reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziękuję za przywitanie!!!

Chciałam Was zapytać, czy mocno zmieniłyście swoje nawyki żywieniowe, ja jakoś na razie nie mam żadnych przeogromnych chęci na coś szczególnego, ale ciężko mi się przyzwyczaić, żeby jeść regularnie i jak najzdrowiej. Jak macie chwilkę to napiszcie czego jecie więcej, czego unikacie- bardziej mi chodzi o to co "powinno" się jeść a nie ciążowe zachcianki- macie jakieś specjalne wytyczne od swoich lekarzy? Z góry dzięki za odpowiedzi :-)
hej, gratuluje ciazy
z tego co pamietam to nie powinno sie jesc surowego miesa, surowych ryb, serow plesniowych- to ze wzgledu miedzy innymi na listerie
powinno sie unikac watrobki i pasztetow ze wzgledu na duze zawartosci wit A, ktora w nadmiarze powoduje wady plodu
a tak wszystko poza alkoholem i lekami dozwolone, nawet kawa jak masz ochote to jedna z mleczkiem nie zaszkodzi w zdrowej ciazy

Hej kochane mamusie :-)
Cala zestresowana jestem...:no: Wczoraj i dzisiaj rano pojawiło mi się brązowe plamienie i silny ból z lewej strony brzucha :no: Bardzo się boję że to może być zwiastun poronienia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już raz poroniłam i nie chcę drugi raz przez to przechodzić...Bardzo się boję :no::no::no:

Byłam u lekarza...USG nie chcieli mi zrobić bo lekarz powiedział że i tak nie będzie nic widać w tak wczesnej ciąży... i powiedział mi że czasem tak się zdarza. Nie wiem co mam o tym myśleć ale strasznie panikuje!!! Wizytę na USG mam dopiero w czwartek!
bardzo ci wspolczuje
w pierwszej ciazy mialam podobne przejscia, po sexie dostalam krwotoku a ze to byl 8 tyd to w szpitalu nikt sie tym nawet nie przejal, mowili ze na tym etapie to nie ciaza
na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo czego i tobie zycze, moze jakis krwiaczek pekl
trzymam kciuki zeby z maluchem wszystko bylo ok

reklama
Dziekuję za gratulacje Klementinka :-) Z tym co nie można to właśnie wszędzie piszą to co mi napisałaś- tylko jak to u Was wygląda w praktyce, bo ja nie mogę np się zmusić, żeby jeść owoce parę razy dziennie, za mlekiem też nie przepadam, no ale zmuszam się. Bardziej mi chodziło o to, czy faktycznie zastanawiacie się nad wszystkim co jecie i czy pilnujecie, żeby dostarczać tych wszystkich witamin w żarciu, a nie tylko w tabletkach.

Bozena 21 postaraj się jak najwięcej leżeć jeśli tylko masz taką możliwość- trzymam kciuki- wszystko będzie dobrze!

madzilka wcale nie zwracam uwagi na to co jem, tylko pamietam o tych zakazach
nie zmuszam sie do niczego
tylko z kawy zrezygnowalam bo okropne zgagi po niej mam, ale chyba kupie sobie bezkofeinowa bo ja kawoszka jestem i bez czarnej z mlekiem to ranka nie ma
jak nie lubisz mleka to nie pij na sile, zolty ser jest bogatszy nabialowo niz mleko
pamietaj ze najpierw wartosci odzywcze pojda do dziecka a potem dopiero zasila ciebie

bozena21 a ktory to u ciebie tydzien? Nie chce cie straszyc ale jesli bedzie cie bolalo caly czas po jednej stronie + te brazowe plamienia to lepiej sprawdzic czy to nie ciaza pozamaciczna. Ja mialam takie objawy jak piszesz.

Witaj madzilka, ja staram sie jesc codziennie jakies owoce i warzywa i tyle. Bo nabialu jem sporo od zawsze.

Ja juz po obiadku, moja mama mi przyniosla bo ugotowac tez nie moge nic. Dobrze ze ja mam w poblizu bo bym musiala codziennie pizze zamawiac chyba :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dziękuje wam za słowa pocieszenia:-(
Staram się jak najwięcej wypoczywać...właśnie się wyleguje pod pierzynką:-p
Dobrze że dziś piątek i jutro nie muszę nigdzie wychodzić to po prostu przeleżę plackiem te dwa dni...mam nadzieję że jutro już będzie lepiej:-(

ticker.php

bozena obserwuj sie poprostu, mam nadzieje ze wszystko sie ulozy jak powypoczywasz. Trzymam &&&&& zeby bylo dobrze. A jak sie cos bedzie dzialo to na izbe przyjec jedz tam musza przyjac

Gosiane
Jestem w 6 tygodniu ciąży...pierwsze USG miałam robione w zeszły czwartek i lekarka powiedziała mi wtedy że dziecko znajduje się we właściwym miejscu ale jest za wcześnie żeby powiedzieć cokolwiek o zdrowiu dziecka i zapisała mnie na kolejne USG na następny czwartek...
mam nadzieję więc że to nie ciąża pozamaciczna...
Ból z jednej strony brzucha pojawia mi się od 2 dni ale tylko po wyjściu z pod prysznica i trwał jakąś godzinkę lub mniej...to samo plamienie wystepuję tylko rano i też od dwóch dni...a teraz czuje się już w porządku ( no może poza drobnymi mdłościami i bólem głowy)
Trzymajcie za mnie kciuki :))
https://www.babyboom.pl/forum/members/gosiane-86220.html

bozena21 a no to jak juz na usg widzialas jakakolwiek kropeczke w macicy to sie nie martw tylko musisz wypoczywac. A najlepiej to jakbys umowila sie do gina na wizyte. Moze dalby ci jakies leki na wszelki wypadek. Trzeba byc dobrej mysli To jestesmy w tym samym tc :-)

reklama
Do góry