reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

U nas dzis pobudka od 5 i puszczanie baniek ze sliny. I koniec spania:sorry2:
Ogolnie Kuba jest lepszy niz ostatnio ale zaczal bardzo duzo krzyczec, to takie jakby piski polaczone z marudzeniem, wychodzi troche jak odglosy wron;-)
Sa mega glosne, chyba probuje skali swojego glosu i przyznaje, ze po ktorejs tam godzinie, strasznie mnie to drazn, nie mozna normalnie pogadac, bo on nas zaglusza:sorry2:

Co do wychodzenia do sklepow, to my chodzimy dosc czesto i poki (odpukac) Kuba jeszcze nie chorowal na nic.

reklama
Lena ja tez nie mam i sie wcale nie martwie:-)
?Moje dziecie znowu co godzina w nocy wstaje, ehhhh... witam sie wtorkowo;-)

Miłka jak 6-stka???
Witam sie i ja rowniez niewyspana.. Dopoilam trzecia noc z rzedu butla, ale malo wypija - po 30 max 60 ml, wiec to budzenie to nie glod.. a mialam cicha nadzieje ze w koncu rozwiaze problem :-( Pocieszajace ze nie tylko ja co godzine sie budzic musze.. Co robisz jak sie budzi? Bierzesz na rece i bujasz, czy moze w lozeczku uspokajasz? Bo sama nie wiem czy dobrze robie biorac na rece i lulajac za kazdym razem :zawstydzona/y:

Dzień dobry :-)

Marti - spokojnie nadrobi z wagą :tak: tym się nie martw u mnie Milena też jak wiór wyglądała, badania nie rób w szpitalu bo to wylęgarnia zarazek, lepiej do prywatnego laboratorium podjechać :tak:

Ewa - bardzo Ci współczuję :-( a czy Emilka dobrze przybiera na wadzę? bo to w sumie nie możliwe, żeby niczego nie trawiła :no: pediatra powinien wtedy wcześniej zauważyć, że przyrost wagi za mały jeszcze się zastanawiałam czy to nie jest przypadkiem Celiakia Objawy bo daje podobne objawy do kolek

Kingolinka - u mnie 6 nieźle :-) - 7 cm w brzuchu a - 6 cm w talii więc to dla mnie najlepsza motywacja :tak: zresztą już się przyzwyczaiłam i nie ma wymówek codziennie wieczorem przed snem brzuszki :-D

Kachna - Witaj napisz coś o sobie

u nas przyplątał się znowu katar :dry: no i z utęsknieniem czekam na weekend i temperaturę 20 stopni :cool2:

Hej Wam Ja już po śniadanku i kawce, młodzież drzemie a mama na bb U Nas trochę pochmurno, mam nadzieję że jeszcze wyjdzie słonko. Dziś sunę do księdza załatwić formalności z chrztem - będzie tekst: w kościele nie widzę !!! Asiu - odnośnie smoczka to jest taka książka: Każde Dziecko Może Nauczyć się Spać - Kast-Zahn Annete za 20,49 zł | empik.com i żeby nierobić mu szoku i nie wprowadzać wszystkiego naraz, po kolei powoli, wprowadzam to kolejne rzeczy, narazie opanowałam zasypianie wieczorne bez smoka, bo w dzien jest płacz. Jak przyjedzie mój mąż będziemy myśleć co dalej.

Ewa wspolczuje malej i tobie, biedna Emilka tak dlugo sie juz meczy :(
Kingolinka jak tam kanalik Szymonka? Bo nie bylo mnie 2 tyg a pamietam ze mialas kolejna probe przetykania. A z kaszka robie jak elifit, nie trzymam sie instrykcji tylko sypie az bedzie tak gesta jak chce i jemy ja lyzeczka.
Lena ja tez jeszcze nie mialam @ i nie spodziewam sie w najblizszym czasie, moja Anula tak ze mnie wszystko wyciaga ze moj organizm raczej nie jest jeszcze na to gotowy, a ja pochlaniam takie ilosci jedzenia ze hej a juz nosze rozmiar mniejszy niz przed ciaza.

U nas tez sa ostatnio czeste pobudki, bo mala ma egzeme - wiec sie budzila i drapala, po hydrokortyzonie jest lepiej, a teraz budzi ja katar. Takze 4-5 razy w nocy sie budzi. My tez sie uczymy zasypiania, jeszcze nie samodzielnego ale juz bez chustawki czy wozka. 3 ostatnie noce zasypia lezac przy mnie lub przy mezu, na razie jej to zajmuje do poltorej godziny, moze za jakis czas ten czas sie skroci - przynajmniej mam taka nadzieje :)

heyaaah!

Moje dziecko dziś zrobiło pierwszą nutramigenową kupę i wyszło nieźle. W ogóle teraz już 2h śpi, aż dziwne, to pewnie po tym mleku. Zobaczymy jak to będzie dalej.

Jutro będę miała wyniki badań i pojadę do lekarza i zobaczymy. Sikanie małej sie odblokowało dopiero w nocy także byłyśmy bez siusiu przez 24h!

Jeśli chodzi o przybieranie na wadze to ona przybiera prawidłowo...wyniki badań też ma dobre i stąd mam czasem wrażenie że lekarka mi nie dowierza, bo jak przyjeżdżam do niej to Emilka jest spokojna, w drodze zwykle śpi a po przebudzeniu nieraz nawet 30 minut jest spokojna, dopiero potem sie rozkręca... Ale nie ważne, zobaczymy co dalej, po cichu wierze że nutri rozwiąże sprawę.

Co do książek to ja kupiłam tracy hogg, ale nie mam kiedy wziąc sie za czytanie:p

Dziewczyny trzymam kciuki za a6w, ja jednk odpuściłam, a i tak waga mi spada, kolejne 2 kg przez weekend, zostało mi 2 do wagi sprzed ciąży.

kachna33
cześć! Może coś więcej o sobie napiszesz?

Kingolinka, a ja nic nie wygrałam z bobovity... dzisiaj głupia kupiłam dwa obiadki i dwa deserki bobovity i soczek z bobofruta, a mogłam z jednej formy to bym numer paragonu wysłała...
gratuluję wygranej :-D
Ati, może taki dzień ma :)
Lena, ja tylko raz okres dostałam, równo po 6 tygodniach po porodzie i od tamte pory NIC...
mąż się śmieje bo wczoraj na śledzie miałam ochotę :) :) :)
Bisia, może ząbki niedługo zaczną iść ?

witam nową mamusię!!!!:biggrin2:

ja bardzo często zabieram Oliwierka w takie miejsca, supermarkety i sklepy... nawet jeździmy autobusami MPK a nic (tfu tfu) nie załapał.

Miłka, zdrówka ! oby katarek przeszedł.
Ewa, ja trzymam kciuki że będzie już dobrze :)

mi malutki padł, drzemkę ostatnią miał około 9, więc i tak długo siedział jak na niego.
powiedzcie mi jak mam delikatnie teściowej powiedzieć żeby nie kupowała małemu aż tyle ubrań, bo ja nie mam już gdzie trzymać... no dziewczyny Oliwer ma 35 bluzeczek !!!! 19 spodenek !!!!! ona ciul wie ile tego kupuje, a i tak ubieram małego ciągle w te same, czyli używam z 5 bluzek z 3 spodenki.
masakra... żeby jeszcze kupowała rozsądnie odpowiednio do pory roku a wieku... to kupiła kombinezon zimowy na rozmiar 80... !!!:szok: a bucików mamy z 10 par, a i tak mu nie zakładam bo się denerwuje, on woli skarpetki z grzechotką :-D:-D wiecie że Oliwier już ma nawet strój na WF do szkoły...

jest w ogóle jakiś bazar żeby teściową sprzedać bo ja z nią zwariuje... :-D:-D

Ewa ja ci serdecznie współczuję, ja się męczyłam 2.5 miesiąca i to był koszmar. Najgorsza bezsilność że nie można dziecku pomóc. Jesteś silna babka że dajesz radę. Mój mały też zawsze u lekarza spokojny grzeczny i też lekarze patrzą na mnie że chyba wymyslam

Mariolcia a zagadaj delikatnie, że Olwierek tego nawet nie założy, że niedługo będziesz musiała sklep otworzyć albo obdarowac inne dzieci, że jesteś wdzięczna ale jeśli chce coś kupować to niech zapyta czego potrzebujecie. Moja teściowa zawsze pyta albo przynosi pampersy, gorzej z moją mamą jak pójdzie do sklepu. Juz kilka rzeczy dla dziewczynek kupiła małemu bo "się jej bardziej podobało" albo niewymiarowe kurtki.... i nie idzie jej przetłumaczyć, że lepiej żeby dała kasę, sama kupię co mi się podoba

reklama
Magnusik, no właśnie mówiłam jej już tak, ale to ja grochem o ścianę. i wraz coś kupuje... z tym strojem na WF to ona sobie chyba jakieś jaja zrobiła... pomyślałam sobie że zrobię dobry uczynek i wszystkie te ciuszki komuś oddam po prostu.

a ja siedzę na necie i czytam jak ten gluten wprowadzić bo chyba Oliwierkowi pomału będę dodawać do czegoś.

Do góry