reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

witam:-D
dawno nie pisalam,
u nas wszystko ok, poza mdlosciami, ktore mam od obudzenia do zasniecia, bleeeee
a pamietam jak jeszcze niedawno bylam szczescliwa ze nic mnie nie mdli
smaki to mam okropne, potrafie zjesc puszke sardynek a za chwile lody toffi
o wloskim zarciu nie wspomne bo spagetti i pizze to bym mogla tonami zjadac

hej dziewczyny!
sniezna wichura za oknem, lekki mroz - jak pomysle o wyjsciu dzis to az mnie dreszcze lapia. Te sie hopee nie najlepiej czuje, opryszczka mi na ustach wyskoczyla, a w moim przypadku to znak,ze organizm oslabiony. A podly nastorj probuje wyleczyc kakao, dzis mnie drazni wszystko od rana i wogole jakos melancholijnie. Do tego robota, ktora wymaga wielkiego wysilku umyslowego w 3 jezykach rownoczesnie - nie umiem sie do tego zabrac, najlepszy bylby kocyk i sofa ale dedlajny mnie gonia..eh
mi tez jakas opryszczka wyskakuje, zawsze w ciazy mnie zlapie, musze kupic cos w aptece

co do badan prenatalnych to bede robic tylko przeziernosc karkowa, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i nie bede musiala robic dalszych badan

dzisiaj dzwonilam juz do swojej poloznej, zeby termin dla mnie trzymala, zdziwila sie bardzo ze w ciazy jestem ale tez sie ucieszyla
bardzo ja polubilam i ciesze sie ze znowu bedzie okazja do spotkan

myslalyscie moze o jakis cwiczeniach w ciazy? jakis aerobik dla ciezarowek czy joga?
nie chce przyrosnac do fotela, choc z malym dzieckiem to trudne, ale jakis zdrowy wysilek by sie przydal

reklama
Zazdroszczę wam tych smaków. Ja mdłości już nie mam ale jakoś apetytu tez nie za bardzo, w kółko kanapka z serem żółtym i serki "danio", nawet słodycze które uwielbiam na mnie nie działają.

Zazdroszczę wam tych smaków. Ja mdłości już nie mam ale jakoś apetytu tez nie za bardzo, w kółko kanapka z serem żółtym i serki "danio", nawet słodycze które uwielbiam na mnie nie działają.
Oj, znam ten bol.. Na szczescie powoli smaki mi wracaja, szczegolnie jesli duzo sie ruszam w ciagu dnia.. Mam jeszcze delikatne mdlenie i apetyt jeszcze nie ten, co trzeba, bo bardziej sie zmuszam niz naprawde glodna jestem, ale juz przynajmniej jem roznorodnie, bo przeciez jak to lekarze powtarzaja ''jem dla dwojga'', wiec musze kombinowac, zeby te posilki byly jako tako wartosciowe i urozmaicone. A kurde najbardziej cierpie z warzywami.. :eek: Nic mi sie nie chce warzywnego, no kompletnie zero, a ja nigdy pasjonatem warzyw nie bylam, wiec kombinuje jakies zupy czy sosy pomidorowe , zeby troche pomidora zjesc... Ale los z tym zarciem...:-(

sylwia_m – całusy dla córci co by się z tego coś gorszego nie wykluło i żebyś się nie zaraziła

Asionek – ja też dzisiaj zaszalałam depilacja brwi, maseczki, pazury zrobiłam wczoraj,
co z tego, że cały dzień w domu jestem i w piżamie chodzę ale trza się jakoś prezentować :happy:

Hopee – spokojnie, nie nerwowo będzie wszystko porządku, driknji melisę i idź wcześniej spać to obudzisz się w lepszym humorze

Klementynka – ja zapiszę się jak będę mogła wychodzić z domu na basen bo super odciąża kręgosłup a będziemy miały za niedługo co dziwgać ;-)

Agnieszka1985 i Ivi – witam w klubie nic nie jedzących, mnie też nic się w brzuchu nie trawi a o owocach czy warzywach mogę na razie zapomnieć, mój żołądek ich w ogóle nie trawi, dlatego też łykam suplementy bo wartości odżywczych to chyba mało dostarczam dzidziusiowi z tego co jem :eek: wszystko mi śmierdzi, a jak już się zmuszę to trawi się dziadostwo godzinami...

Ivi warzywa to tez moj problem, przed ciaza bylam na diecie, gotowane warzywa plus chude mieso duszone, teraz na sama mysl niedobrze mi sie robi
z warzyw toleruje jedynie pomidora i ogorka, no i kartofle
mnie jednak bardziej martwi ze nie mam apetytu na mieso, ewentualnie mielone smazone, ale zaden kotlet czy pieczen a juz w ogole gotowane
jakos inaczej musze uzupelniac zelazo

Milka basen super sprawa, czekam az sie troche ociepli i bede z moim smykiem jezdzic, sa specjalne godziny dla ciezarnych i dla malych dzieci
u mnie dwa w jednym
a czemu nie mozesz z domu wychodzic? przepraszam ale dawno nie zagladalam na forum

Klementinka - standard krwiak w macicy i plamienie, z córką miałam tak samo tak już chyba moja uroda :sorry:

ja też będę młodą na basen ciągać jak się cieplej zrobi bo kąpać się uwielbia :-)

mamuski nie wiem czy trzymałyście kciuki za mnie, ale mam super dobre wiadomości. dzidzia jest zupełnie zdrowa i nadrobiła wszystko tu apeluję do innych dziewczyn które niepokoją się że ich maluszki są za małe, jak pisałam moja kruszynka miala w 10 tyg. 16 mm a w 12tc ma już 6cm. serduszko bije idealnie, przezierność karkowa idealnie, wszystko jest super nie zapeszając;) zdjęcie jest cudne widać pięknie główkę, raczki, nóżki, brzuszek. pani doktor powiedziała żeby było więcej takich dzieci to by pracę straciła;)

http://www.suwaczki.com/

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny już wróciłam z usg...w wątku o tej tematyce wszystko opisałam....aaa tylko wam tu wspomnę że wszystko oki jest....

ciesze sie bardzo !!! zaraz poczytam na watku odpowiednim :)

dawno nie pisalam,
u nas wszystko ok, poza mdlosciami, ktore mam od obudzenia do zasniecia, bleeeee

mi tez jakas opryszczka wyskakuje, zawsze w ciazy mnie zlapie, musze kupic cos w aptece

co do badan prenatalnych to bede robic tylko przeziernosc karkowa, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i nie bede musiala robic dalszych badan

myslalyscie moze o jakis cwiczeniach w ciazy? jakis aerobik dla ciezarowek czy joga?
nie chce przyrosnac do fotela, choc z malym dzieckiem to trudne, ale jakis zdrowy wysilek by sie przydal

oj zarcie typu wloskie to i ja od poczatku nawet przy mega mdlosciach moglam jesc :) cos w sobie ma :-D
co do badan tez chce tylko to USG !!
ja mam nadzieje , ze mnie ominie oprycha :wściekła/y: nienawidze tego dziadostwa :wściekła/y:

hehe przez ser zolty juz tez przechodzilam z pomidorkiem :) a teraz to juz tak niezbyt mi podchodzi , chyba sie przezarlam :zawstydzona/y:

Asionek – ja też dzisiaj zaszalałam depilacja brwi, maseczki, pazury zrobiłam wczoraj,
co z tego, że cały dzień w domu jestem i w piżamie chodzę ale trza się jakoś prezentować :happy:

Agnieszka1985 i Ivi – witam w klubie nic nie jedzących, mnie też nic się w brzuchu nie trawi a o owocach czy warzywach mogę na razie zapomnieć, mój żołądek ich w ogóle nie trawi, dlatego też łykam suplementy bo wartości odżywczych to chyba mało dostarczam dzidziusiowi z tego co jem :eek: wszystko mi śmierdzi, a jak już się zmuszę to trawi się dziadostwo godzinami...

no ja to doniedawna wygladalam jak zmora , bo sam prysznic mnie kosztowal tyle energii , ze juz nic nie mialam sily wiecej zrobic :szok: wiec ciesze sie jak dziecko , ze w koncu moge sie umalowac i ogolnie wygladac jak dawniej :) no moze oprocz coraz wiekszego brzucha i braku spodni hehe
co do warzyw ja w sibie wmuszam , ale kiepsko mi to idzie :/ nie wiem czemu ja uwielbialam warzywka , a teraz nawet patrzec na nie nie moga ... moj lekarz twierdzi , ze wlasnie wiekszosc kobiet ma odrzut od warzyw , bo wzmagaja mdlosci i moze cos w tym jest ??

mamuski nie wiem czy trzymałyście kciuki za mnie, ale mam super dobre wiadomości. dzidzia jest zupełnie zdrowa i nadrobiła wszystko tu apeluję do innych dziewczyn które niepokoją się że ich maluszki są za małe, jak pisałam moja kruszynka miala w 10 tyg. 16 mm a w 12tc ma już 6cm. serduszko bije idealnie, przezierność karkowa idealnie, wszystko jest super nie zapeszając;) zdjęcie jest cudne widać pięknie główkę, raczki, nóżki, brzuszek. pani doktor powiedziała żeby było więcej takich dzieci to by pracę straciła;)

Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

super , ze dzidzi urosla i jest wszystko ok !!!!!!!!!!!!
takie wiadomosci bardzo ciesza :)

reklama
dawno nie pisalam,

dzisiaj dzwonilam juz do swojej poloznej, zeby termin dla mnie trzymala, zdziwila sie bardzo ze w ciazy jestem ale tez sie ucieszyla
bardzo ja polubilam i ciesze sie ze znowu bedzie okazja do spotkan

ja myślałam o ćwiczeniach...ale póki brzusiu trochę boli i mam ogólny brak energii, to odpada...ale za pare tygodni to na pewno za coś sie wezmę...

Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

Super..gratuluję...im wiecej dobrych wiadomosci, tym bardziej pozytywnie nastrajają...

Ja dzwoniłam dziś do mojej ginki, bo to brzusiu mnie martwiło...kazała mi parę dni poleżeć...oczywiście jutro wizyta i zobaczymy, czy wszystko ok...ale powiedziała, bym jutro już nie szła do pracy...kazała się nie martwić...mam odpocząć, bo pewnie się przeforsowałam się trochę...i skoro brzusiu boli, to sygnał, by zastopować...stwierdziłam, ze dzidzia jest najważniejsza i te parę dni będą musieli przeżyć beze mnie w pracy...tak więc jutro nie muszę wstawać o 6:00...

Do góry