reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&6

reklama
Mamuska- zaciskam kciuki!!!

Witam dziewczyny :) Ach widzę że jedzeniowo jest dzisiaj :D U nas mielone, ziemniaczki i sałąta ze śmietaną na słodko - mniammmmmm

Mnie nie było bo zasuwaliśmy na działce. z braku możliwości wykańczania wnętrz przenieśliśmy się na zewnętrza ;-) było wyrównywanie działki, nawożenie ziemi. powstał ogródek warzywny i kącik z truskawkami. Wymieniliśmy też tuje uschnięte w żywopłocie i zrobiliśy pergolę dla winogron. Mnóstwo jeszcze pracy przed nami ale sporo już zrobione jednak i zaczęło wyglądać jak otoczenie domu a nie plac budowy :tak:

Uściski dla Was i pogłaskanki w brzuszki!!!

Hej, a ja własnie znów pobiegłam po młoda kapustkę i już się dusi mam mega ochotę na taką kapustkę :-) mniam, wczoraj mialam kiepski dzień mimo że zawsze jak ide do ginka to jest stresik to jeszcze rodzinka mi zafundowała dodatkowy tzn jeśli chodzi o kasę i podziały spadku nikt nie ma skrupułów masakra szkoda gadać ale dziś już jest lepiej ;-)

A ja mam kreskę już widoczną nawet bardziej od pępką do piiiiiiiiii :tak: a pępek mam taki sam ja mam dużą dziurę że tak powiem wiec nie prędko wyjdzie za to z dnia na dzień brzuszek coraz większy mi sie robi :szok:

nie ma co sie stresowac rodzinka wiadomo jak jest :/
ja krechy nie mam , narazie kudlacz jestem tylko hehe

Asionek, ja swoje 4 kudly z brzucha wyrwalam:baffled: No bo to takie czarne i dlugie jakies wyroslo i mnie wnerwialo:tak:

tiaaa tylko , ze ja poroslam klaczkami takimi nawet nie tyle co grube i czarne , ale ich duzo jest i wyrywanie po jednym odpada , bo chyba bym do porodu je rwala :)))

Ja bardzo lubię sałatkę gruzińska też się w sumie głównie składa z zmieników
Sałatka gruzińska - Sałatka, gruzińska
polecam

Ja swój piękny brzuch potraktowałam woskiem bo normalnie wiocha na usg taki małpi gaj pokazywać ;-)

ooo i jak nie bolalo ?? ja mam taki wosk bez plastrow i jak robi np. rece to nic nie boli , i mysle zeby nim brzuchola zrobic , teraz mama przyjezdza zacznie sie lazenie po plazy i troche mi glupio :(((
takzae prosze o rady jak sie za to zabrac :)

Pryzybela niestety nie pomoge z niemiecka salatka,ja jej nie lubie jest za ciezka ,sam majonez.Jezeli tutaj jem to tylko kupna.Moj sasiad jest kucharzem (Niemiec) zapytam sie go o przepis.Raz na sasiedzkiego grilla przyniosl taka dobra,ale nie chcial zdradzic przepisu:-(Moze jek powiem ze dla kolezanki z Montrealu to sie zlamie.

oo i dla kolezanki z Francji tez :) moze sie zlamie hehe

Mamuśki przepraszam ze tak smęcę, ale bardzo was proszę trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, bo nagle mdłości minęły a raczej zmniejszyły sie o 90 % i tak sie teraz boje ze znów sie powtórzy historia!! Kurcze mam nadzieje ze to juz poprawa i tak zostanie a dziecko jest silne i zdrowe ale dziś rano mnie zabolał brzuch jak na @ i za jakiś czas ustał, no a teraz brak juz mdłości, a przeciez noc i do godziny 14 było tragicznie !!!!! Boże ja oszaleje do jutra,
Na razie myślę ze to juz bedzie tylko lepiej, ze sie bede juz dobrze czuła, ale wtedy tez tak sie cieszyłam !!!!

a ktory to tc ?? mi z dnia na dzien tez sie tak zrobilo , a wczesniej od rana do rana zdychalam doslownie i plakalam juz z bezsilnosci , a tu nagle stop , ale jak widac jest dobrze :)
tak wiec nie stresuj sie kochana !! bedzie dobrze i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Karolina - znam te ból, mojemu też zawsze się jakieś stare graty "na później" przydadzą potem mam całe szafy jakimś badziewiem zawalone :eek:

No faceci to chyba maja wrodzone zbieractwo :-D ja po kryjomu sie pozbywam :-)

sylwia_m, to ja też wpadnę na te pierogi,zabiorę swoje sałatki, gugula przyniesie sernik,spotkamy sie gdzieś pośrodku Europy,może u karoliny :) i potem będziemy płakać:-D:-D:-D:-D:-D:-D

O widze ze bedzie obzarstwo ciezarowek! Ja robie jutro albo w czw szarlotke to zabiore :-)

Dobra Rabbit ,masz tez wjazd:-)
Wiecie jednak zrobilam m. w balona.Przesortowalam rzeczy(zabawki dzieci).A ze mieszkam na niskim parterze 3 wielkie worki wystawilam za okno.Powiedzialam mu ze ide ze smieciami(on maluje po drugiej stronie mieszkania)i z mala tytka w rece wyszlam .Ha !I tak pozbylam sie troche pierdul.Jutro zrobie tak samo z rzeczami u Giulka.:-p

Przebiegla z ciebie bestia ;-) masz racje jak sie nie da normalnie to trzeba sposobem!

spoko luz ja w ciąży z córką w 8 miesiącu tapetowałam jej pokój i naszą sypialnię :tak:damy radę ;-)

No ja wczoraj brzyczepialam tuckerem folie polprzepuszczalna u nas na strychu hehe

P
mi pepek moze tez nie wyjdzie , bo mam podobnie jak ty mega dziure hehe
teraz troszke sie do przodu wysunal
czarnej krechy nie mam i wsumie moze mi nie wychodzic , bo i tak mam brzuchol owlosiony jak malpa :((

Gugula to zalatwilas meza hehe

Moj pepek raczej tez sie nie spieszy do wychodzenia bo jest gleboko. Kreski tez nie mam ale Asionek nam juz te wlosy wystarcza :-)

Mamuśki przepraszam ze tak smęcę, ale bardzo was proszę trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, bo nagle mdłości minęły a raczej zmniejszyły sie o 90 % i tak sie teraz boje ze znów sie powtórzy historia!! Kurcze mam nadzieje ze to juz poprawa i tak zostanie a dziecko jest silne i zdrowe ale dziś rano mnie zabolał brzuch jak na @ i za jakiś czas ustał, no a teraz brak juz mdłości, a przeciez noc i do godziny 14 było tragicznie !!!!! Boże ja oszaleje do jutra,
Na razie myślę ze to juz bedzie tylko lepiej, ze sie bede juz dobrze czuła, ale wtedy tez tak sie cieszyłam !!!!

Kochana to zaciskam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!! Wszystko bedzie na pewno dobrze! Daj nam znac koniecznie po wizycie, o ktorej idziesz?

Mamuska, dobrze ze wizyta juz jutro! Pamietaj ze kazda ciaza jest inna i nie ma co porownywac, a mdlosci potrafia na chwile odchodzic, a potem wracaja ze zdwojona sila:tak: A stres na pewno tez robi swoje... W kazdym razie ja tez zaciskam kciukasy najmocniej jak potrafie:tak:
A o ktorej masz wizyte?

Karolina, to przynajmniej za dobre checi dziekuje!:D Te kupne salatki to tez nawet zjadliwe byly, ale ja kiedys takiej domowej roboty jadlam i tam chyba w ogole majonezu nie bylo, a pyyyyszna ze szok, taka na kwasno bardziej... A jakby byl majonez to zawsze z jogurtem mozna zmieszac i tez mniam:)

Asia, no to pracowicie czas spedziliscie i tym lepiej ze na powietrzu, bo pewnie bedziecie teraz czesciej korzystac z ogrodka, wiec tym bardziej przyjemnie bedzie:-)

Asionek - ja zrobiłam sobie woskiem w plastrach, trwało to może z 1 minutę, naklejasz z włosem i zrywasz pod włos, mnie osobiście to nie boli bo szybko zrywam :tak:
brzuch musisz mieć umyty (bez balsamów, kremów ) co by włoski się ładnie złapały :-) jeden dzień skóra jest zaczerwieniona i najlepiej nie wychodzić na słońce ale potem masz ponad miesiąc spokoju :-D

mamuśka będzie dobrze :-) mnie też z dnia na dzień przeszło i potem już tylko sporadycznie, też się martwiłam że coś jest nie tak.

Ja mam tak wrażliwą skórę że depilacje i woski odpadają - od razu mnie wypryszcza. Włochów na brzuchu nie mam jakichś zmutowanych ale i tak zgalam jak tylko zobacze. Krechy też nie mam ale na pewno będzie bo miałam bardzo wyraźną w poprzedniej ciąży.

U nas piersi z kurczaka z migdałową kołderką - uwielbiiiam (i chyba tak bardzo tylko mi smakuje, bo moim to tak średnio).

reklama
Do góry