten temat to dajcie znać. Ja czuję jak by mnie dziecko tak od środka wypychało , albo może jakby skurcz macicy (sama nie wiem) i potem mam taki twardy brzuch.

J

Odnośnie twardnienia brzucha to też tak mam, wiec jak będziecie coś więcej wiedziały na ten temat to dajcie znać. Ja czuję jak by mnie dziecko tak od środka wypychało , albo może jakby skurcz macicy (sama nie wiem) i potem mam taki twardy brzuch.

Kasia mnie tak od kilku dni twardnieje...dla mnie to nowośc bo w 1 ciąży zupełnie do dnia porodu nie wiedziałam co to skurcz lub "stawiająca" się macica.
Dziś wspomne lekarzowi bo jestem umówiona na tel....i chyba wreszcie poproszę o L4 bo do tej pory twardo odmawiałam

Ja dziś dewolaje machnęłam

A wczoraj się dowiedziałam że w okolicy jest tyle Polek ciężarnych że położne mają zamiar zrobić szkołę rodzenia dla Polek osobno, a dla Angielek osobno.

u mnie za raz lunie, ciemno się zrobiło i grzmi...mam nadzieje, że się ta pogoda opamięta bo za 20 minut chcę wyjść z domu :eek:

to dawaj tą burzę do mnie ja włąsnie wyskoczylam do apteki i do sklepu i malo nie zeszłam taki upał :szok:

a mi z kolei nie twardnieje tylko kłuje z dołu brzucha w ciiiii i czasami jak siadam to tak jakbym na igłach usiadła i też nie wiem co to :confused2:

kasiadz ja też! zaczynam od brzyduli, prosto w serce, na wspólnej, m jak miłość. :-)
sivi to super okazja z tymi szkołami rodzenia, od razu można poznać inne mamy :)

co do twardnienia, to ja mam taki sobie. ale jak chodzę to mnie coś kłuje niekiedy.
Wariatka jestem, ale nie chce mi się w domu siedzieć... mamuśka ma dziś 1 zmianę, babcia wolne to chyba jadę do nich na ploty... nie ma to jak siedzenie z babcią i mamą w kuchni godzinami i gadanie o d**** marynie. haha

miłka ja bym z chęcią chciała taką burzę :-)

to ja lecę, pewnie wieczorem będę jeszcze o ile mąż nie będzie okupował allegro :-)

I ja sie witam!!
Widzę,że tylko nie mnie upały dopadły plus ta wilgotość.Do tego wysiadło nam ochładzanie w domu masakra,ale juz pan naprawia.
Ja też mam to dziwne uczucie twarniejącej macicy,moja pani doktor powiedziała,że to surcze Braxtona-Hicksa i nie należy się ich bać,ale też dotykać brzuszka w czasie skurczu,no chyba,że staną się bolesne to wtedy do szpitala na sygnale!!

u mnie gar zupy ugotowany, to mam obiad z głowy do końca tygodnia ;-)
ja też jestem zapisana do szkoły rodzenia, mam nadzieje poznać inne przyszłe mamy i nauczyć się wielu rzeczy. Zajęcia ruszają 16.06.
a co do kuć w dole brzucha to bardzo często mnie kuje, ostatnio lekarz nie wiedział od czego, myślał że to moze problemy z pęcherzem, dostałam antybiotyk i nie przeszło. Ja sobie tłumaczę że to po prostu maleństwo coś mi ugniata :tak:
nie pamiętam czy pisałam, wczoraj kupiłam poduchę do spania, ale jeszcze nie doszła, nie mogę się już jej doczekać

mnie też twardnieje brzusio....lekarz na to mi dał magnez ASMAG forte 3 razy dziennie...no i fenoterol ale u mnie to inna sprawa:)....ale magnez polecam....:)

reklama
Kurcze nie wiem czy w moczu mi się coś nie przyplatało bo coś mnie tak piecze własnie szczypie niby cewka moczowa ale nie boli i nie piecze po oddaniu i przy siusianiu, cholerkkaaaa :wściekła/y: narazie piję wodę z cytryna może pomoże ?

Do góry