reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Asionek daj znać jak wrócisz...trzymam kciuki....

nie umiem się dzisiaj dobudzić.....ooooooo......

też z chęcią bym pojechała coś kupić maluszkom....ale jeszcze nie znam płci....:( może jutro gin coś dojrzy.....mam taką nadzieję,,,,

Dzień dobry,

Asionek - trzymam kciuki,

elifit - zazdroszczę ruchów, u mnie łożysko przesuneło się do góry i nic nie czuje na razie :dry:

werka - w wakacje złamałam palec i byłam na IP przede mną był gościu który złamał obie nogi i nie miał karty NFZ to się go pytali czy dowiezie mu ktoś z rodziny czy podpisuje zgodę na odpłatne leczenie, bo poskładać go poskładają ale jeśli się okaże, że trzeba będzie operować to kasa na stół, więc lepiej się umów prywatnie do gina z USG za 100 PLN niż potem dostaniesz rachunek na niewiadomo ile do opłacenia :tak:

jestem dziewczyny :)

dzieki wielkie za kciuki bardzo pomogly !!!

same dobre wiadomosci mam !!!
no wiec te leukocyty to widocznie taka moja uroda , dostalam antybiotyk i globulki jakies na infekcje
lekarz wzial mnie na chwile na USG no i male w koncu nie spalo !!! normalnie poranna gimnastyke robilo hehe, serduszko cudnie bilo no i uroslo bardzo juz jest bobas niezly
a najlepsze , ze przed wejsciem do gabinetu mowie dla meza , ze czuje , ze dzidzia sie obudzila i mialam racje !! czyli juz czuje ruchy troche :))
no i bedzie na watku najprawdopodobniej kolejny chlopczyk :)))))
az sie poplakalam ze wzruszenia jak to uslyszalam i zobaczylam malego siurka ;))) cala droge do domu buzia mi sie cieszyla , ze szok :))
ja bardzo chcialam synka pierwszego i sa duze szanse , ze bede miala !!!
maz troche w szoku , bo chcial coreczke , ale tez szczesliwy :)
odebralam tez wyniki z krwi pappa i ten trismoe 21 sa super :))
tak wiec same dobre wiesci :)
no i gin ladnie sie zachowal , bo cala wizyta za darmo bylo :)

nawet nie wiecie jak mi ulzylo !! :)

Asionek - bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :-) i gratuluję chłopaka jeśli zamawiałas sobie jako pierwszego :-D ja z młoda non stop jakieś globulki dopochwowe brałam bo jak kończyła się jedna infekcja to za chwilę rozpoczynała się kolejna...

szkoda, że odpadną Ci kąpiele w morzu :dry:

dziekuje Sivi :))
ostatnio juz gin by powiedzial co moze bedzie , ale dziecie spalo :)
dzisiaj pieknie sie rozkraczylo i sobie fikalo po brzuszku
jejku jestem tak szczesliwa , ze moglabym skakac pod sam sufit hehe
o ciazy wiem juz te kilka miesiecy , ale dzisiaj do mnie to wszystko dotarlo !!! tak na maksa :))
nawet nie wiedzialam , ze mozna sie tak cieszyc i byc tak szczesliwym ;))

Milka do kapieli w morzy to juz sie pewnie wylecze :))
ja nigdy nie mialam infekcji to moja pierwsza w zyciu :/
no , ale jak gin powiedzial , w ciazy to norma

kurka wypilam ten antybiotyk , bo jest w saszetkach i malo belta nie rzucilam :((( okropne to jest :/ moglam pigulki dostac byloby latwiej

Sivi płeć jest widoczna już po 10 tyg ciąży. To są słowa lekarza genetyka-patologa. Trzeba doświadczenia i dobrego sprzetu. No i podobno chlopców latwiej rozpoznać. Oczywiście na kazdym etapie jest margines błędu, albo dziecko jest tak ułożone, że nie widać.
Gro osób na usg genetycznym dowiaduje się co do płci, a u Asionka jest to już 16 tydz, więc na najzwyklejszym usg jest płec już zauwazalna.

reklama
Do góry