reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Osz kurka dziewczyny nawet nie wpadlabym na to ze takie cos produkuja:) Max sobie niezle radzi na sliskiej podlodze myslalam ze bedzie duzo gorzej, wiec dla nas wydaje mi sie to zbedny gadzet, natomiast skarpetki z abs-ami jak najbardziej, bo sie boje ze jak probuje wstawac to ze sie posliznie;/

A na rogi to nic nie mam... W sumie z kanciastych mebli to mam tylko szafke pod tv i lawe... Co nie znaczy ze sie nie boje o urazy, wrecz przeciwnie - ciezki okres dla nas sie rozpoczyna;/ Moze Ikea ma jakies sensowne rozwiazania na zabezpieczenie tych kantow?

Lena u nas tez wlasnie jednoczesnie gorne jedynki sie przebijaja i w sumie 4 zebole do gryzienia cyca - zaczynam sie coraz bardizej bac wlasnego dziecka;) Tak patrzylam ze porcja kaszki z nestle pokrywa zapotrzebowanie dzienne na sporo witamin i zelazo, a Max praktycznie takie porcje 2x dziennie wtrynia, tyle ze ja mu praktycznie nic do picia nie daje poza cycem, chyba ze wode na wyjsciach:)

Aaaa Maxio sobie zaczal sam diete rozszerzac i uraczyl sie dzisiaj psia karma:szok: Kurka i tak psie michy chowam i biedny Kuki prawie caly dzien ma zarcie i wode niedostepna, a i tak sobie chrupka mlody znalazl... Dobrze ze wyplosz tylko sucha karme wcina i to takie malusie kawalki, ale i tak masakra, jakas bo gdzie ja te miski mam postawic jak Max i tak wlezie wszedzie tam gdzie pies(?)

Hej

Ja czytam ale weny brak.. wybaczcie :zawstydzona/y:

Ostatnio była u nas kuzynka małego 7miesięczna i Arek ją zaczepiał, zabawki zabierał, ciągnął za sukienkę, po uszach ciągnął.. jednym słowem zapoznawał się :-D

Opróćz tego pełza, ważymy ok 9,5kg, i górna jedynka coś chce wychodzić. I tyle u nas.
Miłego dzionka i polepszenia pogody bo u nas leje ;/

Hej
U Nas od jakiegoś czasu pobudka o 5tej z płaczem, zastanawiam się czy to nie jest wina tego że mam w sypialni okno dachowe i nie mam tam rolety i o tej godzinie robi się jasno i młody się budzi i zaczyna płakać ale potem jest zabawa w łóżeczku.
Chyba już po grypie tak mi się wydaje , ja mam się dobrze, Antek jeszcze wczoraj brał smekte ale dziś już ładniejsza kupka z rana poszła, wydaje mi się że już po wszystkim.
Młody krzyczy masakrycznie, czasami mam już dosyć haha ale co ? buzi plastrem nie zakleje :-) Ale ogólnie to zaciesza bez przerwy haha a no i nowe półsłówka doszły i tak nie umie jeszcze wypowiadać , język pcha do przodu i tak to śmiesznie wygląda że ja padam na kolana ze śmiechu.
Dziś chwila prawdy jade do neurologa, ortopedy z kręgosłupem, po ostatnim załamaniu doszłam do wniosku że nie ma co zwlekać i ruszyć dupsko do lekarza.
No i wróciłam z do serialu z okresu ciąży i każdą wolną chwilę przeznaczam Chirurgom :szok::-D

Hej
U Nas od jakiegoś czasu pobudka o 5tej z płaczem, zastanawiam się czy to nie jest wina tego że mam w sypialni okno dachowe i nie mam tam rolety i o tej godzinie robi się jasno i młody się budzi i zaczyna płakać ale potem jest zabawa w łóżeczku.
Chyba już po grypie tak mi się wydaje , ja mam się dobrze, Antek jeszcze wczoraj brał smekte ale dziś już ładniejsza kupka z rana poszła, wydaje mi się że już po wszystkim.
Młody krzyczy masakrycznie, czasami mam już dosyć haha ale co ? buzi plastrem nie zakleje :-) Ale ogólnie to zaciesza bez przerwy haha a no i nowe półsłówka doszły i tak nie umie jeszcze wypowiadać , język pcha do przodu i tak to śmiesznie wygląda że ja padam na kolana ze śmiechu.
Dziś chwila prawdy jade do neurologa, ortopedy z kręgosłupem, po ostatnim załamaniu doszłam do wniosku że nie ma co zwlekać i ruszyć dupsko do lekarza.
No i wróciłam z do serialu z okresu ciąży i każdą wolną chwilę przeznaczam Chirurgom :szok::-D
a ja się dzisiaj wybieram do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa:)
prywatnie do neurologa nie chcę bo potem trzeba robić prywatnie badania a rezonans jest drogi...

dziewczyny, współczuję kręgsłupów, mój też cierpi ale jakoś z tym po lekarzach nie chodzę. Raczej jade nastawiać od czasu do czasu i tyle.

moje dziecko je ze smakiem...- ziemniaki z mojego obiadu i kawałek mielonego... taaaak- zupki jak jej gotuje to beeee, ale z talerza porządny kotlet i pyry to pasi...

reklama
hey
Ale cisza...

kurcze dziewczyny w ciąży miałam paznokcie super a teraz są straszne rozdwajają sie do połowy :(

jutro mam spodziewany termin miesiączki, jak nie dostane to wypadałoby test zrobić hehe.

I tak sobie myślę, jak tu dziecka nie podnosić, skoro np moja Emilka sama wstje trzymając się mebli... myslę że chyba jest gotowa na takie rzeczy.
Kupiliśmy kojec i jestem póki co zadowolona, składa sie szybko, mało miejsca, lekki, ma kólka wiec latam z nim po mieszkaniu,a w srodku mamy pełno zabawek i jak mam coś robić to mała sie sama zajmie, tylko uchwytów do wstawania nie było wiec domówiłam, bo małą wkurza że sie nie ma czego złapać.

kasiadz
to moja córcia też tylko około 200 g ostatni nabrała, a od 2 tyg nic, i daje jej kasze manne2 razy dziennie i inne rzeczy...
aże obiadów nie chce to wczoraj jadła ze mną z mojego talerza no i okazuje sie że mielony i ziemniaki z masłem są mega dobre...

Do góry