reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

uffff nadrobilam :)))
mam meza w domu i brak czasu na wszystko ...

u nas ok ,mamy pierwszego zabka !! wyszedl bardzo szybko :) no i bez marudzenia i innych atrakcji :-D gdybym mu do paszczy nie zajrzala to pewnie nawet bym nie wiedziala , ze juz cos wylazlo :)
moze jest sprawiedliwosc na swiecie i skoro mielismy kolki i gazy to zabki pojda gladko ??? ;-)

wszystkim chorym malucha duzo zdrowka zycze !!

dziewczyny jestem zalamana w prawdzie posiew moczu wyszedł dobry ale z Ola jest gorzej wyglada jak flaki z olejem teraz dzwoniłam do lekarza i kazał na dzień odstawić mm i dawać tylko kleiki, wodę o matko ona jest taka mała i tak sie nameczy w dodatku mi cyce wyschły nie mam co jak ściągnać, boże załamana jestem chodzę i pałczę tylko kiedy to sie skończy :-( Miłka u was jak to było jak straszą złapało?

i jak dzisiaj mala ?? zdrowka duzo i oby szybko przeszlo !! :)))

Hejka lekarz potwierdził moje przypuszczeia - to mięso było powodem tych płaczy, bolesnych kup i osowienia. Dzisiaj zrobił juz chyba ostatnia kupemiesna bo dziecko jest zupelnie inne, wesole, zadowlone, usmiecha sie, bawi sie no normalnie INNE DZIECKO. I lekarz zalecił odczekac miesiac z miesem... Uff mam nadzieje ze juz wiecej Szymek sie tak nie bedzie zachowywał bo spac po nocach nie mogłam tak sie martwiłam...

oooo nawet nie wiedzialam , ze przez miesko moga byc takie rzeczy :( dobrze , ze sie wyjasnilo no i dobrze wiedziec na przyszlosc , ze tak moze byc ...

dobrej nocki dziewczynki! jutro jade na pogrzeb do rodziców sama z Emilką autem 170- km (3majcie kciuki) wróce w niedziele a odezwe sie pewnie po weekendzie.

dojachalas szczesliwie mam nadzieje !!

Witam po długiej przerwie,
Ostatnie podejscie,bo wszystko co napisze kasuje mi sie,a teraz stracilam polska czcionke.To jest chyba 10 podejscie i chyba nie dziwicie sie ze stracilam cierpliwosc.
Gabunio ma dwa zęby i humor do marudzenia także Maggie mogę Ci podac rękę.Młody nie śpi sam,w samochodzie się drze,w wózku się nie podoba,na rękach ....rewelacja,tylko ja już je ciągnę za sobą aż mam obdarte:eek:Dzisiaj gotowałam i sprzątałam z nim w nosidełku,tylko zapomniałam dodać,że waży 7800g i jest co dzwigać,ze wzrostem wyskoczył z naszej siatki centylowej ma 71cm.?

jakas zmowa nietorych maluchow widze na watku :))
trzymaj sie jakos i oby maly sie naprawil szybko !!

Dzień dobry :-)

U nas pobudka o 3:30 co by nie marnować życia na spanie ;-)

kurcze i ty juz nie spisz pozniej ?? jak dajesz rade w dzien funkcjonowac ??:)

Moje dziecko obudziło się po 15-tej :szok::-D
Bisia25 w tej chwili Ci nie powiem, w środę idę z nim na spóźnione szczepienie więc Ci powiem;-) Wydaje mi się ,że ok 9kg już ma ale może mi się tylko wydaje:-D Choć na koniec stycznia ważył 7660gr:sorry2:

wow widze nie za wiele sie pomylilas hehe , waga niezla:)))

tak piszecie o tym jedzeniu że znowu mi się ryczeć chce. Mój mały należał do głodmorów, zjadał cyca średnio co póltorej godziny i zwykle przy jednym karmieniu z dwóch. Jak zaczęłam wprowadzać jedzonko to wszystko pięknie wcinał. Jeszcze tydzień temu oprócz normalnego częstego cycowania jadł słoik zupy i słoik deserku czasem pół. Nie przepajałam niczym, na czkwakę nawet był cyc. Wystarczyło ze podstawiłam pod nos i ciągnął. Od tygodnia zaczął grymasić na cycka. Aż w piątek obudził się i na cyca ryk nie jadł nic od 8 rano do 12.30 nie wytrzymałam dałam słoik i zasnął. Póżniej musiałam dać deser bo cyc też był blee. W nocy je normalnie, na kolacje po kąpieli też tylko w dzień mu sie odwidziało. Mały nie umie pić z butelki ucze go, bo coś do picia musze mu dawać przecież. Dziś w dzięń cyc był tylko raz... Ide do lekarza z nim bo nie wiem co robić :(

moze jakis skok ma ?? kilka maluchow tez tak mialo na cyca i przeszlo ...
tez musze mojego nauczyc pic cos innego jak cyc , ale ciezko idzie ... woda blee , soczki to samo , melko z kaszka ( takie gotowe sa fajne i smaczne bardzo ) tez nie , mam nadzieje , ze mu to przejdzie i nauczy sie pic !!

reklama
Hej dziewuchy:)
U Nas wszystko dobrze, u Nas niby jest skok ale na całe szczęście tego nie odczuwam i mam nadzieje że tak już zostanie.
Zęby idą idą i wyjść nie mogą ,a mały się wścieka bo swędzi i boli :no:

My uczymy się zasypiać bez smoka i jak narazie z dnia na dzień jest coraz lepiej , na noc jak zasypia to bez żadnych ceregieli tylko w południe jest jeszcze meksyk , ale dam radę:-)

U Nas z jedzeniem to wygląda tak:
- 8:00- mleko mm 130 ml
- 12:00 - obiadek- jarzynki z mięskiem lub rybką - słoiczek
- 15:00- mleko mm 130 ml
- 17:00 deserek 1/2 słoiczka
- 18:00 - mleko 130 ml
- 20:00- 150 ml kaszki
- 04:00- mleko 150ml

aha i jesli Malutka polecasz dentosept to bede miec pod reka.
mam jeden w domu, ale nie wiem czy on nie jest dla doroslych (o ile sa w ogole 2 rodzaje;-))

a Ty smarowalas nierozcienczony na dziasla czy rozcienczony woda?
jest płyn sam Dentosept w dużej butelce i jest w małej Dentosept A i właśnie o tym mówię, jest gęstszy ,bierze się go na patyczek i smaruje dziąsła, jest naet dobry na pleśniawki... ;-)

uffff nadrobilam :)))
mam meza w domu i brak czasu na wszystko ...

u nas ok ,mamy pierwszego zabka !! wyszedl bardzo szybko :) no i bez marudzenia i innych atrakcji :-D gdybym mu do paszczy nie zajrzala to pewnie nawet bym nie wiedziala , ze juz cos wylazlo :)
moze jest sprawiedliwosc na swiecie i skoro mielismy kolki i gazy to zabki pojda gladko ??? ;-)

Gratulacje, widzę, że tak jak u nas zęby bezboleśnie sie pojawiły nie wiadomo kiedy :-) U nas tylko mega ślinienie się zaczęło wcześniej i trwa cały czas a ostatnio to litrami prawie leci, wiecznie zaśliniony i mokry z przodu, tylko z pieluchą biegam i wycieram ryło ;)

Malutka czyli waga podobna a apetycik u Twojego dużo większy :baffled:

No i dzisiaj znowu parę łyków herbatki pomogły w wieczornym zaśnięciu.... Cyc po butli był be, bujanie be a tylko popił herbatki rumiankowej i już spał :confused:

Ostatnia edycja:
Bisia ja to sie trasznie balam tych zebow , znaczy tego co sie bedzie dzialo jak beda szly :) ale jest ok tfu tfu hehe
sliny tylko jak u ciebie pelno wszedzie :)
twoj herbatke pije , a moj nic nie chce tylko cyca ... i tak zle i tak ehhh

Justys i jak noca spi lepiej bez smoka ??

Gratulacje, widzę, że tak jak u nas zęby bezboleśnie sie pojawiły nie wiadomo kiedy :-) U nas tylko mega ślinienie się zaczęło wcześniej i trwa cały czas a ostatnio to litrami prawie leci, wiecznie zaśliniony i mokry z przodu, tylko z pieluchą biegam i wycieram ryło ;)

Malutka czyli waga podobna a apetycik u Twojego dużo większy :baffled:

No i dzisiaj znowu parę łyków herbatki pomogły w wieczornym zaśnięciu.... Cyc po butli był be, bujanie be a tylko popił herbatki rumiankowej i już spał :confused:

Bo nasz to co zje to zaraz wyskacze :-D On na rękach nie posiedzi, nie poleży, on tylko skacze :-D
Druga sprawa ,że ulewa cały czas:wściekła/y: Tak to nie wiem ile by ważył :-D

Malutka to jak zacznie raczkować i chodzić to na żarcie nie wyrobisz :-D:-D:-D:-D A mojemu też się jeszcze ulewa sporo jak nie posiedzi w spokoju po jedzeniu , kiedy to się skończy bo jak nie zaśliniony to zalany jedzeniem..

Asionek cyc zdrowszy, herbatka to na zęby nie za dobra tak piszą, może spróbuję z wodą samą czy też podziała.

Asionek gratulacje ząbala, u nas idą ale wyjść nie mogą :baffled:

magnusik podawaj kaszki z mm za dnia i nie przejmuj się, przejdzie mu. Najważniejsze żeby jadł coś, obiadki zabielaj mlekiem a ty w między czasie odciągaj :tak: A @ ci sie nie zbliża? Dzieciaki wtedy grymaszą przy cycu.

malutka mój też gdzieś 9kg będzie ważył hehe :tak: ale nie wcina tyle, z cyca jednego i to grymasi za to słoiki wcina że hej :-D

Ostatnia edycja:
elifit ja jestem na cerazette i jak dostałam pierwszą i w zasadzie ostatnią prawdziwą miesiączkę ( a raczej ulewę ) to wtedy rzeczywiście i pokarmu mało było i młody zły jakiś. Ale teraz plamię i to tylko w nocy tak z 10 dni potem 2 tyg przerwy i znowu plamienie :( kaszek nie chciałam dawać bo on robi bardzo dorosłe kupy i co 2 dni i sam nie wyciśnie, jak przegapię albo nie slyszę pierwszego stęka to w pieluszce jest tylko trochę, a jak usłyszę to szybko na przewijak nogi w górę i ciśniemy, ja nogami a on stęka i próbuje wyprzeć :( i wychodzi tej kupy tyle że szooook. I boję się że kaszki go jeszcze bardziej zagęszczą :( no ale będę walczyć :) musi pocycować jeszcze choć miesiąc :) i wodę go będę uczyła pić. Nie wiem może butelkę inną kupić, ja mam aventa. Polecacie jakieś inne?

reklama
Witam sie porannie:-)
Ja po cerazette bardzo zle sie czułam i wogole odstawiłam jak narazie bez niespodzianek ale przynajmniej czuje sie super;-)
Widze, ze wasze dzieciaczki co niektóre tez sporo jedza to sie troche spokoiłma bo myslalam ze moj ssak jakis zarłoczny. Na wadze wychodzi nam 8700 ale wiaodmo ze trzeba ubranie odjac.
Chciałam sie Was spytac odnosnie kaszek. Jakie robicie? Ja na noc robie mleczno ryzowa to jest gesta i mozna ja podac lyzeczka. Bo te same ryzowe robione na mleku sa zadkie i mlody nie chce pic z butelki... Jakies pomysly jak mu ja mozna podac?? Bo lubi je tylko nie lubi pic gestego przez butle:no:

Do góry