reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Moje dziecko obudziło się po 15-tej :szok::-D
Bisia25 w tej chwili Ci nie powiem, w środę idę z nim na spóźnione szczepienie więc Ci powiem;-) Wydaje mi się ,że ok 9kg już ma ale może mi się tylko wydaje:-D Choć na koniec stycznia ważył 7660gr:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
hej niedzielnie

kingolinka u mnie pół słoiczka jarzynowego na obiad i kaszka z owocami pod wieczór tak to cyc. Pamiętaj że tylko jeden posiłek ma być bezmleczny! Ostatni posiłek to u mnie cyc.

inhalujemy małego ale narazie nie ma dużej poprawy, katar sie zmienił na zielony.

tak piszecie o tym jedzeniu że znowu mi się ryczeć chce. Mój mały należał do głodmorów, zjadał cyca średnio co póltorej godziny i zwykle przy jednym karmieniu z dwóch. Jak zaczęłam wprowadzać jedzonko to wszystko pięknie wcinał. Jeszcze tydzień temu oprócz normalnego częstego cycowania jadł słoik zupy i słoik deserku czasem pół. Nie przepajałam niczym, na czkwakę nawet był cyc. Wystarczyło ze podstawiłam pod nos i ciągnął. Od tygodnia zaczął grymasić na cycka. Aż w piątek obudził się i na cyca ryk nie jadł nic od 8 rano do 12.30 nie wytrzymałam dałam słoik i zasnął. Póżniej musiałam dać deser bo cyc też był blee. W nocy je normalnie, na kolacje po kąpieli też tylko w dzień mu sie odwidziało. Mały nie umie pić z butelki ucze go, bo coś do picia musze mu dawać przecież. Dziś w dzięń cyc był tylko raz... Ide do lekarza z nim bo nie wiem co robić :(

tak piszecie o tym jedzeniu że znowu mi się ryczeć chce. Mój mały należał do głodmorów, zjadał cyca średnio co póltorej godziny i zwykle przy jednym karmieniu z dwóch. Jak zaczęłam wprowadzać jedzonko to wszystko pięknie wcinał. Jeszcze tydzień temu oprócz normalnego częstego cycowania jadł słoik zupy i słoik deserku czasem pół. Nie przepajałam niczym, na czkwakę nawet był cyc. Wystarczyło ze podstawiłam pod nos i ciągnął. Od tygodnia zaczął grymasić na cycka. Aż w piątek obudził się i na cyca ryk nie jadł nic od 8 rano do 12.30 nie wytrzymałam dałam słoik i zasnął. Póżniej musiałam dać deser bo cyc też był blee. W nocy je normalnie, na kolacje po kąpieli też tylko w dzień mu sie odwidziało. Mały nie umie pić z butelki ucze go, bo coś do picia musze mu dawać przecież. Dziś w dzięń cyc był tylko raz... Ide do lekarza z nim bo nie wiem co robić :(
A ząbki przypadkiem nie idą? Mój był taki gardy jak mu zęby szły, przy skokach też tak potrafił :tak:;-)

Edit: Przypomniało mi się, ja też dostałam od nestle kupony rabatowe do rossmanna ,pierwszego dnia nie wchodziły im kody, ale dwa dni później zrealizowałam prawie wszystkie, mleka nan nie potrzebuję, kaszek też nie bo mam zapas, a samej marchewki rossmann w swoim asortymencie nie ma w ogóle więc darmowej marchewki nie dostaliśmy :no: A łącznie za to wszystko wyszło taniej o 4zł ;-)

Zastanawiam się czy nie spróbować tego mleka gerber2 ,podobno dobre jest ale wiadomo, każde dziecko jest inne i jedno toleruje to inne tamto...

Od Hipp dostałam tylko łyżeczkę i poradnik żywienia niemowląt, nie zliczę ile już ich mam :-D

Ostatnia edycja:
Malutka, juz pytalam jakis czas temu, ale moze nie zdazylas przeczytac - jak u Was sie Filip zachowywal jak szly mu zeby?
Nie mial apetytu? Jak spal w nocy? Chcialo mu sie pic? Goraczka?
I stosowalas ktorys z zeli czy nie bylo potrzeby?

Po dramatycznych kilku dniach, ze Kuba jeczal calymi dniami, od wczoraj jest super pogodny. Wiec nie wiem co jest na rzeczy, ale caly czas te zeby podejrzewam, ale nie wiem czy mam racje

Malutka, juz pytalam jakis czas temu, ale moze nie zdazylas przeczytac - jak u Was sie Filip zachowywal jak szly mu zeby?
Nie mial apetytu? Jak spal w nocy? Chcialo mu sie pic? Goraczka?
I stosowalas ktorys z zeli czy nie bylo potrzeby?

Po dramatycznych kilku dniach, ze Kuba jeczal calymi dniami, od wczoraj jest super pogodny. Wiec nie wiem co jest na rzeczy, ale caly czas te zeby podejrzewam, ale nie wiem czy mam racje

Tak, czytałam Twoje zapytanie, ale po przeczytaniu 39 stron po prostu zapomniałam odpowiedzieć :sorry2:
Filip był bardzo marudny, słaby apetyt, rano zjadał tylko troszkę , dopiero koło południa wypijał więcej, chodził później spać niż zwykle, przestał sam zasypiać, pchał wszystko do buzi, ślinił się przeokropnie, pić raczej pił normalnie ,nie więcej nie mniej... Żeli nie stosowałam żadnych bo z doświadczenia wiem ,że te żele to tylko o kant d...;-)
Lekarz mi polecił Dentosept A i z czystym sumieniem mogę to polecić :tak:;-)

Nocki on na ogół przesypiał całe ale bywało i tak ,że się budził tak jak i teraz ale wydaje mi się ,że to było też właśnie podczas ostatniego skoku i po prostu się skumulowało to wszystko;-)...
Wiesz ciężko mi tak dokładnie powiedzieć ,bo on taki bardzo marudny to się zrobił na kilka dni przed przebiciem pierwszego ząbka ,a z tego co mi lekarz powiedział to on z ząbkami pod dziąsłami się urodził, marudny jest do tej pory i to podwójnie bo do zębów doszedł skok, zaraz po jedynkach dołączyły mu dwójki które już długo widać ale jeszcze się nie przebiły, dziąsła na dole ma tak spuchnięte ,że nawet dobrze tych jedynek nie widać tylko je czuć :-D

A no i przy pierwszych ząbkach złapał zapalenie ucha więc był potrójnie marudny:-D

Ostatnia edycja:
haha, no to dzialo sie u Was:tak:
U nas ostatnie kilka dni dramatyczne, apetytu wlasnie zero, ale od 2 dni jak pisalam lepiej, wiec czekam jak sie sytuacja rozwinie.
Dzieki!:-)

malutka no właśnie podejrzewam zęby ale na dziąsłach nic nie widać kompletnie, nie są spuchnięte. Ale mały pcha wszystko do buzi jak mu się palce zabierze to się drze, jęczy przez sen, jest mega marudny. Ale to drapanie po dziąsełkach i to bardzo intensywne trwa już od miesiąca. Dziś było dużo lepiej niż wczoraj. Nie wiem może to przez to że w czwartek się mega zdenerwowałam...hm...
Kingolinka tu masz przykładowy menu 5 miesięcznego dziecka HiPP: 5.-6. miesiąc

a czy któras z was chodzi z dzieckiem na rehabilitację? bo przysługuje na to zwolnienie ( generalnie na dziecko jest 60 dni w roku). Ja wykorzystam te 60 dni, później 2 urlopy i na wychowawczy do końca roku :)

reklama
aha i jesli Malutka polecasz dentosept to bede miec pod reka.
mam jeden w domu, ale nie wiem czy on nie jest dla doroslych (o ile sa w ogole 2 rodzaje;-))

a Ty smarowalas nierozcienczony na dziasla czy rozcienczony woda?

Ostatnia edycja:
Do góry