reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Hej
Ja też swego czasu miałam fazę kupowania w lumpach, chodziłam w dniach dostawy do kilku, ale już mi przeszło, szafy zawalone, że szok:szok: i też nie chciało mi się przepierać tej kupy ciuchów, prasować układać
Dziewuchy maja taki zapas, że hoho - teraz ewentualnie coś nowego im podokupuję
Ja szczerze dawno w lumpie nie znalazłam nic na siebie:dry: Sobie kupuje często w tesco f&f, często mają wyprzedaże

Maja z mową rozkręciła się na maksa, dużo już mówi, czasem jakieś proste zdanie złoży, dużo też nawija po swojemu, ale ważne, że postęp jest, więc się tym nie martwię
Oczywiście dalej jest bardzo męcząca i dłużej niż 5 minut nie pobawi się sama, ze spaniem też nadal dramat- nie przespalam jeszcze żadnej nocy całej

reklama
Ewa, w mojej okolicy po za miastem to samo... wydaje się że o powodziach się tylko w TV słyszy, ehh...
szkoda mi tych ludzi, domy pozalewane, ogródki, sady, pola też...
oby Twoja mama się uporała z tym, i więcej nie padało...

jeszcze do niedawna martwiłam się czemu Oli jest taki malutki, ale teraz zaczął jeść ładnie a waga tak samo wolno rośnie, tyle dobrze że tyje proporcjonalnie... że trzyma się jednego centyla.
mikusia, to tak jak ja... kiedy ja się wyśpię? :)

po szczepieniu dziecko mi padło... :)

wiecie co, pielęgniarka powiedziała mi że są darmowe szczepionki z sanepidu na wiatrówkę...
ewentualnie mogłabym za 6 tyg. zaszczepić dziecko... ale czy warto na wiatrówkę ?? szczepicie ?

mariolcia
wiatrówkę? ospę wietrzną czy coo? :p

mikusia
jak to nie przespałaś, czemu? Maja budzi sie z okreslonego powodu czy tak o sobie?
Emilka to też żywioł, ale ostatnio stwierdziłam, ze dostosowując środowisko do niej nawet idzie z tym żyć. Jednak Emilka odpowiednio zainspirowana potrafi się sama zając sobą. Np ja jej daję miseczkę i wrzucam żurawinę suszoną i już mam ją na trochę zgłowy bo idzie i albo zje i woła o jeszcze albo sobie rozsypie na kanapie i od nowa wkłada. Jak nie to jej wysypuję kosz zabawek i zawsze troche da odsapnąć. A jak już serio muszę coś zrobić a mała kombinuje to niestety- wlączam bajki i wtedy jest cacy. Ewentualnie muzyka i tańce... radzę sobie jak mogę.

No właśnie a Oliwier do żłobka nie chodzi.
ale chyba się zdecyduję, bo powikłania po ospie są masakryczne.

tak śmiechem żartem ja do tej pory mam pamiątkę po ospie... :))
i to między oczami na samym widoku... :)

kasia - pochwal się loczkami :) Jak Franuś się sprawuje?
Mariolcia - Filip też ostatnio zaczął ładniej jeść, niech już tak zostanie
Mikusia -wiem co to znaczy, ja dopiero od miesiąca mniej więcej całe noce zaczynamy przesypiać - raz jest lepiej a raz gorzej, ale idzie ku lepszemu. Filip do niedawna pił jeszcze w nocy mleko, teraz już się oduczył i nieraz raz się obudzi na picie.

A my już od dwóch tygodni na swoim jesteśmy - jest super, czujemy się jak na wakacjach :D

asik, super że na swoim już rodzinka szczęśliwa :-D
jeny ja jeszcze zmagam się z tymi nockami, doszłam do wniosku że bardzo uzależniłam Oliwiera od cyca...
przewróci się - na cyca, obudzi się - na cyca, itp. :/

kiedy planujecie dzieci przenieść do normalnych łóżek ? np. na rozkładane foteliki, sofy..
ja się nad tym zastanawiam, bo Oliwier często budzi się w łóżeczku, no coś nie może w nim spać... a nie przewraca się przez sen, raczej śpi spokojnie.

Mariolcia - Filip od dwóch tygodni śpi na swoim łóżku 120x200 z barierką zabezpieczającą boczną:) narazie ze mną, bo nie mamy barierki na schodach na górze i boję się, że jak w nocy będzie chciał do nas do sypialni przyjść to wejdzie na schody. Jak nie zapomnę to zgram jutro zdjęcie jego pokoju i wkleję. W łóżeczku szczebelkowym ostatni raz spał grubo przed roczkiem bo okropnie się w nim budził.

To jak się przebudzi w nocy to od razu lecisz do niego z cyckiem? Może spróbuje mu dać rączkę albo wodę do picia.

Mój Filip jest za to za bardzo uzależniony od smoczka i szuka w nocy mojej ręki do przytulenia. Zawsze coś :)

reklama
asik, chętnie zobaczę to łóżko, bo w tym momencie to jest tragedia.

tak, zawsze z cycem lecę do niego bo inaczej histeria i płacz jakby dziecko bili.
nic innego w nocy nie chce, i tu popełniłam błąd, bo go do tego przyzwyczaiłam...

Do góry