reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

cześć
Dziewczyny po cesareczkach czy wypływa z was żółtawa maź?
Kurcze 6 tyg mija powinien mi się połóg kończyć nie krwawiłam dużo potem się zrobiła przerwa myślałam że koniec już a tu jakaś krew z żółtym czymś i taki okropny zapach teraz już tylko żółte.
w pon miałam iść do gina i nie wiem czy jeszcze poczekać czy ten połóg u mnie dłużej albo się coś pochrzaniło u mnie sama nie wiem.

ja bylam tydz temu u lekarza i mam wlasnie taka zoltawa wydzieline o zapachu jakby miesiaczki.
Lekarka mnie zbadala, wszystko jest ok, tyle ze sam zabieg CC troche niedokladnie wykonany wiec gojenie sie macicy trwa troche dluzej. Powiedziala mi, ze kiedy macica sie w 100% zasklepi, znikna uplawy. Ale, ze nie ma sie co martwic i wszystko jest w porzadku. Pewnie tez tak jest u Ciebie, ale oczywiscie do gina idz na kontole

reklama
Ewa Banak u nas ze smoczkiem jest tak samo. Ania nie umie ssac nic innego niz piers, smoczka, butelke, nasze palce i swoje piastki ssie raz,potem wypuszcza - trzeba jej smoczek trzymac zeby troche possala. Moze sie jeszcze nauczy? Nie wiem, juz w sumie 4 tygodnie probujemy i dalej ssie tak samo.

Angus ja tez mialam zolta wydzieline pod koniec krwawienia, potem juz nic nie lecialo, ale byla bezzapachowa.

Ja sie poddalam z usypianiem mojej pociechy... tzn jak jest maz i mam dostep do samochodu to ja zabieramy ok 22 na godzina przejazdzke, potem bardzo delikatnie rozbieramy i .... spi.... a innymi sposobami mozna usypiac 5 godzin i dalej nic :( dzisiaj niestety jestem bez auta wiec czeka mnie dluga noc.

Od noszenia Ani strasznie mnie bola plecy i kolana, wiec musze szukac innych sposobow jej uspokajania niz noszenie na rekach... ciezko jest - czasem pomaga glaskanie po glowce (wczoraj tak godzine spedzilysmy) albo jak lezymy przytulone.

A moja pociecha dzis nawet spi w dzien! :szok: Juz prawie godzine!!!!

cześć laseczki, ale mnie nie było :szok:
wiem, że nie nadrobię, ale postaram się być częściej :tak:
mam mały sajgon, bo mała odkąd skończyła miesiąc nie chce w dzień spać, sporadycznie zdarza się, że mogę w ogóle przez moment wejść na kompa, ale najczęściej około 24, kiedy już padam na ryjek
tak poza tym oki, dziś byłyśmy na usg bioderek po dysplazji obustronnej nie ma śladu, więc się bardzo cieszę, kontrola w 4 miesiącu
zostało mi jeszcze umówić się z endokrynologiem dziecięcym, bo mała ma lekko przekroczone wyniki tarczycowe, a tak poza tym oki

Agnus ja też mam żółtawą wydzielinę, myślę że i u ciebie jest pewnie oki, ale warto to sprawdzić w razie czego u gina

laski a jak u waszych dzieciaków z kupkami?? tzn robią codziennie, bo moja mała od skończenia miesiąca zaczęła robić kupki co drugi dzień, karmiona jest właściwie tylko piersią i w sumie nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie fakt, że tego drugiego dnia zanim zrobi kupkę tak się męczy że aż czerwona jak burak się robi, krzyczy, płacze. Już zaczęłam jej dawać herbatkę z rumianku na zmianę z koprem włoskim ale efektu nie widzę

ilonka teraz już ilość kup będzie się zmniejszać, moja nadal robi nieregularnie, w jeden dzień nie ma wcale, w drugi nadrabia podwójnie, czasem po 2, czasem 3, 4.

Nam się starsza pochorowała. Gorączka i ból gardła, mam nadzieję że to tylko przeziębienie...no i że mała się nie zarazi...cholera jasna, przesrane jak się rodzi na jesień!! ile to jeszcze do wiosny! starsza to mi choruje zawsze całą zimę!!!

Moja to jakoś dużo tych kup robi na początku wiadomo w każdym pampie kupa
teraz nieco mniej ale i tak robi conajmiej 3 na dzień
karmiona jest cycem.
Też się spina i czasami wrzeszczy przy kupie i tak długo ciśnie, ale nie przy każdej więc nie wiem czemu tak.

hello!
Cudem moje dziecko jeszcze spi po przyjsciu z przedszkola (oczywiscie to mlodsze, ktore tylko odprowadzalo siostre;)) Najgorsze ze jest tylko wpol rozebrany z kombinezonu....mam nadzieje ze sie nie zapoci

Widze sie sie chorobowo gdzieniegdzie porobilo... wlasnie to moja najwieksza zmora ostatnio - strach przed chorobskami. Kasiadz u nas to niesmiertelny paracetamol jedynie daja na chorobska, w ciazy i przy karmieniu, ale jak mnie gardlo bralo, to tabletki do ssania bralam, bo wiedzialam ze samo nie przejdzie, no i oczywiscie domowe sposoby typu mleko z miodem...
Sivi, moja chociaz w sumie rzadko choruje, to sie zastanawialam czy jej cos nie podawac uodparniajacego typu echinacea, czy cos, ale ja sie na lekach nie znam kompletnie, a tutaj pediatry nawet nie mam co pytac, bo dla dzieci to nie ma szans zeby cos zalecili (najwyzej szczepionke przeciw grypie:wściekła/y:)
Ilonka, no wlasnie u nas tez cos kupy nie widac od paru dni i sie zaczynam troche stresowac (chociaz ostatnio z baczkami sladowe ilosci popuszcza)... I w gruncie rzeczy glownie mlody na cycu jest, tylko wieczorem zjada jakies 60-90ml mm, wiec nie wiem czy sie powinnam martwic, bo jakos nie zauwazylam innych niepokojacych objawow...

A co do wydzielin po cc, to chyba moze sie dlugo utrzymywac... ja do tej pory jeszcze co jakis czas plamie na brunatno, albo krwisto, przypuszczam ze mi sie nie wszystko pogoilo, a przez dzwiganie i byc moze sex(?) regularnie mi sie plamienia "odnawiaja".... Przy czym jesli te wydzieliny mialyby brzydki zapach, to lepiej isc do lekarza.... Ja bylam na kontroli jeszcze z plamieniami i lekarka mnie normalnie ginekologicznie przebadala mimo to i stwierdzila, zeby bylo smiesznie, ze wszystko w porzadku...

Troche teraz rzadziej pisze kobietki, bo o ile maly pozwala, to staram sie robic jakies porzadki i powoli sie za pierogi swiateczne biore (zwlaszcza ze pewna ilosc na zamowienie idzie)... Zreszta niedlugo urodziny cory i tez musze poplanowac zakupy i jakies jadlo porobic wczesniej, bo nie chce w kuchni urzedowac jak goscie przyjda, tylko conajwyzej cos podgrzac i obowiazkowo torta upiec dzien wczesniej....
A moj syncio to sie ostatnio rozpiescil i nie chce w lozeczku spac i sie drze w nieboglosy, a u nas w lozku jak anioleczek spi i tylko przez sen go karmie;)
No nic poki junior jeszcze maly ma taryfe ulgowa, za pare miesiecy sie za niego wezme, bo poki co to rozdziela mnie od meza i nie mam na kogo nogi zarzucic hehe;-)

Ech, chyba Andrzejki dzisiaj co? Poszloby sie na jakas imprezke;-)

Cześć mamuśki :)
Już za 6 dni przyjeżdża mój m hurraaa :) Ale się stęskniłam że hohooo. Śmiejemy się że pod poduszkę dostanę od niego ruzgę haha wiecie jaką :p

Wczoraj dostałam @ pierwszą i nawet nie poczułam , zero bólu, nic tylko tak ciepło mi się między nogami zrobiło ja do kibelka a tam ... niespodzianka :D

My jutro na szczepienia boję się jak nigdy, będzie płacz napewno a ten mój mi się zanosi- tego się boje najbardziej- najwyżej będziemy płakać we dwoje :)

Lenka- spróbuj DIH takich tabletek znam wielu ludzi którym to pomogło !!!

A wiecie co? Tak Wam się przyznam... macierzyństwo zaczęło mnie tak naprawdę cieszyć od jakiś paru dni... nie wiem czy to normalne czy nie, ale zaczęłam się czuć tak naprawdę szczęśliwa dopiero teraz.

heyah
U nas 100% kolki... dziś znowu płacz i krzyk. Krokodyle łzy... serce pęka!
Mała takie baki puszczała że aż bylam w szoku że jej pupy nie rozerwało :(
Kupiliusmy WINDI- tą suchą rurkę i dzisiaj pomogło, wszystko z niej wyszło- całe powietrze i poszła smacznie spać...

czekam na wasze relacje oc do koników i jak będzie ok to kupie malusiej pod choine :)

cześć
Dziewczyny po cesareczkach czy wypływa z was żółtawa maź?
Kurcze 6 tyg mija powinien mi się połóg kończyć nie krwawiłam dużo potem się zrobiła przerwa myślałam że koniec już a tu jakaś krew z żółtym czymś i taki okropny zapach teraz już tylko żółte.
w pon miałam iść do gina i nie wiem czy jeszcze poczekać czy ten połóg u mnie dłużej albo się coś pochrzaniło u mnie sama nie wiem.
Ja też już przestałam brudzić i nagle mam znowu krwawienie jak na 3-4 dzień @, i zauważyłam że mój mocz taki dziwny "farmakologiczny" zapach ma...

kasiadz
mnie lekarz zabronił mleka z miodem i herbaty z miodem, że juz nie wspomne o cebuli czy czosnku. Polecam Oscilococcinum, przy delikatnym przeziębieniu skuteczne. A poza tym to ciepłe wyro :)

Cześć mamuśki :)
Już za 6 dni przyjeżdża mój m hurraaa :) Ale się stęskniłam że hohooo. Śmiejemy się że pod poduszkę dostanę od niego ruzgę haha wiecie jaką :p

Wczoraj dostałam @ pierwszą i nawet nie poczułam , zero bólu, nic tylko tak ciepło mi się między nogami zrobiło ja do kibelka a tam ... niespodzianka :D

My jutro na szczepienia boję się jak nigdy, będzie płacz napewno a ten mój mi się zanosi- tego się boje najbardziej- najwyżej będziemy płakać we dwoje :)

Lenka- spróbuj DIH takich tabletek znam wielu ludzi którym to pomogło !!!

A wiecie co? Tak Wam się przyznam... macierzyństwo zaczęło mnie tak naprawdę cieszyć od jakiś paru dni... nie wiem czy to normalne czy nie, ale zaczęłam się czuć tak naprawdę szczęśliwa dopiero teraz.

my tez jutro na szczepienia.
A co do czerpania radosci z macierzynstwa to chyba nie za pozno. Ja wciaz czekam na ten stan:tak:

reklama
Kurka jak ja Wam współczuję tych problemów brzuszkowych, kolek i choróbek
jednak moja to anioł, rzadko ją coś boli ...

byłam dziś u fryca i chciałam coś żeby nie siedzieć tam 4h jak zwykle i dostałam ... siedziałam 5h
mad.gif

ten blond który miałam mieć na całych włosach nie złapał na farbie a na odrostach wyszedł jak jajco ...
musiała mi ciepnąć kilka pasemek blond przy odroście a resztę zrobić na czekoladę żeby pokryło ...
i nie jest źle ... dostałam w gratisie jedwab do włosów ale co się nasiedziałam ... skóra głowy mnie boli jak cholera ...
Na szczęście Malutka cały czas spała, raz jej tylko pampka przebrał i raz nakarmił ... takie dziecko to można bawić jak tylko je i śpi
laugh.gif

a On oczywiście grał bo jakby inaczej ... teraz go nie ma od 19 bo poszedł w piłkę pokopać ...

Do góry