Klementinka
Fanka BB :)
hej, gratuluje ciazyDziękuję za przywitanie!!!
Chciałam Was zapytać, czy mocno zmieniłyście swoje nawyki żywieniowe, ja jakoś na razie nie mam żadnych przeogromnych chęci na coś szczególnego, ale ciężko mi się przyzwyczaić, żeby jeść regularnie i jak najzdrowiej. Jak macie chwilkę to napiszcie czego jecie więcej, czego unikacie- bardziej mi chodzi o to co "powinno" się jeść a nie ciążowe zachcianki- macie jakieś specjalne wytyczne od swoich lekarzy? Z góry dzięki za odpowiedzi :-)
z tego co pamietam to nie powinno sie jesc surowego miesa, surowych ryb, serow plesniowych- to ze wzgledu miedzy innymi na listerie
powinno sie unikac watrobki i pasztetow ze wzgledu na duze zawartosci wit A, ktora w nadmiarze powoduje wady plodu
a tak wszystko poza alkoholem i lekami dozwolone, nawet kawa jak masz ochote to jedna z mleczkiem nie zaszkodzi w zdrowej ciazy
bardzo ci wspolczujeHej kochane mamusie :-)
Cala zestresowana jestem...Wczoraj i dzisiaj rano pojawiło mi się brązowe plamienie i silny ból z lewej strony brzucha
Bardzo się boję że to może być zwiastun poronienia
Już raz poroniłam i nie chcę drugi raz przez to przechodzić...Bardzo się boję
Byłam u lekarza...USG nie chcieli mi zrobić bo lekarz powiedział że i tak nie będzie nic widać w tak wczesnej ciąży... i powiedział mi że czasem tak się zdarza. Nie wiem co mam o tym myśleć ale strasznie panikuje!!! Wizytę na USG mam dopiero w czwartek!
w pierwszej ciazy mialam podobne przejscia, po sexie dostalam krwotoku a ze to byl 8 tyd to w szpitalu nikt sie tym nawet nie przejal, mowili ze na tym etapie to nie ciaza
na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo czego i tobie zycze, moze jakis krwiaczek pekl
trzymam kciuki zeby z maluchem wszystko bylo ok