reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Ja nidgy w zyciu nie zgodzilabym sie na kamere!!!!!Nawet gdyby nie filmowano intymnych miejsc!!!!Nie chce miec takiej pamiatki,nigdy bym tego nie obejrzala!!!!!Ale zdjecia maluszka zaraz po urodzeniu-owszem-dla mnie to jest pamiatka...Ja mam zdjecia pierwsze jak juz lezalysmy z mala na sali:)

Asionku,staramy sie:)

pozarlam kalafiora z buleczka....mloda tez....

Kalafior.... jeje ale mi slina leci... ja zupe z ryzem mialam, nawet dobra była..w lodowce mam jeszcze salatke z tunczykiem zrobiona wczoraj, zobaczymy czy dobra wyszla bo nowy przepis

agadaria ooo kalafiorek z buleczka! Ale mi smaka narobilas :-) i ziemniaczki mlode do tego z koperkiem i kefirek mniam :-)

pysia bo ja polozna nie jestem tylko fizjoterapeuta i pracuje z dzieciaczkami wiec zawodowo tez troche sie interesowalam jeszcze przed ciaza ;-)

u mnie mloda jest fanatyczka warzyw...kalafiora calego wielkiego zje w trzech porcjach
dla niej moga istniec tylko bulki i warzywa...w kazdej postaci-konserwowe,swieze,w postaci surowek...nie znosi tylko pomidorow i papryki-ogorki ubostwia....od zawsze

i od zawsze brzydzi sie wrecz owocami...kijem nie dotknie...pamietam w ubieglym roku jak bylysmy na ryneczku,poprosilam zeby potrzymala mi torebke z trusklawkami,bo mialam zajete rece a musialam zaplacic...ta sie tak zbrzydzila ze mi sie porzygala...mowie wam-nigdy takiego dziecka nie widzialam jak moje z tymi owocami...

dziewczyny ale się uśmiałam :-D:-D z waszych mężów.. ciekawe jak mój się będzie zachowywał:-D Ja oczywiście chcę żeby był przy porodzie i on też chce. Mam tylko pytanie czy za to się płaci? Bo mi się wydaje że poród rodzinny jest płatny :confused:

na kamerę też bym się nie zgodziła, ale te zdjęcia Iwony Bałdygi z porodówki naprawde mi się podobały, tylko na pewno to było robione w jakiejś prywatnej klinice i zdjęcia podretuszowała na stówę bo zbyt ładnie ta kobita wyglądała w trakcie i zaraz po. Rzadnej przekrwionej paszczy ani wytrzeszczu, zrelaksowana

elifit Ja rodziłam dawno ale już wtedy był za darmo, to chyba zależy od szpitala ale mi się wydawało że teraz to już we wszystkich wprowadzili

Ostatnia edycja:
dziewczyny ale się uśmiałam :-D:-D z waszych mężów.. ciekawe jak mój się będzie zachowywał:-D Ja oczywiście chcę żeby był przy porodzie i on też chce. Mam tylko pytanie czy za to się płaci? Bo mi się wydaje że poród rodzinny jest płatny :confused:

wiesz co to zalezy od szpitala...w moim placilam 150 zl,a w tym co zamierzam teraz rodzic(ale jeszcze sie nie zdecydowalam w 100%)trzeba przejsc takie "zwiedzanie porodowki",ono jest organizowane w kazdy wtorek i pary ktore go "zalicza"maja bezplatnie

ostatnio w dd tvn mowili,ze od 8 kwietnia nie mozna pobierac juz zadnych oplat-tak bynajmniej slyszalam,ale bylam wtedy w kibelku,wiec moze cos przekrecilam...na pewno warto zadzwonic wczesniej do szpitala i zwyczajnie spytac:)

na kamerę też bym się nie zgodziła, ale te zdjęcia Iwony Bałdygi z porodówki naprawde mi się podobały, tylko na pewno to było robione w jakiejś prywatnej klinice i zdjęcia podretuszowała na stówę bo zbyt ładnie ta kobita wyglądała w trakcie i zaraz po. Rzadnej przekrwionej paszczy ani wytrzeszczu, zrelaksowana

elifit Ja rodziłam dawno ale już wtedy był za darmo, to chyba zależy od szpitala ale mi się wydawało że teraz to już we wszystkich wprowadzili

mi sie zdjecia bardzo podobaja. a podretuszowane sa na pewno :) praktycznie zaden fotograf nie zostawia teraz "surowych" zdjec - wszyscy obrabiaja.

reklama
elifit w szpitalu w którym mam zamiar rodzić ,10 zł płaci sie za specjalne ubranie dla męża, oraz przy wypisie wolne datki za poród rodzinny.
Siedem lat temu platne 100zł.
Ale tak jak pisała agadaria też obiło mi się o uszy że poród rodzinny będzie bezpłatny.
agadaria nie słyszałam żeby ktoś tak bardzo nie lubiał owoców heheheeh, a może Twoja córcia bardziej woli warzywa.

Do góry