reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

witam kobiety :)

zupka,gratuluje odwaznej decyzji :) widzisz,mowilam Ci,ze nie bedzie tak zle...normalne,ze rodzice w szoku,bo sie nie spodziewali, ale widzisz, nie zawiedli sie :) a zobaczysz jak sie beda cieszyc jak juz sie dzidzia urodzi :-)

kurde,ale mam lenia....masakra jakas...nawet z dzieckiem nie chce mi sie wyjsc na dwor, a jak na zlosc pogoda calkiem calkiem,wiec wymowki nie ma :/
i jeszcze dzis na 18 szkola :/ gdyby nie moj chlop to bym nie poszla,ale on mi jeczy ze musze chodzic.....kurde nie byl w ciazy i nie wie co to ciazowy len :p

reklama
Też się przywitam.
Muszę się pochwalić że dziś poczułam mocnego kuksańca i tym razem nie mam żadnych wątpliwości że to bąbelek (bo wcześniej to się zastanawiałam czy to nie jelita) :-) Ale fajnie. Jestem w szoku że tak wcześnie ale gdzieś przeczytałam że w 2 ciąży tak się zdarza.

Ale nażekacie na tą nudę, cieszcie się tym nicnierobieniem póki możecie! Ja mam na głowie marude na feriach (chociaż muszę przyznać że dziś wyjątkowo grzeczna jest).

zupaogorkowa nie martw się, u mnie było to samo. Powiedziałam swoim jak byłam w 6 miesiącu, jak już miałam jechać do PL. Przeszło im po jakimś czasie, bardziej zajęci byli mną i wnuczką niż ślubem, chociaż moja mama nie przestała narzekać i jęczeć nam nad uchem dopuki nie wzięliśmy ślubu (jest bardzo konserwatywna) ale zrobiliśmy to wtedy kiedy my chcieliśmy, a nie kiedy oni zarządzili ("bo tak się nie godzi z dzieckiem bez ślubu, co ludzie powiedzą").

Ostatnia edycja:
Hej wszystkim. To ja dolacze do tych co maja pogode do d... az nic sie nie chce i tez sama caly dzien z fasolkiem siedze. W zasadzie to zawsze tak sobie we 2 siedzimy od wt do pt bo maz od rana do pozna w pracy. Kurcze mialam isc do galerii bo za tydz maz ma imieniny i jakiegos prezenta trzebaby kupic a tu leje jak nie wiem. Len len len :tak:

U nas dzisiaj jest spotkanie z lekarzami, poloznymi, kosmetyczka, dietetykiem itp pod patronatem szpitala w ktorym chce rodzic. Takze moze sie czegos ciekawego dowiem. Jak cos to zdam relacje na bb ;-)

milka tez mam lozysko na przedniej scianie, ciekawe jak to bedzie z tymi ruchami.

zupka moi zawsze sie nagadaja nagadaja, potruja i przechodzi. Ja to puszczam mimo uszu i w koncu zawsze jest ok.

to i ja jestem "lodziary" heheh
no same zboczence ciazowe na forum :))

widze , ze juz sporo mamus czuje ruchy :) tylko wam pozazdroscic !!! tez bym juz chciala :))

Sorry Asionek bylam pewna ze zanim splodze swojego posta ktos juz cos napisze.

przeciez to nie bylo do ciebie ;))
tylko do Karolincia397 czy jakos tak :))
za duzo Karolin :))

mnie o dziwo dzis glowa nie boli. ja dzis 16.tydzien zaczynam wiec mam nadzieje na ruchy :)

aaaaaa i najwazniejsze, powiedzialam dzis rodzicom! mama jest w szoku, tata chyba w jeszcze wiekszym, ale ogolnie pozytywnie. narzekaja tylko ze slubu nie chce brac i przeze mnie babcie na zawal padna

no i dobrze masz to juz za soba :)
napewno bedzie dobrze , pogadaja i przestana :)
a jak nie ich problem ... jestes dorosla robisz jak chcesz :)

Witam po dłuższej przerwie.
Od wczoraj u mnie śnieg:wściekła/y:
Ja zaliczyłam w tym tygodniu dodatkową wizytę :-( przez weekend miałam bardo ostre bóle brzucha i dodatkowo bolał mnie odcinek lędzwiowy, rózne myśli wtedy przychodzą do głowy, okazało się ze moja dzidia (rosnąca macica) uciska mi nerw kulszowy, już powoli zaczynam się śmiać sama z siebie heheeh bo mam już chyba wszystkie dolegliwości które nachodzą kobietę w ciąży i jeszcze brakowało mi rwy kulszowej.
Z dzidzią wszystko dobrze :-)

Muszę się pochwalić że ja też zaczełam czuć ruchy dzidzi :-) w poprzedniej ciąży mój Kamilek dawał o sobie znać w 16 tygodniu.

snieg ??????? !!!!!!!!!!!! a gdzie ty mieszkasz ??
co do boli ja tez mam rozne , ostanio cos jakby mi w posladek weszlo :/ taki dziwny ciagnacy bol
ja licze , ze mnie rwa ominie , bo ja znam i bez ciazy ten bol :((

witam sie i ja
mam dzisiaj straszny dzien, pogoda do bani a mloda mnie wykonczy :-( od rana bez powodu beczy i sie zlosci...

moze ja tez ta pogoda doluje ?? zrob jej moze dzien bajek i tyle :))wiem , ze to niepedagogiczne , no ale co zrobic ... :))

za pol roku nie bedzie nudno :-)

oj to napewno nie bedzie hehe

witam kobiety :)

zupka,gratuluje odwaznej decyzji :) widzisz,mowilam Ci,ze nie bedzie tak zle...normalne,ze rodzice w szoku,bo sie nie spodziewali, ale widzisz, nie zawiedli sie :) a zobaczysz jak sie beda cieszyc jak juz sie dzidzia urodzi :-)

kurde,ale mam lenia....masakra jakas...nawet z dzieckiem nie chce mi sie wyjsc na dwor, a jak na zlosc pogoda calkiem calkiem,wiec wymowki nie ma :/
i jeszcze dzis na 18 szkola :/ gdyby nie moj chlop to bym nie poszla,ale on mi jeczy ze musze chodzic.....kurde nie byl w ciazy i nie wie co to ciazowy len :p

lenia to i ja mam pomimo pieknej pogody .... jakos mam takie chwile , ze nic mi sie nie chce
ale jak juz sie rozkrece to jakos leci :))

cala noc snila mi sie woda ... duzo wody w ktorej plywalam , jakies przeszkody trzeba bylo pokonac itd. , aaa i krokodyle w niektorych miejscach byly
a na koniec tornado , burza przyszla
co to oznacza ??
kiedys mi sie woda na imprezke i alko snila , no ale teraz to napewno nie to hehe

Ja mialam tez glupi sen.Jak rodzilam Giulka to mi mowili zebym chodzila po schodach,no to mi sie snilo ze kazali mi wchodzic pod prad na ruchome schody ktore strasznie zasuwaly.
I nie dojechalam na te zakupy co chcialam ,po drodze w stapilismy do sklepu typu castorama i kupilismy pare srubek ,bo moj m.sam ma zamiar zbudowac stol do ogrodu:dry:
i tyle z tego bylo na dzisiaj

Karolina no sny dobre :)
ja zawsze duzo snilam i pamietam wszystko z regoly rano , a teraz to juz wogole poloze sie na 15 min. i sto scenek na minute hehe

kurcze dzisiaj zaczelam 4 miesiac !!! ale ten czas leci :))

reklama
Witam :)
Też mam dzisiaj lenia. Najpierw nie chciało mi się wstać z łóżka i kisiłam się do 10 bo taką cierpliwością wykazało się moje dziecko. Na szczęście jakoś się rozkręciłam i właśnie wróciłam ze spaceru i w samą pore bo zaczyna padać ;(.

Jeśli chodzi o sny to wczoraj miałam śmieszne zdarzenie. Już właśnie miałam zasnąć tak błogo mi się zrobiło aż tu nagle łubu du czuje takie uderzenie w brzuchu. Z wrażenie prawie zawału dostałam i przez następną godzinę zastanawiałam się czy to możliwe żebym poczuła kopniaka? I w końcu doszłam do wniosku, że jednak nie ;(, że to mój umysł spłatał mi figla i że to najpewniej wina kilograma pochłoniętego przeze mnie winogrona.

Do góry