reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Dzien dobry,pogoda sloneczna ale pizga.
Wczoraj wieczorem zrobilam sobie saltke z makaronem i po zjedzeniu wisialam na kibelku.W niej byly korniszony i pieczarki marynowane,mozliwe ze nie toleruje kwachu.
I kto zje cala miche?Ja nie mam odwagi
Moje psiapsolki jada wszystkie do Polski ,co ja bede robic przez trzy tygodnie:-(Tak to zawsze jakis Grill ,albo wspolnie z dziecmi jak panowie sa w pracy.
Chyba zadzwonie do mojej przyjaciolki jeszcze ze szkolnych lat mieszka w Holandi i ja zaprosze.Tylko nie wiem jak u nich z feriami
Gosiane a mowili o cenie?Bo ja chetnie zrobie za krolika doswiadczalnego.Tylko pytanie czy mi to zaaplikuja tutaj w szpitalu ,
Monika a dlaczego cesarka?

Z tego co wiem to w Polsce to nowosc a na zachodzie juz stosuja to. Najlepiej zapytaj sie lekarza albo poloznej. Tu na chwile obecna zel kosztuje niestety ok 400zl ale moze do czasu naszego rozwiazania cena spadnie, teraz to nowosc wiec pewnie i cena taka dlatego.

gosiane wiesz jest mi przykro bo praktycznie w tej firmie pracuję od początku i przez rok pracowałam tylko ja i robiłam w tej pracy wszystko od magazynu po księgowość. Teraz tak wygląda odwdzięczenie się/smutne ale prawdziwe :-(

Co do tego żelu- też bym sie nim zaiteresowała/ po wspomnieniach z pierwszego porodu :tak:

Mowili ze np w Krakowie juz wszystkie porodowki sa zapoznane z tym produktem. Ja jesli bede mogla rodzic SN to raczej sie zdecyduje na taki zel. Czemu sobie nie ulatwic zycia ;-)

Paulka - przykro mi ze masz taka szefowa. W UK wszystko jest tak prawnie uregulowane ze nawet jak szef chce to nie moze sie tak zachowywac (na szczescie!).

Z drugiej strony tu bardzo malo kobiet jest na chorobowym w trakcie ciazy - chyba ze rzeczywiscie cos powaznego sie dzieje.
Moja mama juz mnie pytala kiedy ide "na chorobowe"... ja nie planuje :) u niej w pracy (praca bardzo podobne do mojej) kolezanka idzie od 7 miesiaca zeby sie "nie stresowac".

Hej
Gosia a ja moge stronke prosic?? Zrozumialam oczywiscie co i jak, ale lubie czytac;-)
Chociaz ja i tak sie nastawiam na cesarke:-( w sumie nie wiem co lepsze...

Czy Wy dalej macie stres czy bedzie ok?? Ja chyba jestem nienormalna...

U mnie raz mam stres ,raz nie ;-)Zalezy od dnia.
Ale jedno jest pewne tym razem mam cykora przed porodem i nie chce o tym myslec,ale i tak codziennie mysle.
Wykapalam sie i teraz chce spac
Zupka ja tez mam waskie biodra A giulka urodzilam bez problemu migusiem.Moja kuzynka jest szeroka i sie meczyla az po 10 godzinach zeobili jej cesarke.Nie ma reguly .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolina hehe przed porodem ja tez mam, ale moze dlatego, ze panikara ze mnie straszna, aczkolwiek sama siebie nie znam jak sie okazuje;-)
Ja mam czasami straszne mysli, ze sie cos stanie itp....

Spac... Dobra mysl;-)

Magda linka na priv wyslalam.

Ja to mam roznie raz mnie strach oblatuje przed porodem a potem jestem spokojna ze bedzie ok. Ja generalnie chcialabym urodzic SN bo to lepsze dla maluszka i dla mamy zreszta tez. No ale jak sie nie da no to bedzie cc. Na to juz wplywu nie mamy. Ja na pewno wybiore sie do szkoly rodzenia i na jakies cwiczenia dla ciezarowek :-) Wydaje mi sie ze jak kobieta wie jak przebiega caly proces i rozumie wszystkie mechanizmy zachodzace w ciele to strach jest mniejszy. jakos zawsze bylam za swiadomym przezywaniem nie tylko ciazy ale tez porodu. No nie wiem moze z racji mojego zawodu mam troche inne podejscie :confused:

pysia podobno wg tych nowych standartow ktore weszly 7 kwietnia szpital nie moze sie nie zgodzic na taki zel jesli kobieta wyrazi chec. Co innego przeszkolenie personelu. Najlepiej zadzwonic na porodowke i sie zapytac. Wiem ze w Krakowie bedzie mozna stosowac w kazdym szpitalu.

Dziewczyny nie ma co panikowac, ja jestem wielka panikara, naogladalam sie filmow przed porodem i bylam pewna ze nie dam rady, ale tu natura robi swoje organizm wie co robic, tez jestem waska w biodrach a rodziłam tylko 3 godziny, rozwarcie postepowalo w zastraszajacym tepie a moze i przez to ze duzo sie ruszalam, lezalam tylko na partych...dacie rade jesli nie ma wskazan do cc to nie ma co kombinowac, bol porodowy przechodzi od razu jak tylko usłyszymy maleństwo, po 2 godzinach juz stalam pod prysznicem a po 3 szlam po mala na noworodki, wiem ze nie wszystkie porody ida tak latwo ale nie a co sie nastawiac bol po cesarce tez jest ogromny szwy bola i ciagna, u nas tez nie od razu ma sie dziecko na sali , jedyny plus cesarki dla mnie to to ze w wiekszym stopniu da sie wszystko przewidziec a porod moze sie różnie potoczyć, i teraz nie bardzo boje sie sie samego bolu porodowego jak to ze bobasowi cos sie stanie....

wzielam sie za pozadki zobaczymy ile starczy mi zapału...

reklama
gosiane ja bym chyba jednak obeszła się bez... ale jak jakaś kobietka chce to i nie widzę przeciwskazań :) ja też bym chciała naturalnie, jakoś nie potrafię sobie wyobrazić cc albo jak niektóre kobietki na życzenie za kasę chcą cc..
Ja nie idę do żadnej szkoły rodzenia. Uważam, że skoro wczesniej kobiety nie miały szkół rodzenia to i ja mogę się obejść, a dla mnie to zbyt intymne jak pary razem ćwiczą itp... :-):-):-) no nie wiem może ja jestem jakaś inna ale wolę bez :-D

Wiesz szkola rodzenia to nie tylko cwiczenia w parach. Mowia jak poza farmakologia mozna radzic sobie z bolem, co to sa pozycje wertykalne, jak oddychac ale tez o karmieniu, problemach z laktacja, pielegnacji maluszka itp itd. Nikogo nie chce namawiac na sile bo to wybor kazdej z nas ale z iloma poloznymi rozmawialam tyle zawsze polecalo wybranie sie na takie zajecia.

Najwazniejsze zeby tak jak anulka napisala zeby dzieciaczek byl zdrowy :-) Ja to juz sie nie moge doczekac pazdziernika, wczoraj ogladalam sobie ciuszki dzieciece :-) ale nic nie kupuje na razie bo znam siebie, jak zaczne... to konca nie widac :-D

anulka ja wlasnie wstalam dzisiaj o 7:30 z takim zapalem i ... leze przed tv :-D jakos sie zebrac nie moge

Do góry