reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

asionek jakoś mnie nie przekonuje to, że miłka napisała, że można wosk... w końcu nie pisali by na necie takich info:"rozgrzany wosk działa drażniąco na ścianki naczyń krwionośnych i może sprawić, że trwale się rozszerzą."
No ale jak tam kto chce ;]

nikt nikogo nie zmusza do takiej depilacji :) ja robuilam juz wosk i jakos nic sie nie stalo ... dlatego pisze , ze jak ktos obil wczesniej i bylo oki to sa duze szanse , ze tak bedzie i teraz , co innego jak ma sie wrazliwa naczynkowa skore .... ja takiej nie mam i mi nie szkodzi :)

sivi - nie golę się przeca maczetą ;-)

a mi smakują pomidorki mniam mniam

hehe maczeta :)))
tez mam faze na pomidory :)

Witam!
Na forum jestem nowa, mam nadzieję że mnie przyjmiecie :)
Ja też dopisuję się do grona warzywnego - ostatnio chodził za mną kalafior i młoda kapustka - mniam
A właśnie wstawiłam ogórki na małosolne, bo co idę do mięsnego to kuszą

witaj :)

ja właśnie zrobiłam robie odbiadek....młode ziemniaczki z koperkiem....nóżki pieczone...sałatka wiosenna(pomidorek,cebulka,rzodkiewka,ogórek) aa do tego cukinia w bułce tartej...i deserek wiśniowy budyń na zimno....

ale czekam na m. żeby razem zjeść...

pyszny obiadek :)) az mi smaka narobilas szczegolnie na te ziemniaczki :)

reklama
Miłka nie ma szans zostawienia wozka na parterze bo za godz by juz nie bylo nawet gdybym go lancuchami zwiazala :(((.
Klementinka fajnie ze z dzidzia wszystko w pozadku :)
Ja mam usg dopiero 15.06 juz sie nie moge doczekac.Dobrze ze mam tego dopplerka to bym zglupiala.Zazdroszcze chyba wizyt u lekarza co 4 tyg ;) Przynajmniej wiadomo ze wszystko ok ja sobie moge tylko serduszka possluchac i kopniakow hihi.

A co do tych nosidelek to tez o chuscie myslalam ale czytalam ze to nie dobre dla dzidzi. Bede miala problem zeby sie na cos zdecydowac.

sylwia - no rzeczywiście kiepsko ale za jednym razem i tak się ze wszystkim nie zabierzesz, może najpierw leć z wózkiem a potem z dzieciakami :tak:

tak czytam wasze wpisy i się zastanawiam co jaki czas macie wizyty u lekarza?
ja mam co 3 tygodnie nie licząc czasu spędzonego w szpitalu. Jak na razie co wizytę miałam robione usg - łącznie to już chyba z 9 razy miałam możliwość poobserwować swoje maleństwo.
Jutro wizyta i mam nadzieje że znowu zobaczę mojego skarba. No i zastanawiam się nad usg 4d - jeszcze go nie robiłam, a lekarz powiedział mi żebym przyszła je zrobić w 28 tygodniu

co do potraw to na obiad miałam młode ziemniaczki, mielonego i mizerie:)
i cały czas wcinam słodycze albo kwaśne żelki.
Jak na razie na wadze nie przybyło chociaż brzuchol jest już duży - ale chyba dlatego nie przybyło bo przed ciążą nadwagę miałam :)

sylwia - no ciężka sprawa z tym 4 piętrem. ja też nie mam zamiaru zostawiać wózka na klatce, będę go trzymała w mieszkaniu, ale mieszkam na 1 piętrze więc to bez porównania z tobą. Dlatego rozglądam się za lekkim wózkiem z pompowanymi kołami żeby po schodach dawał radę śmigać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam wizyty co 4-5 tygodni. Zawsze z zastrzeżeniem, że jakby się coś działo niepokojącego to mam przyjść wcześniej. A usg do tej pory były 2, teraz czekam na połówkowe. Może wreszcie młodzież się ruszy...bo do tej pory zawsze dzidzi spało na usg :). Od kilku dni czuje już ruchy, więc liczę na większą aktywność śpiocha :)

a co do nosidełek- słyszałam opinię, że na początku niezalecane trzymanie maluszka w pozycji pionowej. Obciąża kręgosłup i bioderka. Natomiast w chuście można bobasa zawinąć w takiej pozycji półleżącej już od urodzenia.

Ja mam wizytę co 4 tygodnie i tez na każdej wizycie usg, oprócz tego miałam genetyczne ale to u genetyka,który przychodzi do gabinetu mojej gin ze swoim sprzetem. No i dodatkowo u niego będzie połówkowe.

ja mam wizyty co 3 czasami 4 tyg. zalezy jak wolne sie ustwai u gina :)

Kasiadz mam mala uwage do ciebie :) po pierwsze prosze ladnie o nie pisanie posta pod postem :)
a dwa to suwaczek wklej w stopce , a nie tresci , jak nie wiesz jak to zrobic zachecam do poczytania regulaminu :)

reklama
Do góry