reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej laski.
Dziś znów noc do dupyyy :wściekła/y: Ja poszłam spać po 21wszej a on o 23ciej się obudził i wyje ja go na ręce a on bardziej to mu wodę dałam to zasnął , nie mineło pół godziny jazda od nowa i zasnął w moim łóżku- stwierdziłam że nie ma sensu tak wstawać :wściekła/y:
Wiecie co może wyda się to głupie ale pewnego wieczoru leże w łóżku na boku a tam mi jeździ coś w brzuchu wiecie tak jak bym czuła ruchy dziecka, ja już mega wystraszona, chociaż nie zauważyłam zmian w wyglądzie ale już osrana , dostałam okres po 23 dniach cyklu i nadal czuję się dziwnie, dziś rano mnie zemdliło :wściekła/y: Nie wiem a sobie chyba wbijam te głupoty bo odstawiłam tapsy ale z m się zabezpieczaliśmy :zawstydzona/y:

No i jeszcze się pożalę że ja jakoś ułożyłam małemu tak jadłospis że on zjada tylko 2 razy mm, wiem ze to nie dobrze ale więcej mu nie wcisnę
8- mm
12-mm
15-obiadek
17- deserek
19.30- kaszka na mm
Między posiłkami nie wciskam bo ulewa albo nie chce jeść:-(

No i takim optymistycznym akcentem życzę miłej soboty :tak:

Pocieszę cię ze takie jeżdżenie to normalka po cesarce. Ja też tak miewam jak mam wzdęcia. Może nie wygoiło ci się wszystko do końca

Cześć

U mnie nadal szaleństwo wieczorami, zawsze po kąpieli.
U mnie deserek też jest jako osobny posiłek bo sie najada, na obiad ma 1/2 dużego słoiczka, na kolacje lub śniadanie kaszka no i cyc na żądanie.

magnusik no mój zaciesza jak sie pomizia po sisiaku :-D

reklama
:szok: ja po cesarce też tak mam!
szok ale tez się stracham czasem
no ale jak to tak niepokalane poczęcie :-p
może faktycznie coś tam jest na rzeczy
jakieś wnętrzności się może o blizne ocierają czy coś i takie uczucie?
nie wiem, ale dla spokoju pisze zebyscie panie wiedziały
ze nie tylko wam się zdarza =]

Jejciu mowie Wam jak mi dzieciak zaczal po chalupie zapylac... Dwa dni sie byjal na czworaka, a teraz jak pershing, nawet mi ucieka!... Juz kilka razy go zlapalam w kuchni jak sie w psiej misce z woda taplal i sucha karme wysypywal, nie wspominajac o tym ze wtyczke od odkkurzacza lizal:szok: Ja pierdziu, chyba klatke kupie:-D
ale się uśmiałam z mężem:-)

a my dzisiaj byliśmy na pierwszym dziecinnym przyjęciu w takim zamkniętym placu zabaw i było super. Młodej najbardziej podobał się basen z piłkami, chyba kupimy piłki do kojca:)

a i zapomniałam napisać że w biedronce haggisy są tańsze niż dady. Za 39zł 99sztuk!

Ostatnia edycja:
Kasiadz, powinnam zagladnac na bb zanim komenta walnelam na fejsie:D Faktycznie takie pilki to fajny pomysl, moze pomysle dla Maxia, tylko juz sie boje tego zbierania pilek po mieszkaniu, zwlaszcza ze ostatnio Kaya nam zeswirowala i udaje ze jest Maxem i robi to co on:szok: Autentycznie juz trzeba malucha na kazdym kroku pilnowac:tak: Dobrze ze jeszcze jak sie go posadzi, to sie bawi ladnie dluzej, bo chociaz moge troche z rodzicami na skypie pogadac...

A ja po dwoch cc jak sie tak zastanowie, to chyba nie mialam takich odczuc co opisujecie...

Witam się niedzielnie :)
Ola dzisiaj nie była dla nas łaskawa, nie dała nam się wyspać i wstała o 5.20 ale za to nie było żadnych innych pobudek w nocy. Zauważyłam u mojego dziecka, że często pręży nóżki i unosi je do góry wyprostowane, najczęściej robi to jak leży w wózku i zwykle unosi równocześnie głowę do góry, ale zdarza się też, że jak leży na łóżku to unosi tylko same nogi potrzyma chwilkę i opuszcza i robi tak klika razy w ciągu dnia. Czy wasze maluchy też tak robią? Czy jest to normalny odruch czy powinnam się martwić? Bo jak szukałam w googlach coś o prężeniu nóżek to się nastrachałam bo pisze coś o porażeniu mózgowym.....

hej

Ania myślę że nie warto aż tak zawierzać dr google ;-) mój nóżki do góry podnosi ale zgięte w kolankach, ale też napręża często.. szczególnie na przeiwjaku.. może ona się poprostu przeciąga ? :)

Dziewczyny z tym bulgotaniem w brzuchu po cc to wam powiem że ja np mam to, do tego bóle w różnych dniach miesiąca i bardzo skąpe brunatne @ i idę do gina bo boję się że to endometrioza :-:)baffled: Też się głupia naczytałam w dr google ;)

hey
mało mnie tu bo u rodziców.

Ja mam piłki do kojca i jest super zabawa :)

Ja mam dzis bole miednicy

A co do nas to największym problemem jest jedzenie, bo moje dziecko nie chce jeśc nic oprocz mleka i kaszek...czasem wcisne jej butlą zmiksowane owoce, ale na obiad pluje dalej niż widzi... nawet z mojego talerza jej nie smakuje :( Nie mam już siły do niej, a każdy posilek dodatkowy to taki stres że hoooo.... nawet łyżeczki jej nie wcisne niczego, nawet syropki i i kropelki są beeee. Dlatego w akcie desperacji podaje jej butlą cokolwiek... juz nawet obiad probuje pół na pół z kasza manna na słodko i czasem wejdzie... dodam, ze próbujemy ró żnych smakow i nic :(((( a u nas juz nawetlekarz stwierdził zbyt małe przybieranie. Podejrzewam ze Emi jest najmniejsza ze wszystkich dzieci teraz, wazy tlyko 7,300 kg :(

ja nie miałam cc tylko SN a też w tym cyklu sobie ciążę wmawiam- bo była taka jedna sytuacja, która mogłaby ja sprawić, ale widze po śluzie że juz go nie mam a gdybym była brzuchata to miałabym ciągle... Ale po niedzieli chyba test zrobie aby uspokoic sumienie.

pryzybela
ja mam to samo z Emilką... na sekunde z oczu spuscić nie można bo jest pershingiem, ledwo nadążam... czasem brakuje mi sił, a nie pracuję...

kasiadz
widziałam te huggiesy i faktycznie mega sie opłaca, zamierzam kupić,tym bardziej że mała sie ostatnio odparza i kupujemy huggiesy i tak.

ostatnio tak mi sie odparzyła (jeszcze po tej sytuacji kiedy dzwoniłam na gwałt do Jagmar) że miała na tym czerwonym białe kropki- jakby ją spreyem ktoś spryskał... kij wie od czego to;/

czekam na all na zakończenie aukcji, a spac mi sie chce że masakra. a jutro wracam do chłopa- 3h drogi z mała, ale chyba pojade wieczorem jak pójdzie spać bo inaczej nei wyrobie, jest nieznośna bo juz wstaje i odwraca sie w foteliku i cuduje na maxa i chyba bd musiała juz jej dac nowy.

polećcie mi dobre parasolki spacerówki(cena niewazna, byle były najlepsze, zwłaszcza że mieszkam na wsi i musza byc dobre na różnych wertepach) terenówki hehe.

Witam, pamiętacie mnie jeszcze ?:-)
w ogóle nie mam czasu na bb wejść...
ostatnio zalatana jestem, Oliwier daje popalić

reklama
puk puk, jest tu ktoś? :-)
oj straszne tutaj pustki.

Moje dziecko chyba przechodzi kolejny skok, bo zaczęła mi fajnie spać i się trochę rozgadała, dzisiaj cały dzień gadała bababa albo blablabla :D

Ostatnia edycja:
Do góry