reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Hej porannie. Az dziwne ze juz nie spie bo ostatnio to o 10 sie ledwo z lozka zwlekam :-D

monika bez problemu zrobisz sobie prywatnie badanie. Nikt cie nawet nie zapyta gdzie mieszkasz ;-)

Pisalam wam wczoraj ze sie bede wybierac na takie spotkanie poloznych lekarzy itp ze szpitala w ktorym zamierzam rodzic. No wiec bylam i mam pewna nowinke! Byla na spotkaniu przedstawicielka z firmy GlaxoSmithKline i przedstawila nowosc. To jest tzw. zel polozniczy i nazywa sie Dianatal. W sumie to bym do tego sceptycznie podeszla ale z sali pozniej padlo pytanie do poloznych jakie jest ich zdanie na temat tego zelu. Wiec podobno jest to rewelacyjne, ten zel ma za zadanie ulatwic porod SN.Podobno skraca porod srednio o 30% i zmniejsza koniecznosc naciec i ryzyko pekniec. Kupuje sie go w aptece wczesniej a jak akcja sie juz zacznie to polozna lub lekarz aplikuje ten zel w kanale rodnym ( to taki srodek poslizgowy dla dzidziusia). Nie wiem trzeba by posledzic losy tego zelu jak to bedzie sie sprawdzalo ale mysle ze to jest ciekawa rzecz. Jakbyscie chcialy to mam strone na necie tam najlepiej sobie poczytac bo ja chyba malo przejrzyscie napisalam :p Ufff ale sie napisalam hehe Mam nadzieje ze nikt tego jako reklame nie odbierze :baffled:

reklama
Witam mamuśki :)

Asionek mieszkam na południu Polski więc od gór zawsze jakieś anomalia nadejdą :-D dzisiaj już nie pada śnieg ale pogoda do 4 liter.
Mi też właśnie na początku wlazło do pośladka a potem do całej nogi, czuję się jak jakaś stara babca heheeh przez dwa dni jest w miare dobrze a na trzeci czwarty to nie wiem jak mam funkcjonować / okropność :-(

Wczoraj dowiedziałam się ze moja szefowa skwitowała moje L4 ( powód rwa kulszowa) w ten sposób :".....nie możemy liczyć już na Paulinę poniewaz wzieła L4 w ciąży bo każda kobieta tak robi...." że niby tak jej przedstawiłam sprawę :wściekła/y: Mam wrażenie że ona przyjeła to jako moje ściemnianaie :wściekła/y:.Od momętu gdy jej powiedziałam o ciąży, dzień w dzień powtarzała mi że ciąża to nie choroba. Jestem zła i rozczarowana w końcu to też kobieta która ma 2 dzieci i wcale nie jest stara :-( Powinna rozumieć że w ciąży rożne rzeczy mogą się przytrafić i każda ciąża jest inna....Chyba po porodzie zacznę szukać innej pracy.

Miłego dzionka

Paulka nie przejmuj sie szefowa niektorzy ludzie to sie totalnie zachowac nie potrafia:dry:. Jak coz poszukasz jakiejs pracy pozniej gdzie beda bardziej wyrozumiali.

gosiane trzeba bedzie sie tym zelem zainteresowac, choc ja wiem ze bedzie cesarka i szczerze mowiac wolalabym SN, bo po cesarce dluzej dochodzi sie do siebie :/

Dzien dobry,pogoda sloneczna ale pizga.
Wczoraj wieczorem zrobilam sobie saltke z makaronem i po zjedzeniu wisialam na kibelku.W niej byly korniszony i pieczarki marynowane,mozliwe ze nie toleruje kwachu.
I kto zje cala miche?Ja nie mam odwagi
Moje psiapsolki jada wszystkie do Polski ,co ja bede robic przez trzy tygodnie:-(Tak to zawsze jakis Grill ,albo wspolnie z dziecmi jak panowie sa w pracy.
Chyba zadzwonie do mojej przyjaciolki jeszcze ze szkolnych lat mieszka w Holandi i ja zaprosze.Tylko nie wiem jak u nich z feriami
Gosiane a mowili o cenie?Bo ja chetnie zrobie za krolika doswiadczalnego.Tylko pytanie czy mi to zaaplikuja tutaj w szpitalu ,
Monika a dlaczego cesarka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
gosiane wiesz jest mi przykro bo praktycznie w tej firmie pracuję od początku i przez rok pracowałam tylko ja i robiłam w tej pracy wszystko od magazynu po księgowość. Teraz tak wygląda odwdzięczenie się/smutne ale prawdziwe :-(

Co do tego żelu- też bym sie nim zaiteresowała/ po wspomnieniach z pierwszego porodu :tak:

karolina - jestem po powaznych operacjach oczu, wiec po SN moglabym zupelnie stracic wzrok, wiec chyba nie ma sie co zastanawiac..
paulka przykro mi,ze taka niemila jest, czesto wlasnie w takich sytuacjach prawdziwe ludzi oblicze :/
Ja doznalam wlasnie milego zaskoczenia, bo po poinformowaniu o moim odmiennym stanie dostalam serdecznego maila od pracodawcy, ktory na wstepie napisal jakm pieknym cudem natury jest ciaza i narodziny dziecka..

Paulka nie przejmuj sie, widac baby nie stac na zyczliwosc i zrozumienie :no:
Monika a ja w sumie Ci zazdroszcze, mysle co by tu powiedziec zeby zrobili mi cc

Boli mnie macica od samego rana, mam twardy brzuch i wcale mi sie to nie podoba

reklama
Ja też się modle o CC ... SN to nie moja bajka. Ciągle liczę na jakieś wskazanie do CC ale jak na razie wszystko idealnie leci :) - co mnie oczywiście bardzo cieszy, zeby nei bylo :). Może słaby kręgosłup mnie zakwalifikuje.:)

Do góry