reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Hej laski.
Dziś znów noc do dupyyy :wściekła/y: Ja poszłam spać po 21wszej a on o 23ciej się obudził i wyje ja go na ręce a on bardziej to mu wodę dałam to zasnął , nie mineło pół godziny jazda od nowa i zasnął w moim łóżku- stwierdziłam że nie ma sensu tak wstawać :wściekła/y:
Wiecie co może wyda się to głupie ale pewnego wieczoru leże w łóżku na boku a tam mi jeździ coś w brzuchu wiecie tak jak bym czuła ruchy dziecka, ja już mega wystraszona, chociaż nie zauważyłam zmian w wyglądzie ale już osrana , dostałam okres po 23 dniach cyklu i nadal czuję się dziwnie, dziś rano mnie zemdliło :wściekła/y: Nie wiem a sobie chyba wbijam te głupoty bo odstawiłam tapsy ale z m się zabezpieczaliśmy :zawstydzona/y:

No i jeszcze się pożalę że ja jakoś ułożyłam małemu tak jadłospis że on zjada tylko 2 razy mm, wiem ze to nie dobrze ale więcej mu nie wcisnę
8- mm
12-mm
15-obiadek
17- deserek
19.30- kaszka na mm
Między posiłkami nie wciskam bo ulewa albo nie chce jeść:-(

No i takim optymistycznym akcentem życzę miłej soboty :tak:

Pocieszę cię ze takie jeżdżenie to normalka po cesarce. Ja też tak miewam jak mam wzdęcia. Może nie wygoiło ci się wszystko do końca

Cześć

U mnie nadal szaleństwo wieczorami, zawsze po kąpieli.
U mnie deserek też jest jako osobny posiłek bo sie najada, na obiad ma 1/2 dużego słoiczka, na kolacje lub śniadanie kaszka no i cyc na żądanie.

magnusik no mój zaciesza jak sie pomizia po sisiaku :-D

reklama
:szok: ja po cesarce też tak mam!
szok ale tez się stracham czasem
no ale jak to tak niepokalane poczęcie :-p
może faktycznie coś tam jest na rzeczy
jakieś wnętrzności się może o blizne ocierają czy coś i takie uczucie?
nie wiem, ale dla spokoju pisze zebyscie panie wiedziały
ze nie tylko wam się zdarza =]

Jejciu mowie Wam jak mi dzieciak zaczal po chalupie zapylac... Dwa dni sie byjal na czworaka, a teraz jak pershing, nawet mi ucieka!... Juz kilka razy go zlapalam w kuchni jak sie w psiej misce z woda taplal i sucha karme wysypywal, nie wspominajac o tym ze wtyczke od odkkurzacza lizal:szok: Ja pierdziu, chyba klatke kupie:-D
ale się uśmiałam z mężem:-)

a my dzisiaj byliśmy na pierwszym dziecinnym przyjęciu w takim zamkniętym placu zabaw i było super. Młodej najbardziej podobał się basen z piłkami, chyba kupimy piłki do kojca:)

a i zapomniałam napisać że w biedronce haggisy są tańsze niż dady. Za 39zł 99sztuk!

Ostatnia edycja:
Kasiadz, powinnam zagladnac na bb zanim komenta walnelam na fejsie:D Faktycznie takie pilki to fajny pomysl, moze pomysle dla Maxia, tylko juz sie boje tego zbierania pilek po mieszkaniu, zwlaszcza ze ostatnio Kaya nam zeswirowala i udaje ze jest Maxem i robi to co on:szok: Autentycznie juz trzeba malucha na kazdym kroku pilnowac:tak: Dobrze ze jeszcze jak sie go posadzi, to sie bawi ladnie dluzej, bo chociaz moge troche z rodzicami na skypie pogadac...

A ja po dwoch cc jak sie tak zastanowie, to chyba nie mialam takich odczuc co opisujecie...

Witam się niedzielnie :)
Ola dzisiaj nie była dla nas łaskawa, nie dała nam się wyspać i wstała o 5.20 ale za to nie było żadnych innych pobudek w nocy. Zauważyłam u mojego dziecka, że często pręży nóżki i unosi je do góry wyprostowane, najczęściej robi to jak leży w wózku i zwykle unosi równocześnie głowę do góry, ale zdarza się też, że jak leży na łóżku to unosi tylko same nogi potrzyma chwilkę i opuszcza i robi tak klika razy w ciągu dnia. Czy wasze maluchy też tak robią? Czy jest to normalny odruch czy powinnam się martwić? Bo jak szukałam w googlach coś o prężeniu nóżek to się nastrachałam bo pisze coś o porażeniu mózgowym.....

hej

Ania myślę że nie warto aż tak zawierzać dr google ;-) mój nóżki do góry podnosi ale zgięte w kolankach, ale też napręża często.. szczególnie na przeiwjaku.. może ona się poprostu przeciąga ? :)

Dziewczyny z tym bulgotaniem w brzuchu po cc to wam powiem że ja np mam to, do tego bóle w różnych dniach miesiąca i bardzo skąpe brunatne @ i idę do gina bo boję się że to endometrioza :-:)baffled: Też się głupia naczytałam w dr google ;)

hey
mało mnie tu bo u rodziców.

Ja mam piłki do kojca i jest super zabawa :)

Ja mam dzis bole miednicy

A co do nas to największym problemem jest jedzenie, bo moje dziecko nie chce jeśc nic oprocz mleka i kaszek...czasem wcisne jej butlą zmiksowane owoce, ale na obiad pluje dalej niż widzi... nawet z mojego talerza jej nie smakuje :( Nie mam już siły do niej, a każdy posilek dodatkowy to taki stres że hoooo.... nawet łyżeczki jej nie wcisne niczego, nawet syropki i i kropelki są beeee. Dlatego w akcie desperacji podaje jej butlą cokolwiek... juz nawet obiad probuje pół na pół z kasza manna na słodko i czasem wejdzie... dodam, ze próbujemy ró żnych smakow i nic :(((( a u nas juz nawetlekarz stwierdził zbyt małe przybieranie. Podejrzewam ze Emi jest najmniejsza ze wszystkich dzieci teraz, wazy tlyko 7,300 kg :(

ja nie miałam cc tylko SN a też w tym cyklu sobie ciążę wmawiam- bo była taka jedna sytuacja, która mogłaby ja sprawić, ale widze po śluzie że juz go nie mam a gdybym była brzuchata to miałabym ciągle... Ale po niedzieli chyba test zrobie aby uspokoic sumienie.

pryzybela
ja mam to samo z Emilką... na sekunde z oczu spuscić nie można bo jest pershingiem, ledwo nadążam... czasem brakuje mi sił, a nie pracuję...

kasiadz
widziałam te huggiesy i faktycznie mega sie opłaca, zamierzam kupić,tym bardziej że mała sie ostatnio odparza i kupujemy huggiesy i tak.

ostatnio tak mi sie odparzyła (jeszcze po tej sytuacji kiedy dzwoniłam na gwałt do Jagmar) że miała na tym czerwonym białe kropki- jakby ją spreyem ktoś spryskał... kij wie od czego to;/

czekam na all na zakończenie aukcji, a spac mi sie chce że masakra. a jutro wracam do chłopa- 3h drogi z mała, ale chyba pojade wieczorem jak pójdzie spać bo inaczej nei wyrobie, jest nieznośna bo juz wstaje i odwraca sie w foteliku i cuduje na maxa i chyba bd musiała juz jej dac nowy.

polećcie mi dobre parasolki spacerówki(cena niewazna, byle były najlepsze, zwłaszcza że mieszkam na wsi i musza byc dobre na różnych wertepach) terenówki hehe.

Witam, pamiętacie mnie jeszcze ?:-)
w ogóle nie mam czasu na bb wejść...
ostatnio zalatana jestem, Oliwier daje popalić

reklama
puk puk, jest tu ktoś? :-)
oj straszne tutaj pustki.

Moje dziecko chyba przechodzi kolejny skok, bo zaczęła mi fajnie spać i się trochę rozgadała, dzisiaj cały dzień gadała bababa albo blablabla :D

Ostatnia edycja:
Do góry