reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

ja wiem tylko że jak ogólnie piersi bolą aż ma się wrażenie że palą się to pomagają liście sałaty.
ja slyszalam o lisciach kapusty ale moze salata tez pomaga
Nic kompletnie, duzo sikam w nocy bo mi na pecherz cisnie jak szalona i brzuch mi ciazy jak chodze.. Kupa zatkana od miesiaca, juz mi hemoroid wyskoczyl od tego wiecznego wysilku na kibelku i kregoslup mnie tak naparza pod prawa lopatka ze juz sobie rady z nim nie daje.. Ale zeby jakis skurcz czy cos, to nic kompletnie. Brzuch mi twardnieje jak mala dupke wywali :-D czyli jest twardy bo pupsko malej mam pod reka, a nie ze jakies tam stawianie sie macicy.. Sluz wyplywa jak i wyplywal, ale smiem watpic ze jest to czop.. Czyli wszystko wskazuje na porod wywolywany w 42 tc :-D:-D:-D
spokojnie, porod moze sie rozkrecic w ciagu jednego dnia, jeszcze nic straconego

reklama
czyli tak jak Miłka powiedziała, dziś zrobią badania a jutro być może będą poród indukować :/

a ciekawe jeszcze jak tam monysia??

Ivi ja mam z terminem porodu to samo wszystkie suwaki mi obliczają datę na 31 października, nawet usg, a gin mi w kartę wpisał 1 listopad :wściekła/y:

Ewa ano bezsenność nocna mnie trapi co drugi dzień :-(wszystko zależy od tego co ile chodzę do wc :rofl2:

gosiane grunt żebyśmy miały siłę urodzić, bo jak dziś do wc wstałam o 2 i przez myśl mi przeszło, że równie dobrze wszystko się może zacząć rozkręcać o takiej porze, to stwierdziłam że chyba bym rady nie dała, bo nie dość, że sen mnie wtedy jeszcze trapił, to stawy nóg mnie tak napierdzielały, ze ledwo co ustać mogłam na nogach :/

Hej.
Wczorajsza kąpiel jakoś mineła, krzyk był ale większy przy wycieraniu niż przy kąpaniu.
Dziś byłam w punkcie szczepień, omówić kalendarz szczepień dla mego urwisa, bo w Niemczech nie szczepi się dzieci w pierwszej dobie a u Nas tak, i czeka Nas bolesna szczepionka ale to dopiero w środę i całe szczęście będzie już m więc jakoś to przeżyjemy :)

Werka- zdradź tajemnicę miłej kąpieli ???plissssss??

Dziewczyny proszę rozluźnić krocza i do bojuuuuuu !!!

Ja notorycznie budze sie w nocy co chwilke :) DO kibelka przynajmniej z kilka razy a ostatnio już bije rekordy....

Mariolcia za każdym razem jak piszesz posta patrze co to za nowa mamuśka, bo nowy awatar :) Patrze a to Ty :-D

nie wiem dlaczego tak jest, od tej samej daty liczy mi suwak i one, a jednak one wskazaly mi date 5 pazdziernika
z polski od gina mam na 8

bardzo sie ciesze, ze juz lepiej u ciebie
<tuli>

Cytryna wlasnie niedawno wrocilam
strandardowo mocz, cisnienie iiiiiii sprawdzila mi szyjke
powiem tak, nie chce wiedziec jak boli porod jak badanie szyjki tak niepierdziela....

powiedziala ze mlody juz dosc nisko jest ale szyjka jeszcze trzyma , wiec do tyg moze sie jeszcze nic nie wydarzyc, ale nie powiedziane ze to sie nie zmieni za dzien lub dwa

i co jeszcze... dostalam skierowanie na skan (w piatek ide)
zeby okreslic jaki mlody jest duzy

wiec jestem w lekkim szoku

teraz sie ide polozyc , bo sie czuje jak kupa troche

Szczesciara :) USG i badanie szyjki! ;)

gosiane no najlepsze jest wlasnie to ze w niektorych rejonach UK niekoniecznie tak planuja wywolywanie zeby kobieta urodzila przed koncem 42 tyg. czasem dopiero wtedy zaczynaja wywolywac i moze to trwac nawet kilka dni...

Ostatnia edycja:
ilonka mysle ze jak sie zacznie cos to adrenalina zadziala i dostaniemy powera, siku jest malo ekscytujace ;-)

Justys podrzuc nam lepiej jakies rady na to rozluznienie krocza ;-) bo bez tego to nie pojdzie :-D

reklama
Klementinka, z może to i kapusta... :-)
milekczka, a no ja :)

ja już siadłam na tyłku, koniec na dzisiaj sprzątania, układania i mycia :-)

Justyś, łatwo tak mówić o rozluźnianiu krocza, :-D

Do góry