reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

dobrej nocki dziewczynki! jutro jade na pogrzeb do rodziców sama z Emilką autem 170- km (3majcie kciuki) wróce w niedziele a odezwe sie pewnie po weekendzie.

maggie
idź z tym do lekarza... może lekarz podpowie co to może być?
mariolcia
ale zrobił świetny numer, powiedz mu niech podszkoli moją córę:)

reklama
maggie9 a Twój Kuba urodzony o czasie? Bo jak wcześniej urodzony to skok przejdzie o tyle później i na odwrót jak urodzony po terminie to o tyle wczesniej przejdzie skok.

A ja laski chwaliłam sie,że Hania łądna kupę po marchewce zrobiła. No wiec dzisiaj około 10 zmieniłam jej pampersa a o 12 wyszłam na spacer. No i tak sie mi dobrze chodzilo,że wróciłam o 15 do domu bo słońce niemiłosiernie świeciło. No i mój mąż Hanie wypakował i po chwili mówi,że ma mokra koszulkę - a trzymał młoda na rękach. Okazało sie,że Hani pampers nie dał rady i cała mokra i patrze a tam przepiekna ale duza kupa, bo ostatnio malutko zrobiła i wszystko do prania. A jeszcze rano mówiłam,że Hania jest jak bomba zegarowa i ciekawe kiedy walnie kupsztala po pachy :-) A tak skojarzylam,że chwile przed jej pobudka juz pod domem uśmiechnęła sie i potem otworzyła oczy. Pewnie cisnęła i jej błogo było :-D Tak wiec jak jakies maja problemy z kupami ,że za rzadkie to polecam 1/3 sloiczka marchewki dziennie + dicoflor. Normalnie wreszcie kupy książkowe i bez krwi.

Dobrej nocki laski ;)

Witam po długiej przerwie,
Ostatnie podejscie,bo wszystko co napisze kasuje mi sie,a teraz stracilam polska czcionke.To jest chyba 10 podejscie i chyba nie dziwicie sie ze stracilam cierpliwosc.
Gabunio ma dwa zęby i humor do marudzenia także Maggie mogę Ci podac rękę.Młody nie śpi sam,w samochodzie się drze,w wózku się nie podoba,na rękach ....rewelacja,tylko ja już je ciągnę za sobą aż mam obdarte:eek:Dzisiaj gotowałam i sprzątałam z nim w nosidełku,tylko zapomniałam dodać,że waży 7800g i jest co dzwigać,ze wzrostem wyskoczył z naszej siatki centylowej ma 71cm.
Ewcia życzę spokojnej podróży.Ja bym pewnie do zakrętu nie dojechała.No i rodzi sie kolejny problem bo mamy zamówione wakacje na Florydzie i w tym roku chcemy jechać autem,a że drogi jest na 20h dzielimy na dwa dni,więc życzę sobie Good Luck!!!
Wprowadzam małemu pomały jedzonko,jemy już jabłuszko,zupkę jarzynową z trzech warzywek no i kaszkę ryżową,ale tą brązową (whole grain)Gabryś bardzo lubi jeść łyżeczką,tylko niegdy nie wiem kiedy ma dość bo nawet jak miseczka pusta on otwiera buziaka.
Kobitki idę trochę was poczytać,mam trochę zaległości,ale reklamacje do Młodego-Boże czemu nie można wziąć urlopu??

Ostatnia edycja:
witam sie sobotnio,

Ati, Kuba tydzien przed terminem urodzony, wiec ten skok, ktory konczy sie w 19 tyg, jemu sie skonczyl w 20, czyli tydzien temu.
Nie znajduje zadnej przyczyny tego zachowania.
Zobaczymy co dzis przyniesie...eh...

Lena, no widzisz, Ty mnie rozumiesz. Gdybym wiedziala, ze u nas to od zebow to bym sie ucieszyla, bo zagadka by sie rozwiazala. Jak sie nie poprawi w pon pojde z nim do lekarza.
A dzis chyba wychodze wieczorem odreagowac, wpadlam w taka straszna rutyne, kazdy dzien wyglada tak samo, a wieczorem czlowiek pada na sofie i oglada jakies odmozdzajace seriale i tak mija dzien za dniem. Przynajmniej spotkam sie z ludzmi i pogadam, a tego mi baardzo brakuje.

Dziewczyny jakie patenty na robienie butli w nocy? Ktos mi mowil o termosie, ale ja nie mam termosu :-( Jakies inne sposoby zeby raz dwa przygotowac mlenio?

Dziewczyny jakie patenty na robienie butli w nocy? Ktos mi mowil o termosie, ale ja nie mam termosu :-( Jakies inne sposoby zeby raz dwa przygotowac mlenio?

to ja pisalam o termosie, mozna tez kupic podgrzewacz, ale wg mnie termos wygodniejszy bo nie musisz czekac jak sie dziecko obudzi, az sie woda podgrzeje. Choc w sumie mozesz wsadzic butle do pogrzewacza i ona sobie tak stoi i wlacza sie kiedy temeratura jest za niska. Ale jakos wole termos. Poza tym przy dziecku przyda Ci sie nie raz, wiec ja bym zainwestowala:tak:

Ja biore 2 butle kolo lozka+MM+termos z przegotowana woda lekko zakrecony tak, ze trzyma cieplo, a woda nie jest goraca. Polecam:tak:

to ja pisalam o termosie, mozna tez kupic podgrzewacz, ale wg mnie termos wygodniejszy bo nie musisz czekac jak sie dziecko obudzi, az sie woda podgrzeje. Choc w sumie mozesz wsadzic butle do pogrzewacza i ona sobie tak stoi i wlacza sie kiedy temeratura jest za niska. Ale jakos wole termos. Poza tym przy dziecku przyda Ci sie nie raz, wiec ja bym zainwestowala:tak:

Ja biore 2 butle kolo lozka+MM+termos z przegotowana woda lekko zakrecony tak, ze trzyma cieplo, a woda nie jest goraca. Polecam:tak:
Mam podgrzewacz, ale on jak zagrzeje to sie wylacza i trzyma cieplo 1 godzinke.. Co nie wystarcza.. Ufff.. Musze rozejrzec sie za tym termosem. W kazdym razie druga noc kiedy daje cyca i uzupelniam mm a ona nadal sie budzi jak sie budzila :confused: Czy ktos wie o co chodzi???:eek:

reklama
Dzień dobry :-)

U nas dziś fajna pogoda, stopniał śnieg i temperatura prawie 10 stopni :tak: zaliczyliśmy 2,5 godzinki w parku :-D

maggie - tu masz schemat dla mm Schemat żywienia niemowląt

Lena - dawno Cię u nas nie było :-D odzwyczajaj od tych łapek bo będziesz na wakacje jak goryl wyglądać :-p

Ivi - termos, mikrofalówka, albo masz zgotowaną wodę już w butelce (temp. pokojowa) i w nocy dolewasz do nich ociupinkę wrzątku, ugotuje Ci się szybko i zrobisz mleko ;-)

malutka - gdzie byłaś jak Cię nie było ;-)

Ewa - pewnie już odpoczywasz u rodziców :tak:

Do góry