reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

kasiadz ja mam ten sam problem, Maja z butelki nie chce, nie umie, nie wiem. Myślałam że mleko jej nie smakuje bo bebilon pepti, jak była młodsza to dwa razy wypiła, ale jak była bardzo głodna, a teraz mojego mleka z butelki nawet nie chce. I jestem uwiązana na maxa a dętysta i fryzjer już się o mnie pytają. też chciałam mieć takie koło ratunkowe ale nic chyba z tego nie będzie. Myślałam jeszcze nad zmianą butelki na to toomme tippee, ona podobno podobna do cyca, co o tym myślicie.

elifit piękne ozdoby, zdolniacha z ciebie.

Jeśli chodzi o zasypianie wieczorne to u nas też późno chodzi spać ok.23/24, atak bym chciała jak u Asionka żeby ok.20 już spała. Nie wiem jak to zmienić.Człowiek wieczorem chciałby już odpoczać, mieć czas da siebie, a tu póki co nic z tego.

więcej już nie napisze bo małej się już znudziły lampki na suficie, zaczyna marudzić i muszę ją kąpać.

reklama
kosztem bb ;)

proszę linki:
Bombka "szyszka" cekinowo-wstążkowa
Bombka wstążkowa

jeszcze robię aniołka, choć nie tak skomplikowanego jak tu:
Aniołek wprost z Niebios - jak zrobić piekną Anielicę.

dzieki :) sliczne sa moze kiedys znajde czas na takie robotki :)

Asionek,a jak z tym implantem z libido bylo? bo one maja chyba skladnik hormonalny jak w tabletkach,a u mnie po tabsach to checi seksikowe bliskie zeru :/
?

libido mialam jak zawsze nic sie nie zmienilo :) ogolnie wszystko bylo jak zawsze pod kazdym wzgledem i tak naprawde to ja zapomnialam , ze mam cos wszczepionego w lapke :)

Witam,

Wpadłam Was podczytać a ja już nie wiem co noc lepsza to znów gorsza no młoda ciągle bąki ma masakra jakaś a wczoraj coś jej zaszkodziło co zjadłam i teraz mam dziś cały dzień jazde a ja na zupie warzywnej od rana a ona tam lata po całym łóżeczku bąki ja mecza ja mam już dosyc :-( w dodatku małej coś odbiło i nie chce ssać jednej piersi fakt zawsze była gorsza i z niej leciało słabo a teraz łapie puszcza łapie puszcza i bek :szok: to ja na drugą piers tam lepiej ale sie nie najada i co za tym idzie w jednej juz mi pokarm zanika no kużwaaaaaaaaa:wściekła/y:

mam nadzieje , ze juz lepiej !!
moj ostatnio tez dziwnie je :/ nie wiem czy to przez nos czy co , ale lapie cyca , puszcza i tak w kolko :/ przez to ja cala i ona mokrzy jestesmy i nalapie sie powietrza mase i gazow jeszcze wiecej jest :/ ciagle cos hehe , normalnie niekonczaca sie opowiesc ...

jewcia probuj z butelkami bo roznie bywa. Moja najlepiej Aventa cycka, TT nie chce w ogole... Ale nawet z Aventa tak srednio na jeza je, wypuszcza po kazdym cmoknieciu i za bardzo nie wie co z tym zrobic.
Takze ja tez w klubie uziemionych ;)
Ania tez chodzila spac bardzo pozno bo 24, 1 w nocy ale odpukac samo jej sie przesunelo i od jakis 5 dni spi okolo 21-22, wiec moze twojej malej tez sie samo zmieni :)

W styczniu mam dentyste, najwyzej maz bedzie z Ania w aucie jezdzil w tym czasie bo tak przynajmniej gwarantowane ze bedzie spala :)
O fryzjerze nawet nie mysle... chyba ze sie zacznie karmic tak co 2-3 godzinki, to sie na strzyzenie skusze, bo na farbowanie to chyba bede czekac az bedzie jadla stale pokarmy :baffled:

Mala znowu spi po tym szczepieniu a ja sie glupio czuje ze tyle mam wolnego czasu i nie wiem co ze soba zrobic :szok:

kasiadz ja mam ten sam problem, Maja z butelki nie chce, nie umie, nie wiem. Myślałam że mleko jej nie smakuje bo bebilon pepti, jak była młodsza to dwa razy wypiła, ale jak była bardzo głodna, a teraz mojego mleka z butelki nawet nie chce. I jestem uwiązana na maxa a dętysta i fryzjer już się o mnie pytają. też chciałam mieć takie koło ratunkowe ale nic chyba z tego nie będzie. Myślałam jeszcze nad zmianą butelki na to toomme tippee, ona podobno podobna do cyca, co o tym myślicie..
też myślę o kupnie TT bo czytałam że ponoć jest dobra, na razue mam aventu i mała na początku z nich jadła, a teraz strajk :(

jewcia,ja mialam z Szymonem przeboje,bo tez tylko cycka przyjmowal...nawet z syropkiem jak chorowal mielismy wielkie problemy,o butelce to juz nie wspominam,tak wiec dopoki mlody nie skonczuyl 6m to byla dupa...ia mialam chyb ze 4 rodzje butelek,w tym tomee tippee i zadnej nie chcial.
z mloda o tyle lepiej,ze potrafi z butelki,ale tylko moje mleko toleruje...tyle dobrego ze je co 2-3 godziny... jeszcze 3 miechy i beda sloiczki i mozna zostawic n dluzej :)

cytryna, jak to co robic? wlasnie nic :-D i sie cieszyc z tego :-D

Cześć dziewuszki.
U Nas wszystko w porządku, ciesze się z powrotu m bo dużo mi pomaga i wyręcza w obowiązkach:biggrin2:
Jak tylko przyjechał tatuś Nasz synuś ciągiem przespał 7 h:szok: Nie mogłam uwierzyć :szok: Ale wczoraj już normalnie budził się co 4 h:tak:
Byliśmy u lekarza i dla niej to jakieś uczulenie albo nietolerancja na białko krowie, czyli przepisała nam bebilon pepti i maść taką robioną to mamy brać przez 3 tygodnie potem wrócić do normalnego mleka jeżeli wysypie go znów to znaczy niestety że ma skaze:-( Mam nadzieje że to nie to cholerstwo:wściekła/y: Dziś już widzę że ma ładniejszą buźkę, zobaczymy po zakończeniu leczenia.

Sprzątamy sobie na święta, zostały mi podłogi i ubrać choinkę:-D

Mały śpi a my z m pijemy piwko haha

Elifit- pięknie bombeczki , zdolniacha z Ciebie:szok:
Mileczka- słoneczko mam nadzieje że Mareczek ma się lepiej i Ty bidulko trochę odsapnełaś:tak:

Witam !!!

Paulinka ma jednak 3 dniówkę bo pokazała się wysypka
poza tym jakoś ciągle chce pić ... już mi leci z tych cycuchów jak na początku ...

Marti ja ma sposób na takie łapanie i puszczanie cyca...
pije a jak puści i się nerwuje to daje smoka na moment i jak się uspokoi to podmieniam na cycucha
i tak w kółko ...,

Elifit śliczne rzeczy wyczyniasz :tak: ja też mam pełno prac jeszcze pozostawianych ze szkoły jeszcze,
w ogóle robiłam na prace dyplomową kartki okolicznościowe ...
uwielbiam bawić się wyrzynarką, gipsem i gliną ...

Kasiadz współczuję ... może to chwilowe i przejdzie ...
ja miałam przy Milenie butle z TT ale nie chciała z niej pić, piłą z aventu
a teraz mamy Dr Brown

Justyś ja nie mam weny do sprzątania i ubierania choinki :dry:
mam tylko pierniczki popieczone i zrobiony bigos i kapustę z grzybami ...
będę jeszcze robiła kulki rybne i kilka rodzajów śledzi, sos tatarski,
upiekę piernik i polepie troszkę pierogów ... w sumie nie wiem co mam robić ...
zawsze masa żarcia była a teraz to nie wiem co robić ... nie czuje tych świąt :sorry2:

Hej laski :-) Pytanie mam. U Hani babka podejrzewa nietolerancje laktozy bądź alergie na mleko krowie. No i jestem na diecie. Powiedzcie czy Wam też kazano dokarmiac dziecko jakimś mlekiem? Mi nutramigen dała, ale ona mi tego nie chce pić, kilka razy wypila raz 30, raz 40 i raz 60ml, ale ostatnio wcale nie chciała. Jak podkładam cyca to je a jak zamieniam na butle to wcale albo tyle co pisalam czyli malo. No i sie zastanawiam po co dokarmiac skoro nie mam stwierdzone jeszcze, to mi tylko zakłóci laktacje i mniej bede miala mleka. Lekarka powiedziała,że jak potwierdzi mi cos z tego to bede miała recepte na to mleko na choroby przewlekle. Tylko po co teraz na zaś? No bo jak bede miała alergie na mleko to sama dieta starczy moja. A czytalam ze przy nietolerancji laktozy to duzo osób wogole rezygnuje z piersi, albo stosuje mieszane karmienie, tylko to na dluższa metę spowoduje utrate mojego pokarmu. Powiem Wam,ze jak dałam jej tą butlę to miałam łzy w oczach, bo mam mleko swoje i mam jej to wciskać. Tak wiec jestem ciekawa jak to u mam których dzieci tez maja podejrzenie tych cholernych alergii, czy tez dostaliscie jakies mleko. Ja od ponad póltorej tygodnia na diecie i widze poprawe, tzn Hania spokojniejsza, kupki ładny kolor chociaz nadal śluzowate. A tak poza tym to na 26 stycznia mamy wizyte w Akademii Medycznej na oddziale niemowlęcym aby zobaczyc o co chodzi z tymi podwyższonymi płytkami krwi u Hani i tymi powiększonymi węzłami chłonnymi. Do tego czasu mam jeszcze zrobic badanie na posiew moczu a słyszalam,że u dziewczynki dobrze pobrac mocz na to badanie to nielada sztuka.

Nie wytrzymałam i u nas choinka juz ubrana ;)

Elifit super te ozdóbki zdolniacho:-)

Ja też żadnej antykoncepcji nie zamierzam, po tym jak mi babka ginekolog wziernik dawała i bolało jak cholera to jakos mi sie nie spieszy do przytulanek :-) Poza tym libido spadło na łeb :oo:

hey dziewczynki
mam zapieprz dlatego tak mało piszę.
Szukam choinki i nie mogę nigdzie dostać takiej jak chce;/
poza tym dzis dostałam jeb** okres i znowu [poczułam jak to jest nienawidzić tego zjawiska.... wszystko mi działa na nerwy i brzuc h boli bleeee
ale są plusy- np to że wiem już że cykl sie zaczął i mogę normalnie się badać- tempka szyjka śluz i wszystko znowu będzie pod kontrolą :) i może nawet będziemy mogli uprawiać zdrowy sex- bez żadnych antykoncepcji :D

jstem pod wrażeniem Elifitkowych bombek.. ja niestety czasu nie mam. ledwo zdążę porzadki świąteczne zrobić...

reklama
pomocy!!!
tośka przestała pić z butelki. Zdarzało się że jak musiałam gdzieś wyjść to zostawała z babcią i ta dawała jej moje mleczko z butelki i nie było problemu. Aż do wczoraj, pojechałam do dentysty, zostawiłam mleczko a mała nie chciała jeść, dzisiaj z ciekawości też jej butelkę podałam a ta nie je tylko płacze:(a cyca je jak szalona, jak mam ją na nowo nauczyć picia z butelki????

kurcze tego sie wlasnie boje :/ moj pil z butli jak narazie tylko herbatke i dobrze mu szlo, bez problemow :) ja mam te butle TT do karmienia mieszanego i malemu odpowiadaly ...

Jeśli chodzi o zasypianie wieczorne to u nas też późno chodzi spać ok.23/24, atak bym chciała jak u Asionka żeby ok.20 już spała. Nie wiem jak to zmienić.Człowiek wieczorem chciałby już odpoczać, mieć czas da siebie, a tu póki co nic z tego.

więcej już nie napisze bo małej się już znudziły lampki na suficie, zaczyna marudzić i muszę ją kąpać.

oby mala sie przestawila !!
moj wsumie jakos sam sie przestawil .. kilka razy po kapieli cyc , przytulanki i zasypial i tak juz mu zostalo
wczesniej budzil sie jakos ok 22 z kawalkiem jeszcze , a pozniej przestal i sie budzic o tej godzinie
moze po kapieli probuj juz tulic mala do snu ?? w koncu zalapie
aha ja kapiel przenioslam na ok 18 , czasami pozniej , bo jak czekalam do 19 lub 20 to maly juz zasypial i kapieli nie bylo hehe

Cześć dziewuszki.
U Nas wszystko w porządku, ciesze się z powrotu m bo dużo mi pomaga i wyręcza w obowiązkach:biggrin2:
Jak tylko przyjechał tatuś Nasz synuś ciągiem przespał 7 h:szok: Nie mogłam uwierzyć :szok: Ale wczoraj już normalnie budził się co 4 h:tak:
Byliśmy u lekarza i dla niej to jakieś uczulenie albo nietolerancja na białko krowie, czyli przepisała nam bebilon pepti i maść taką robioną to mamy brać przez 3 tygodnie potem wrócić do normalnego mleka jeżeli wysypie go znów to znaczy niestety że ma skaze:-( Mam nadzieje że to nie to cholerstwo:wściekła/y: Dziś już widzę że ma ładniejszą buźkę, zobaczymy po zakończeniu leczenia.

Sprzątamy sobie na święta, zostały mi podłogi i ubrać choinkę:-D

Mały śpi a my z m pijemy piwko haha

fajnie , ze juz masz meza przy sobie :) no i tego piwka to zazdroszcze !!

Hej laski :-) Pytanie mam. U Hani babka podejrzewa nietolerancje laktozy bądź alergie na mleko krowie. No i jestem na diecie. Powiedzcie czy Wam też kazano dokarmiac dziecko jakimś mlekiem? Mi nutramigen dała, ale ona mi tego nie chce pić, kilka razy wypila raz 30, raz 40 i raz 60ml, ale ostatnio wcale nie chciała. Jak podkładam cyca to je a jak zamieniam na butle to wcale albo tyle co pisalam czyli malo. No i sie zastanawiam po co dokarmiac skoro nie mam stwierdzone jeszcze, to mi tylko zakłóci laktacje i mniej bede miala mleka. Lekarka powiedziała,że jak potwierdzi mi cos z tego to bede miała recepte na to mleko na choroby przewlekle. Tylko po co teraz na zaś? No bo jak bede miała alergie na mleko to sama dieta starczy moja. A czytalam ze przy nietolerancji laktozy to duzo osób wogole rezygnuje z piersi, albo stosuje mieszane karmienie, tylko to na dluższa metę spowoduje utrate mojego pokarmu. Powiem Wam,ze jak dałam jej tą butlę to miałam łzy w oczach, bo mam mleko swoje i mam jej to wciskać. Tak wiec jestem ciekawa jak to u mam których dzieci tez maja podejrzenie tych cholernych alergii, czy tez dostaliscie jakies mleko. Ja od ponad póltorej tygodnia na diecie i widze poprawe, tzn Hania spokojniejsza, kupki ładny kolor chociaz nadal śluzowate. A tak poza tym to na 26 stycznia mamy wizyte w Akademii Medycznej na oddziale niemowlęcym aby zobaczyc o co chodzi z tymi podwyższonymi płytkami krwi u Hani i tymi powiększonymi węzłami chłonnymi. Do tego czasu mam jeszcze zrobic badanie na posiew moczu a słyszalam,że u dziewczynki dobrze pobrac mocz na to badanie to nielada sztuka.

to juz chyba od ciebie zalezy czy dasz rade na takiej diecie ?? bo jak tak to mozesz dalej karmic piersia i nie widze potrzeby dawania butli , bo i po co ?
pewnie kobiety co przechodza na butle nie chca byc na takiej diecie , bo ciezka jest i wsumie sie niedziwie im ... takze zobacz jak ci pojdzie i jak dasz rade to karm piersia dalej :)

hey dziewczynki
mam zapieprz dlatego tak mało piszę.
Szukam choinki i nie mogę nigdzie dostać takiej jak chce;/
poza tym dzis dostałam jeb** okres i znowu [poczułam jak to jest nienawidzić tego zjawiska.... wszystko mi działa na nerwy i brzuc h boli bleeee
ale są plusy- np to że wiem już że cykl sie zaczął i mogę normalnie się badać- tempka szyjka śluz i wszystko znowu będzie pod kontrolą :) i może nawet będziemy mogli uprawiać zdrowy sex- bez żadnych antykoncepcji :D

jstem pod wrażeniem Elifitkowych bombek.. ja niestety czasu nie mam. ledwo zdążę porzadki świąteczne zrobić...

tez szukam choinki i kurka jakies pokraki same sa ... ale w koncu jakas trzeba kupic :)
wspolczuje bolacego okresu ... oby jak najdluzej bylo bez !!

Do góry