reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

witam witam :)
u nas jakby powrot lata :-D za oknem 20 stopni w cieniu (a w norwegii to naprawde latem nawet sie zadko zdarza) i piekne sloneczko swieci :) i teraz mam dylemat: plaza czy pogaduchu u kolezanki na tarasie na lezaczkach :-D

widze,ze sie temat ciekawy wczoraj wieczorkiem wysunal :) ja powiem,ze juz powoli zauwazam u siebie poprawe checiowa :) bo na poczatku ciazy to masakra byla..seks mogl nie istniec....a teraz to juz zdecydowanie lepiej... ale zgadzam sie z karolina,ze czasem to trzeba dac sie namowic...ale nie tyle do seksu, co do samego zaczecia, do jakies przytulenia aktywnego bardziej :-) a pozniej ochota na sam seks sama sie pojawi :p chyba o to karoli chodzilo,ze trzeba przelamac chec pojscia spac i dac chlopu szanse po prostu :-) i jak ja ladnie umiejetnie wykorzysta to pozniej to juz sama przyjemnosc :-D

a tak z innej beczki troche...moj mlody wczoraj kimnal sie w dzien 2 godzinki i z nim do polnocy walczylam zeby poszedl spac.... ja juz sama padalam na pysk, moj po 22 zasnal przed tv i juz nie bylo z nim kontaktu, a moje dziecko niezmordowane chcialo mnie o 23 na dwor wyciagnac :-D
ale mialam wczoraj ochote na truskawy,a u nas w sklepie nie mieli :/ znaczy sie mieli,ale kosmicznie drogie i jakies ostatnie zmasakrowane pudelko...ehhhh....

reklama
u nas też upały jak cholera w cieniu jest ponad 20 stopni a w słońcu można paść :cool2:

znam ten ból nam też się czasem zdarzyło, że młoda pospała w dzień a potem do walka 24:00 a rano człowiek nietomny szedł do roboty :-)

dziewczyny mi sie tak zdarza ale to nie jest przymuszanie, jak ja jestem zmęczona a on chce to proszę bardzo, ale on na mnie :-)

Magda_mr dziś mi wlazło w kręgosłup właśnie tak i pobolewało trochę jak na okres, może to te skurcze co są zawzwyczaj bezbolesne ?

W pracy się o mnie troszczą, dziś pierwszy dzień po powrocie i kierowniczka mówi że mnie przeniosą z dala od prezesa :-D Po co mam się denerwować ;-) Mi to gra :-D

Hej
Wpadam po rade i pomoc... Zdarza sie Wam, ze macie uczucie jak przed @?? Lekko bolace plecy, wrazenie jakby "wyciekalo" itp?? Bac sie czy nie?? Bo ja juz mialam tak pare razy wczeeesniej no i od wieczora wczorajszego w nocy spokoj teraz znowu i nie wiem... Wizyta za tydzien a ja sie panicznie boje:-(

Wiesz co ja tak mam długo już nie miałam i znów te bóle okresowe się pojawiły też nie wiem co i jak wydaje mi się że to poprostu dalszy ciąg rościągania się macicy i tyle nie panikuje

Wiesz co ja tak mam długo już nie miałam i znów te bóle okresowe się pojawiły też nie wiem co i jak wydaje mi się że to poprostu dalszy ciąg rościągania się macicy i tyle nie panikuje

Też mi się wydaje,że to cd.rozciagania się macicy. Chociaż mam za mało progesteronu, przynajmniej 2 razy w tygodniu fale bóli podobnych do @ i kłujących wszystko jest ok. Wczoraj byłam na kontroli i poza nospą 3xdziennie,magnezem, duphastonem nic nie zjadam i sie nie denerwuje bo to tylko pogarsza a bąbel i ja zdrowi jak ryba :). Tak więc tak jak mówi Marti - spokojnie :). Będzie dobrze.

elifit w sumie to nie boli, tylko takie dziwne uczucie i dyskomfort psychiczny. CIagle latam do wc...
Marti o tym nie pomyslalam... Moze faktycznie racja... I tak sie wydaje...
Nikitka dzieki:tak: pewnie moja przeszlosc tez ma duzy wplyw na mysli...

Dzieki dziewczyny:tak:

Co do Facetow itp, my mamy zakaz na seks, mnie jakos nie ciagnie i szczerze powiem, ze w szoku jestem jak sie potrafimy z mezem dogadac. Myslalam, ze bedzie zly albo cos;-)

Ostatnia edycja:
Madzia- weż sobie magnez lub nospę i bedzie dobrze mi takie bóle towarzyszą cały czas.
Nikitka25- ja od poczatku ciąży biorę luteinę mam pco i w związku z tym braki własnie progesteronu pewnie po 20 tygodniu mi odstawią bo podobno łożysko przejmie funkcję produkcji.

Marti magnez biore 3 razy dziennie od poczatku. Zastanawialam sie nad nospa, ale nie mam twardego brzucha a przynajmniej nie czuje... Dzwonilam do mamy ponoc tak moze byc jak sie maluch rusza i to normalne, takze za Wasza rada nie panikuje a przynajmniej sie staram;-) I dziekuje oczywiscie za rady!!

dziewczyny pomocy...:( wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch...a dzisiaj jakieś niewielkie brązowe plamienia....strasznię się martwię a lekrza mój nie odbiera telefonu:( macie coś takiego.....??????

reklama
Marti magnez biore 3 razy dziennie od poczatku. Zastanawialam sie nad nospa, ale nie mam twardego brzucha a przynajmniej nie czuje... Dzwonilam do mamy ponoc tak moze byc jak sie maluch rusza i to normalne, takze za Wasza rada nie panikuje a przynajmniej sie staram;-) I dziekuje oczywiscie za rady!!

No to weż nospę ja jak czuję że coś nie tak to poprostu biorę i tyle a to prawda że maluch sobie domek powiększa :tak:

Do góry