reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

No ja nie wiem czy z butelki łatwiej się ciągnie...moje cyce są tak uradowane że ją mogą karmić że sikają jak fontanna a mała się wtedy wkurwia że ją zalewa i zaczyna wrzeszczeć, wyrywać się i drapać mnie i po karmieniu (ściąganie przed nic nie pomaga). W nocy na wpół śpiąco jej to nie przeszkadza, je ładnie nawet jak leci jej za mocno a w dzień nie zdzierży. I zaczęłam ją najpierw do piersi przystawiać, a jak się zaczyna wściekać to odciągam i z butelki dokarmiam i jest wtedy spokojna.

Sivi no to robisz identycznie jak ja,moja tez siw wkurza jak jej za mocno sika i zaczyna sie krztusic i drzec.Ija wtedy glupieje ,bo nie wiem czy
ona jest glodna jeszcze czy tylko nerwa ma:baffled:

Ja robila pepkowe w domu i zaprosilam generalnie mieszane pary zeby przedewszystkim podziekowac,bo jak miala falszywe alarmy porodowe to moje dzeci byly po moich kolezankach porozdzielane ,a jak rodzila to tez kumpela byla u nas w domu i to o pierwszej w nocy do nas biegla.
A ze moj m. nie pijacy to ktos moje dziecko musial troszke opic;-)

6 godzin snu!!!!!!!!Marzenie!
MM mlekiem mozna zdecydowanie przekarmic i utuczyc dziecko .Na piersi moga wisiec ile chca ,ale mm juz po okreslonym uplywie czasu.Sasiadka karmi malego mm tylko i ma 5 m i jest wielki,az nie ladnie.

Monysia bo nie ma nic gorszego jak chlopy nie umeja pic z kultura tylko sie zalewaja w trupa.A tak zazwyczaj jest jak sa w meskim gronie.
#Ja sama lubie balowac,a moj m. nie i dlatego na balety chodze tylko jak do polski jezdze i z tajniaka,no i sie nie zalewam w trupa mi tam bardziej zalezy na tanczeniu
Obserwuje na ebayu chusty ,te orginalne nowe kosztuja 140euro za pare metrow materialu!!!!!!!!!!:baffled:

Pogielo ich.Ale kupie jakas uzywana chodza juz za 30 euro ,bo nie jestem w stanie nic zrobic.Ona tylko na rekach jest spokojna ,moze bc ze ja tak nauczylam ale nie jestem w stanie sluchac jak placze az sie robi purpurowa.

reklama
Karolina no chusty tutaj drogie jak diabli :/ kup moze w Pl i ktos ci przesle ?? bedzie taniej duzooo
moj tez na rekach najlepiej , ale to jak ma aktywnosc tylko :) lubi sobie wtedy wisiec na ramieniu i oczywiscie trzeba z nim lazic , bo chce wszystko ogladac ... a jak glebne na chwile to placz

na macie lezec nie chce , chyba za wczesnie jeszcze
za to troche w lozeczku lezy i karuzelke oglada , a raczej zabke lampeczke na panelu hehe

karolina ja kupilam chuste kilka dni temu ale nie potrafie sie w nia zawinac porzadnie i mala sie denerwuje jak tam manewruje z materialem. Na razie ja odlozylam, bede probowac za jakis czas. Ale dokladnie z tego samego powodu kupilam - zeby moc przynajmniej sie przemieszczac po domu bo Ania to straszna przylepa :)

anek u nas nie ropieja oczka.My mamy "tylko" kolki, czerwona pupe i plesniawke. I mam nadzieje ze wiecej problemow nas nie dopadnie :baffled:

Dziewczyny ktore dokarmiaja - czemu sie zdecydowalyscie dawac mm? Ja karmie tylko piersia i mam wrazenie ze jakbym zaczela kombinowac z mm to bym sie w tym wszystkim nie polapala: ile, kiedy itd. Czy wam to nie utrudnia zycia?

Karolina - ja też się nad chustą zastanawiam tylko kiedy z niej będę korzystać jak za raz zima :dry:

anek - mi przy Milenie strasznie oczka ropiały i pomogła BIODACYNA ale jest na receptę :tak:

a u nas udało się szybko dzisiaj przejść z mm na cyca :-D jestem w szoku, wystawiłam cyca młoda się przyssała i po kłopocie ;-) ale jaka ulga, koniec z kolkami, pierdziuszkami i prężeniem się i rykami - zniknęły :tak:

no własnie dziewczyny po co kombinujecie z mm :confused:

czy waszym maluchom tez ropieja oczka?
u nas już nie ropieją. pomogło codzienne przemywanie/zakrapianie solą fizjologiczną, robiłam to przez ok 2 tyg i już mamy ładne oczka, teraz tylko przed kąpielą przecieramy wacikiem z wodą:)

A ja z innnej beczki?

Jak u was wygląda sprawa ze szczepionkami Wykupujece na rotawirusy i pneumokoki ??
my się jeszcze zastanawiamy. Na pewno będzie 5 w 1 a czy coś dodatkowo to jeszcze nie zdecydowaliśmy. O rota słyszałam różne opinie. Jedni mówią żeby zaszczepić koniecznie a syn kolegi był zaszczepiony a i tak nic to ni dało i leżał w szpitalu. Bo z tymi szczepionkami to jest tak że nie są ona na wszystkie szczepy niestety. Więc może zrezygnujemy w dodatkowych szczepień. Na razie jesteśmy przed pierwszą wizytą u pediatry, na wizycie skonsultujemy szczepienia z lekarzem:)

Ostatnia edycja:
hello:D

maggie- ja ważę mniej niż przed ciążą ale nie wiem od czego to jest zależne. Przytyłam tylko 8 kg może dlatego przy porodzie od razu wszystko zgubiłam. Tylko brzuszek mam taki flak :( I cycuchy mi wróciły do rozmiaru A hahaha:)

U Nas w porządku, po za tym że m już dziś pojechał na statek i wraca na początku grudnia:( Mam nadzieję że jakoś damy sobie radę. Widzę że Naszę dzieci mają brzuszkowe, kupkowe i różnego rodzaju inne problemy. U mnie natomiast mały zaczął ulewać, nie robi tego a teraz mimo że mu się beknie to i tak uleje, nie wiem od czego to zależy??!!
Kupiłam książkę Tracy Hogg- Zaklinaczka dzieci - słyszałam że fajna i dużo można się nauczyć. Przeczytam to odpowiem na to pytanie:D

reklama
czy waszym maluchom tez ropieja oczka?

my teraz na wizycie dostaliśmy antybiotyk do zakraplania
i po 3 dniach jest duża poprawa, sól fizjologiczna nie pomagała ...

Karolina - ja też się nad chustą zastanawiam tylko kiedy z niej będę korzystać jak za raz zima :dry:

niektóre mamy używają nawet w domu bo mają takie płaczące niemowlęta,
ja Milene też wiecznie na rękach nosiłam ...
super że po Twoim mleczku dolegliwości ustąpiły :tak:

A ja z innnej beczki?

Jak u was wygląda sprawa ze szczepionkami Wykupujece na rotawirusy i pneumokoki ??

na rota nie a na pneumo po 2 roku życia

maggie- ja ważę mniej niż przed ciążą ale nie wiem od czego to jest zależne. Przytyłam tylko 8 kg może dlatego przy porodzie od razu wszystko zgubiłam. Tylko brzuszek mam taki flak :( I cycuchy mi wróciły do rozmiaru A hahaha:)

ja też waże mniej niż przed ciążą i też jeszcze flaczek ... a cycuchy to większe o 2 rozmiary :dry:
ale nie narzekam :-p

A może co niektórym Mamuśką takie coś by się przydało do dokarmiania ???
http://allegro.pl/medela-zestaw-sns-tanio-1630-i1893907689.html

My mamy jakiś kryzysik laktacyjny, Młoda wisi na mnie co godzina,
pije z obu cycków i jeszcze jej mało, jeszcze się denerwuje i szuka ...
zatykam ją smoczkiem bo nie chcę dokarmiać ale dziś i wczoraj po kąpieli
dałam mleko z zapasów co uzbieram do muszli
jestem padnięta po wczorajszym dniu, minionej nocy i dzisiejszym dniu
żeby jeszcze Milena się uspokoiła ale dostaje takie wciery bo już nie daje rady
a na nią nic nie działa, jestem tak wqurwiona ze szok ...
ja wrzeszcze a ona mi się prosto w pysk śmieje, mam ochotę ją rozszarpać
i nie wiele mi brakuje :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry