reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

sylwia_m - nie wiem jakie dziewczyny badania robia, ale w UK (a ty w Londynie mieszkasz) wszystkim kobietom oferuja badania przesiewowe z krwi zeby ocenic ryzyko. potem te ktorym ryzyko wychodzi wysokie moga zrobic usg/ biobsje kosmowki/aminopunkcje. Tak jest przynajmniej napisane w mojej ksiazce, ktora dostalam od poloznej.

Ryzyko poronienia przy biopsji i amnopunkcji szacuje szie na 1-2%

Ja badania przesiewowe zrobie, ale nawet jesli ryzyko bedzie wysokie na kolejne sie nie zdecyduje.

reklama
No tak badanie prenatalne to klucie i pobieranie wod plodowych tak przynajmniej do tej pory wiedzialam i wiem ze jednak jest jakies ryzyko poronienia 1-2%.Chyba zle zrozumialam.Z krwi niech robia co chca.

kurcze Asionku przykro, że jeszcze Cię mdłości męczą. ja nie mogę tylko kurczaka i warzyw bo mnie odrzuca :baffled: ale nadrabiam owocami. zobaczysz jeszcze troszkę i to się skończy!!!!!!!!!!!

oj tez mam taka nadzieje , bo chwilami mam dosc :(
teraz dopiero wstalam i ledwo zebralam sily zeby isc pod prysznic :/ czuje i pewnie wygladam jak kocmoluch zanidbany , a zawsze o to strefe bardzo dbalam , bo lubie .... no coz wypada liczyc na to , ze po 1 trymestrze to sie w koncu skonczy i wroce dawna ja :))

Do Rabbnit i Ogorkowej i do calej reszty dziewczyn tez dlaczego robicie badanie prenatalne??????????
Ja w pierwszej ciazy tez chcialam od tak sobie ale lekarze w szpitalu przekonywali ze jest to niebezpieczne dla dziecka i jesli nie ma takiej koniecznej potrzeby zeby nie robic.Juz na lozku lezalam i zrezygnowalam.

Mam taki wielki brzych ze az sie z mezem zastanawiamy czy aby wszystko jest ok bo to wyglada jakbym napuchnieta byla.Dziwne strasznie.Mniej wiecej wygladam jak w 6miesiacy pierwszej ciazy.Tez tak macie??????????

co do badan to juz dziewczyny ci napisaly , ze robia USG genetyczne , a nie te inwazyjne badania

brzuch tez mam wielki :) juz normalnie widac , ze w ciazy jestem :) fajnie

aha co do USG genetycznego to wybierajcie najlepszych specjalistow zeby pozniej nie bylo niepotrzebnych stresow , bo niestety to badanie jest bardzo czesto bledne i pozniej mamy kilka tyg. z zycia wyjetych :(

Też bym schabik ze śliwką zjadła, może jutro zrobię? :D Wczoraj wieczorem wytłukłam całą masę kotletów z indyka, to mam obiad na 2 dni :)))

Dzisiaj od rana mnie mdli, lecę po południu po migdały, bo zwariuję niedługo :p I głowa mnie boli, jak na złość, ale to chyba zmiana pogody. Raz słońce, raz chmury, zaraz będzie lało i nie wiadomo czego się spodziewać. Całe szczęście śniegu prawie nie widać :)))
Jutro robimy małe przyjęcie na kilka osób, żeby powiedzieć radosną nowinę znajomym. Padną wszyscy równo, równiusieńko :p

Mnie też dziś głowa bolała...jak zaczęła napierniczać, to wzięłam pół apapu i przeszło...
Daj jutro znać, jak było na przyjęciu...
hej mamusie :)
u nas tak wieje , ze wszystko fruwa :szok: normalnie tornado wrrr jak ja nienawidze waitru , , dobrze , ze zadko sie to zdarza :)
ja dzisiaj mam zamiar zrobic sobie maly dzien pieknosci , naloze farbe , pazurki zrobie u rak i nog , moze jakas maska ?? :)
bo juz zle sie czuje sama ze soba :/ taki kocmoluch hehe

ooo a czemu nie mozna ?? nawet nie widzialam ...

wy macie gary , a ja kurz :/ i to nie taki normalny , a taki jakis gruby , czarny :/ juz sobie nie daje rady z tym badziewiem , ledwo co zetre juz jest znowu :szok: szmatki , i inne cuda specjalne nie pomagaja ... to nasze 3 mieszkanie , w tym zmienilimsy region i miasto i co ?? dupa dalej to samo :/

U mnie na podłodze ciągle zbierają się"koty"...te kępki kurzu są nie do zniesienia...trzeba odkurzac co 2-3 dni...a nie zawsze się chce...

Witam wszystkich
Ja siedzę w pracy, ale nic mi nie idzie. Strasznie sie boje i nie mogę się doczekać wtorku, co mi gin powie na usg...

Będzie dobrze...dzidzi będzie pięknie biło serduszko...

tez mnie ta grzybowa zdziwila...wiem,ze nie sa wskazane grzyby w czasie karmienia, bo sa ciezkostrawne,i powoduja kolki...ale w ciazy to nie wiem niby czemu nie moznaby jesc....
Dokladnie, paracetamol mozna brac...wiele osob twierdzi,ze im nie pomaga, ale z paracetamolem to jest tak,ze pojedyncza dawka jest na kazde rozpoczete 40 kg, wiec jak ktos wazy 60 kg, to mu jedna tabletka w niczym nie pomoze...a jak ktos ma 85 to juz musi wziac 3...tak mi to polozna tlumaczyla w 1. ciazy jak jej sie zalilam,ze na mnie apap nie dziala ;-)
tak samo przeziebienie jak mialam goraczke, to leczylam sie apapem :-D

Mi dzisiaj pomogło pół tabletki....:)

no wlasnie na ulotce jest napisane ze nie mozna. mam nadzieje ze nic z tego tytulu nie bedzie mi ani dziecku. dziewczyny a bierzecie jakies witaminy oprocz kwasu ?
mi ginka poleciła feminatal...ale biorę naprzemian z pregną plus, bo mają kwasy DHA...:) no i do 14 tygodnia biorę dupka...

Obiadek u rodziców był pyszny...a teraz tylko spanko...

Dobrej nocki dziewczyny...

Cześć Wam dziewczyny:)
Czytałam że wczoraj miałyście dzień lenia, no ja się niestety nie załapałam ale za to dziś leniwiec mnie dopadł niezmierny:( Na dodatek nasz kot szalał całą noc i miałam ochotę otworzyć mu drzwi i się z nim pożegnać, jak można być taki niedobry :(Teraz mądrala odsypia cholera jasna:p
Piękny dziś dzień się u nas zapowiada, 13 stopni słoneczko, mieszkam nad samym zalewem szczecińskim więc mam niesamowite widoki i jest gdzie chodzić na spacerki :))
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia :*

A ja zaraz ide na takie jakby targowisko z uzywanymi dziececymi rzeczami (tu sa bardzo popularne)Dzisiaj jeszcze tylko poogladac,ale od kwietnia juz bedeszalec z zakupami.
Musze sie szybko jeszcze pomalowac,bo z tymi pryszczami moge konkurowac z kazdym nastolatkiem

reklama
A ja dopiero wstałam...ale chyba jeszcze trochę polenię się w łóżeczku...Pogoda dzisiaj wiosenna...aż chce się żyć...

Do góry