reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Witam !Ale mam lenia,jak wyposcilam dzieci do szkoly to sie polozylam "tylko na 15 min"a z tego wyszlo dwie godziny.I to byl blad.Ja przez to nocne sikanie wstaje ok 4 ,a potem przez mojego chrapiacego chlopa,juz nie moge spac.On dziala na moj system nerwowy jak kapiacy kran!wiecie o co mi chodzi.Od dzisiaj o 4 rano ide spac do Giulka do pokoju,bo sie skonczy ze przez chrapanie bede miec kryzys malzenski:wściekła/y::-D

reklama
Hello:-)
U nas dzis jakos szaro-buro za oknem.I datego chyba nie moge ruszyc sie z kanapy.A tu trzeba auto zatankowac i jechac po jakies zakupy coby dziecku zupke ugotowac.Przy okazji tez sie na nia skusze,bo od miesa mnie odrzuca.Jutro mam wizyte u gina i bede miala sprawdzana ta przeziernosc karku.I jak zwyke mam stresa.Dopoki nie bede czua ruchow dziecka to chyba zwariuje,jakas schiza mnie dopadla.A za tydzien lecimy do Pl,nie bardzo mam ochote,ale dziadkowie bardzo tesknia za jedynym jak narazie wnusiem:tak::-)Mam jeszcze do Was pytanie kobietki.Chciaabym sie wybrac na choiaz tygodniowy odpoczynek do Portugali.Czy ktoras z Was tam byla i moze mi polecic miejscowosc i hotel przyjazny dla dzieci?Ja mysle o poludniu Portugalli,w necie pelno jest ofert,ale chcialabym cos naprawde sprawdzonego:tak:

Dzień dobry :)))

Jestem na tym forum od początku jego istnienia, mimo że brak tu moich postów, wiem kiedy i w jaki sposób powstało, śledziłam codziennie Wasze historie z nadzieją, że w miarę "zaludnienia" atmosfera będzie się stawała powiedzmy "rodzinna", niestety jest inaczej, a szkoda...
Ja się udzielam na Staraczkach i znam kilka kobietek tutaj, które tam zaczynały :) Nie mam pojęcia co Wami kieruje, że jesteście takie zajadłe, wiem jedno, to do niczego dobrego nie prowadzi.
Nie o to chodzi, by się wymądrzać, a o to by się wspierać i od czasu do czasu najnormalniej w świecie ugryźć w język, ewentualnie skorzystać z opcji: PW :))

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia życzę ;)))))

Obiecałam że będę to i jestem :)
Dzień wolny od pracy, w końcu ! huraaa!
wczoraj byłam na badaniach krwi i moczu, udało mi się zrobić cały komplet zlecony przez lekarza za jednym pobraniem krwi ( 4 ampułki :( )
ale już wieczorkiem sprawdziłam wyniki na necie, krew w porządku, glukoza 81, mocz - liczne bakterie :( , ale za to nie mam białka w moczu, miałam jakieś 3 tygodnie temu. hbs - ujemny, usr - ujemny...
jedynie toxoplazma IgG mam dużo przeciwciał, a IgM mam zaledwie 0,178 - CO TO OZNACZA ?

chyba juz masz przeciwciala tak jak pisaly dziewczyny :)
a 4 ampuli to jeszcze luz ja mialam 7 ... malo co maz nie zszedl jak to widzial i wyzwal babke od wampirow :-D

Ja jako totalny żółtodziób w temacie ciąży i badań mam takie pytanie. Czy jeśli teraz nie zrobie teraz usg sprawdzającego przezierność to czy mogę to zrobić jeszcze potem po18 tygodniu czy coś popierniczyłam...Może to głupie ale teraz nie mam odwagi iść, chciałabym jeszcze poczekać. Nie jestem obciążona ale z racji studiów wszystkie zespoły, które pamiętam, częstotliwości występowania przyprawiają mnie o gęsią skórkę....i nie czuję się kompletnie gotowa.

Ps. A jeśli potem nie można to do którego tygodnia teraz robi się przezierność?

pozniej jak po 13TC i kilku dniach ( ale to zalezy od gina ) to juz nie zrobisz tego badania
wiec albo sie zapiszesz teraz szybko , albo nie rob ich jak cie to mocno stresuje i tyle :))
mnie sie lekarz wsumie nie pytal czy chce , dostalam skierowanie i mam isc wiec pojde z nadzieja , ze wszystko bedzie dobrze !!

Witam. Ale się zamieszanie z ta grupą zrobiło. Ja wczoraj w pracy tak się rozmarzyłam o długim spacerze, że wyszłam wcześniej, przyjechałam pod dom, wysiadłam z samochodu i..... skręciłam kostkę :wściekła/y: To trzeba być niezdarą:-)
I siedzę sobie unieruchomiona w fotelu i wreszcie mam czas na forum:-)

o kurcze wspolczuje skrecenia kostki :(((
ale za to dpoczniesz w domu i popiszesz z nami :))

Witam !Ale mam lenia,jak wyposcilam dzieci do szkoly to sie polozylam "tylko na 15 min"a z tego wyszlo dwie godziny.I to byl blad.Ja przez to nocne sikanie wstaje ok 4 ,a potem przez mojego chrapiacego chlopa,juz nie moge spac.On dziala na moj system nerwowy jak kapiacy kran!wiecie o co mi chodzi.Od dzisiaj o 4 rano ide spac do Giulka do pokoju,bo sie skonczy ze przez chrapanie bede miec kryzys malzenski:wściekła/y::-D

ja to juz nie pamietam kiedy przespalam normalnie cala noc :( z dnia na dzien jest gorzej , latam do wc co chila i zasypiam na max 30min. ... zmeczona na maksa juz jestem
no i maz chrapiacy tez mi dziala na nerwy ;))
niby stara sie nie chrapac , ale widomo jak to wychodzi

Made hej :) no atmosfera jest nie za ciekawa :/

A mi sie podoba tutaj na forum z czasem moze cos sie zmini i stworzymy fajna grupe zamknieta....poki co ja sie wypisuje i tak nie bede sie tam teraz udzielac dopoki sie nie wyklaruje sytuacja z dziewczynami... i Miłka żeby nie było nie zrobiłam tego przez Ciebie , niosłam si ę juz z tym zamiarem długo.... co do watku zamknietego to pisałam już o czymś takim że szło by zrobić wątki zamknięte :rozmowy intymne i galeria naszych zdjec ale ktoras dziewczyna napisała że takiego czegoś już sie nie robi...grudniówki coś takiego mają https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-grudniu-2009-f294/zamkniete-forum-40062/ i wtedy tak sobie pomyślałam ze grupa byłaby niepotrzebna.... Miałam do was prośbe a sama robie wbrew, żebyśmy przynajmniej października nie zaśmiecały naszymi kłótniami i rozmowami o grupie, przenieśmy wszystko na wątek techniczny.... Tu ma być miło ok??

reklama
Do góry